הנה נושא מעניין שעדיין לא דנו בו

טיפקסית

New member
הנה נושא מעניין שעדיין לא דנו בו

מונדיאל כמטפח דיאלוג בין עמים ותרבויות. בימים אלה ממש נכנס המונדיאל אל השלבים המכריעים. במונדיאל לוקחות חלק קבוצות מכל רחבי העולם-נוצרים,מוסלמים ויהודים,כולם אחד לצד השני. האם המונדיאל מהווה גשר לדיאלוג בין התרבויות השונות? או אולי זו רק עוד הצגה ספורטיבית? האם ישנה מטרה נוספת מלבד הניצחון בטורניר הזה? האם באמת נוצר דו שיח בין המדינות השונות? זו נקודה מעניינת ואתם מוזמנים לדון בה בשרשור הזה.

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif נושא מעניין../images/Emo20.gif

נראה לי שזו הזדמנות טובה לגשר על הפערים התרבותיים. אבל אין לי ידע נוסף בנושא..לא יודעת אם באמת יש הכרות של תרבויות אחרות.

תראי...

זה הרי תלוי איזו משדינה משחקת נגד מי כי אם ישראל הייתה עולה למונדיאל ומוגרלת לבית של אירן... בחיים לא היה משחק כזה... חוץ מזה כמעט בכל משחק יש התפרעויות של אוהדים שהולכים מכות אחד נגד השני... זה ממש לא דו קיום או הידברות.... כדורגל בעיניי, זה אולי משחק כיפי ואני ממש אוהבת לראות אותו ולשחק בו אבל הוא לא תורם להידברות בין עמים...

trigotrigo

New member
יש מדינות ויש מדינות

קחי לדוגמה, את אנגליה.. החוליגנים שלהם, זו ממש מכה, והם רק קיצוניות של תופעה שקיינת ברוב אירופה (וגם בשאר העולם, רק במידה פחותה). לעומת זאת - ברזיל: מנצחים, מפסידים - זה לא משנה! תמיד עושים קרנבל וחוגגים עם כל מי שבא ורוצה.

אתה צודק...

אבל עדיין כל משחק ספורט שמתחרים בו גורם לתחרות קשה בין האוהדים ובין המדינות קחו לדוגמא את העניין של גרמניה- בריטניה איך הכפישו בתקשורת את מנהיגי המדינות השונות זה פשוט מגעיל.... גם האולימפיאדה לא תורמת לקירוב לבבות... כי זו תחרות ובתחרות באים לנצח...

trigotrigo

New member
לדעתי היא דווקא כן תורמת

אפילו אם זה רק ל-20 יום, כל העולם פשוט עוצר מלכת. לדעתי זה מדהים.

למעלה