הנה עוד יצירה פרי עטי...

amitmis

New member
הנה עוד יצירה פרי עטי...

שלום רב, מצורפת יצירה שכתבתי, שאת שמה אין אני יודע עדיין. אשמח לביקורות (לטוב ולרע) והצעות לשם. שינויים ביצירה כנראה ייעשו, במידת הצורך. תודה רבה, עמית.

amitmis

New member
תודה, רק...

ההרמוניה הכללית, או ההרמוניה ה"טרום-פיתוחית"? בכל אופן - אשמח לתגובה יותר מפורטת...

L m a o

New member
ההרמוניה הכללית

לה הסתדרה לי, לא הבנתי על מה הסתמכת. הפיתוח פשוט לא מתפתח כמו שצריך.

amitmis

New member
תודה.

תגיד - ויכול להיות שאני טועה, אף שאני אכן קורא את התגובות שלך - יכול להיות שאתה "יורד עליי" בתגובה ליצירה שלי משום שנעלבת ממני כשהגבתי אליך, ליצירה שאתה כתבת? יכול להיות שאני טועה, אשמח לדעת.

kolhazman

New member
קודם כל - סחתיין על דחף היצירה המתממש

ועל האומץ להחשף ככה בפני קהל ביקורתי! האם אתה לומד קומפוזיציה עם מורה? אם לא - אני חושבת שזה יהיה כיוון מעניין בשבילך. אני לא רוצה להשמע מתנשאת או סתם לתת עצות, אבל מורה יכול לכוון אותך בכל מיני דרכים: לפתוח לך חלונות אל מחשבות מוסיקליות שעדיין לא נתקלת או התעמקת בהן, לפתח טכניקה והבנה של הלחנה בכלל ולהיות הקהל הכי ביקורתי שלך בדרך אל המטרה שהיא - להיות מסוגל להביא את מה שכל כך חשוב לך להביע בעזרת המוסיקה לידי ביטוי. גם ניתוח סגנונות שונים והתנסות בכתיבה בהם יכולה לעזור לך לפתח סגנון משלך. ובאופן ספציפי ליצירות שפרסמת כאן - נשמע שאתה עסוק מאד בהרמוניה ושזה מה שמדבר אליך במיוחד. נראה לי שמסיבה זו היצירות שלך נשמעות קצת "חסרות תוכן": המהלכים ההרמוניים עדיין לא כל כך מתחברים (או מתנתקים) באופן משכנע ואין שום גורם אחר שמושך את האוזן אל מעבר להתרחשות הרגעית. (ולא שאי אפשר לכתוב מוסיקה כזאת - זה רק צריך להעשות ממש טוב. בכלל לא פשוט). אם מותר לי להציע, סתם בשביל הגיוון , בתור תרגיל - נסה לכתוב פעם מנגינה. סתם מנגינה, בלי ליווי, שתהיה שלם איתה. זה מעניין לבדוק לאן אפשר להגיע בלי ה"סד" ההרמוני, כשרגילים להאחז בו. אני סקרנית לשמוע את התוצאה

yonti261

New member
חשוב שתבין שאני אומר את זה ממקום בונה

זה היה שיעמום.בהתחלה ובסוף יד ימין עושה ארפג'ים ויד ימין אקורדים.זה הכל.איך זה אמור לרגש או ליצור עניין אצל המאזינים.מה שבאמצע חזרתי ויבש.וזה שחזרת הרבה על שני הנושאים שהיו לך לא אומר בהכרח שפיתחת.טיפה שינית רגיסטירים אבל תכל'ס לא פיתחת שום דבר.שום פעם אני אומר:תראה לאיזה ספירות של רגש מגיעה המוזיקה של שופן שאתה כל כך מעריץ וכמה היצירה הזאת יבשה ורובטית (ולא רק בגלל הסאונד של המידי).אני לא רוצה שתיעלב אלא רק לתת לך ביקורת בונה,את זה חשוב שתזכור. בהצלחה בהמשך :{)<><> זה סמיילי עם שפם ועניבה,מה דעתך?

amitmis

New member
סמיילי מקורי בהחלט... ../images/Emo9.gif

בכל אופן, אם אני נעלב ממשהו, זה מזה שאתם כל הזמן כותבים שאני "כ"כ מעריץ את שופן"!!!!!!!!
לגופו של עניין - אני, באופן אישי, יכול להבין מדוע אתה חושב שהחלק הראשון משעמם. בקשר לקטע באמצע אני לא ממש מסכים. אני די אוהב אותו. בכל אופן - תודה רבה על התגובה.

amitmis

New member
מה עם הצעות לשם?

ותגידו - באמת לא אהבתם את הקטע באמצע??? אני דווקא די אוהב אותו.

yonti261

New member
כמו שכתבתי לך

היצירה די יבשה ורובוטית,ולכן קשה למצוא לה שם.הרבה פעמים יצירה מקבלת את שמה מהאופי שלה - בלדה היא יצירה עם סוף טרגי שנראה שהיא מספרת משהו,פרלוד הוא קטע שנדמה שהוא הקדמה למשהו אחר,אימרומפטו הוא קטע שיש בו ספונטאניות של אילתור וכו'.לקטע הזה אין אופי.אני ממליץ שתעשה לעצמך תרגילי אופי: לכתוב משהו הכי עצוב שאני מסוגל,לכתוב מוזיקה מסתורית וכו'.עוד משהו מומלץ הוא לבחון יצירות של אחרים,בתווים ו\או בשמיעה ולבדוק איך המלחין יוצר את האופי או האווירה. בהצלחה.

למעלה