הנה נושא חדש לדיון

הנה נושא חדש לדיון

בפסטיבל כרמיאל שנערך לפני בערך שבועיים, הייתה תחרות ריקודים. אם אני לא טועה כל מי שרצה הוזמן להגיש ריקוד לשיר ישראלי שלא נעשה לו ריקוד קודם לכן, הריקודים הטובים ביותר נבחרו ונכללו בתחרות זאת. בכל מקרה, מעניין אותי לדעת - בטח רבים מכם נכחו בתחרות זו, אז מה דעתכם על הריקודים? גם אלו שזכו וגם אלו שלא. תזכורת - במקום הראשון ריקוד מעגלים של גדי ביטון לשיר "הלהקה", במקום השני ריקוד זוגות לשיר "ברכת הארץ" שיצרה מיכל שאמי ובמקום השלישי ריקוד מעגלים הנקרא "כל הנחלים" שיצרה חיילת ששמה הפרטי הוא נועה, את שם המשפחה איני זוכרת (סליחה). אני אתחיל - "הלהקה", שזכה במקום ראשון, הוא שיר מאוד חמוד (שאני בספק אם יש ישראלי שאינו מכירו), שיר שכבר מזמן נהפך למעין נכס צאן ברזל. שיר שבאמת מתאים מאוד להיות ריקוד, ובאמת התפלאתי שאיש לא עשה זאת קודם. הריקוד, כצפוי, קצבי, מהיר, נחמד, אבל לא שונה משאר הריקודים של גדי, וזה מה שהפריע לי בו. אבל לא נורא, נסלח לו.
"ברכת הארץ" במקום השני. שוב, שיר חמוד (של דץ ודצה חברינו משכבר הימים...
) וקליט, מאוד התחברתי אליו. ריקוד טוב מאוד, מתאים לשיר, משתלב יפה ומי שלמד אותו אהב אותו. מה הבעיה? ארוך מדי. לוקח הרבה זמן ללמוד את כולו. אבל אחרי שלומדים זה כבר בא אוטומאטית, ונהנים ממנו מאוד. "כל הנחלים" במקום השלישי. השיר הכי חמוד ומתוק שהיה בכל התחרות הזאת (וההופעה של הרקדנים עם הג´ינס והכובע, שמתואר במילות השיר, מאוד התאימה), הריקוד קצר ולעניין, משתלב כמו שצריך עם השיר הקצבי, ואתה פשוט מתמכר לקפיצות. כיף אמיתי. שאר הריקודים היו בסדר. היו חלק שממש לא סבלתי, כמו "שוברת גלים" (זאת בשל סלידתי העזה מזמר מזרחי, ולא בשל הריקוד עצמו), והיו כאלה שסתם לא הורידו ולא העלו. מחכה לתגובתכם.

נהדרת

הריקוד "נהדרת" של הכוריאוגרף רן הירש בביצוע מעורב של זוגות צעירים ומבוגרים (ריקוד זוגות) היה לטעמי היפה ביותר. הכוריאוגרפיה היתה בכמה דרגות מעל שאר הריקודים. הכוריאוגרפיה התאימה למילות השיר בצורה יוצאת דופן והביצוע הדגיש את זה. הגיע הרגע לצאת מהבינוניות ומהשבלוניות.

nitsanush

New member
דעתי על הריקודים

הריקוד שהיה במקום הראשון, הלהקה, הוא ריקוד חמוד אבל אין בו שומדבר מיוחד, ולדעתי זה לא הצדיק את זכייתו במקום הראשון. הריקוד במקום השני, ברכת הארץ, יפה מאד, נראה קצת מסובך, אבל התוצאה פצצה. הריקוד במקום השלישי, כל הנחלים, היה הכי יפה והביצוע שלו עם כל המרץ וההתלהבות של הרקדנים הייתה מעולה. אהבתי תרעיון של הכובע והג´ינס, ולדעתי לריקוד הזה הגיע המקום הראשון. בנוסף גם הריקוד של אורן הללי, שזכה באחד המקומות האמצעיים, היה יפה מאד, והגיע לו מקום הרבה יותר גבוה.

למעלה