הנה עוד משהו שלמדתי מאמי ונסיתי אתמול. פלפל בתחמיץ. דליקטס.

lseugy

New member
הנה עוד משהו שלמדתי מאמי ונסיתי אתמול. פלפל בתחמיץ. דליקטס.

אתם בטח יודעים שלפעמים רוצים משהו ליד המנה העיקרית. אבל לא החמוצים הרגילים.
אז הנה מה שלמדתי מאמא שלי. הגברת כבר בת יותר מ-88, אבל כשהיא נכנסת למטבח ומתחילה לבשל - היא שוכחת את הגיל שלה. יכולה לעבוד שם יום שלם, לטפס על סולמות כדי להוריד מהארונות כל מיני דברים, למרות כל התחנונים שלי שתפסיק עם זה (נהיה לי רע כשאני רואה את זה במצלמות המעקב) ומה לא.

פלפלים (רגילים) בתחמיץ.
כרגיל אצלי - מי שרוצה לשנות כמויות לפי צרכיו, טעמו והמצאי בביתו - אצלי שום דבר לא קדוש.

לצורך הנסיון הכנתי רק 2 פלפלים וכך גם המתכון להלן.
מתחילים בקליית 2 פלפלים גדולים (כמובן שטופים ומנוגבים) בגריל או על האש (אני הלכתי על גריל של טוסטר אובן. לקח לי כשלושת רבעי שעה, כשמדי פעם מסובבים/מגלגלים אותם שהקליה תהיה מכל הכיוונים).
השתמשתי רק בפלפלים אדומים, אמי משתמשת גם בירוקים. את הצבעים האחרים (צהוב, כתום וכד') היא לא אוהבת.
אחרי הקליה מוציאים לצלחת או קערה, מסלקים את "הפקקים" (הגבעולים שלהם. הכל כבר רך והם יוצאים לבד) ומניחים לפלפלים להגיר נוזלים לקערה/צלחת. לשמור את הנוזלים בקערה/צלחת ולא לשפוך אותם!!!

בינתיים מכינים את התחמיץ.
מרתיחים מים (אבל עוד לא משתמשים בהם).
לקערה או כלי קיבול אחר (העיקר עמיד בחום) בו תשמרו את הפלפלים מכניסים (אני השתמשתי בקערה והעברתי אח"כ לקופסת פלסטיק עם מכסה):
2 שיני שום פרוסות דק. מי שהולך על כפולות של פלפלים לא צריך אותן כפולות בשום, שלא תסריחו קילומטרים משום ולא יוכלו להתקרב אליכם. על כל כפולת פלפלים - שן שום אחת.
1 פלפל אנגלי. גם פה לא ללכת על כפולות של פלפלים עם אותן כפולות של פלפל אנגלי. אני חושב שעל כל תוספת של 3-4 פלפלים - עוד פלפל אנגלי אחד.
2 עלי דפנה. אזהרת כפולות כנ"ל.
כפית שטוחה+קצת - סוכר.
1 כף עד כף וחצי - חומץ.
כפית+קצת - שמן זית.
אופציה (שאני מימשתי) סחוג חריף חריף שקיבלתי מתימני אסלי שמכין אותו בבית. רק מלהסתכל עליו מתחילים לבכות. ממש בכמות על השפיץ של הסכין. לא יותר. מי שיש לו סחוג אחר או פלפל חריף אחר - לפי הטעם. אבל הצעה לפעם ראשונה - מאד בזהירות וקמצנות. שלא ישרפו לכם הלשון והגרון.
עוד אופציה שמימשתי - קמצוץ טימין (אני השתמשתי בטימין יבש מקופסא). ממש משהו סמלי כי לטימין יש אופי להשתלט על הטעם. משהו שייראה כמו 6-8 נמלים שמצאו את דרכן לקערה.
לערבב קצת.
לצקת על כל העסק כוס וחצי מהמים הרותחים שכבר לא כל כך רותחים, לערבב ולכסות במכסה (לא מגבת או נילון נצמד).
לתת לכל העסק לעמוד שעה, אפילו טיפה יותר. (אחרי זה אפשר להעביר לכלי פלסטיק או אחר שאפשר לסגור/לכסות עם מכסה תואם).
אחרי ההמתנה, מקלפים בידיים את הפלפלים לגמרי, קורעים אותם לפלחים (בפלפל גדול זה בערך 8 פלחים קצת סמרטוטיים - זה בסדר), מכניסים לקערה עם המים ומוסיפים את הנוזלים שהגירו הפלפלים.
משקיעים את הפלחים שיהיו טבולים לגרי בנוזלים ונותנים לזה לעמוד עוד לפחות שעתיים (אחרי שעה כבר אפשר להכניס למקרר ורצוי ללילה).
איכסון ושמירה במקרר.
מעדן ממש.
אבל תיזהרו. אם שמתם פלפל חריף או סחוג כמו שאני שמתי (חריף חבל"ז), מי שיאכל את זה בהתחלה - יגיד שזה לא חריף בכלל.
אחרי הביס השני - יגיד שזה חריף בקטנה.
אחרי הביס השלישי או הרביעי - יגיד שזה חריף.
אחרי עוד כמה ביסים יגיד שזה חריף אבל בסדר ממש.
אחרי יום הוא יגיד שהטעם עוד אצלו בפה.
תהנו וספרו איך היה.
יצא לי מעדן ממש אבל אני בספק עם הבנות שלי תאכלנה את זה. לשם שינוי ממש לא 'כפת לי. לא ירצו - לא יאכלו.
בפעם הבאה אני הולך על דבר מאד דומה אבל עם פרוסות חצילים קלויים.

Maldini Girl

New member
אחד הפייבוריטים שלי. כשיש לי כוח אני מכינה בתחילת שבוע

כמות יפה של פלפלים קלויים- אדומים וצהובים, אפשר גם כתומים (פחות אוהבת ירוקים) ושמה בחומץ.
בהמשך השבוע מכינה איתם כריכים-
עם גבינה מלוחה (פטה/ בולגרית) וחסה/ רוקט
אפשר גם בצל (עדיף סגול)
משדרג את הכריכים בטירוף.

גם אני מכין ככה ממש נפלא.בכללי רק פלפל חריף

בוקר טוב.
גם אני מכין את הפלפלים החריפים .
שאני מוצא פלפל חריך שהוא טרי ומבריק אני קונה ומכין.
אבל בתנאי שאני מוצא פלפלים ישרים כי נוח יותר לעבוד איתם.
אני קולה אותם במעט שמן במחבת עמוקה תוך כן אני נועץ בעזרת סכין חיתוך קטן.
אחרי שזה מתקרר אני קולף אותם בקלות.
מאיר כרמיאל

lseugy

New member
רגע אחד... אני רק שאלה...

אני הכנתי פלפלים רגילים.
אתה מכין ככה פלפלים חריפים? הרעיון שווה נסיון.
אדומים או ירוקים? אני מניח שזה לא פלפל שאטה. צדקתי?
איך יוצא הטעם ואיזה טעם זה? חריף? חזק? עדין?
&nbsp

בוקר טוב.כן ירוקים.אבל בהחלט אפשר גם אדומים בתנאי

בוקר טוב.
כן אפשר ירוקים ואדומים בתנאי שהם מבריקים וקשה,רצוי שהפלפלים יהיו ישרים ולא מקופפים.
הפלפלים הם מהזן הגדול בלבד כי יותר נוח.
הטעם חריף אבל תוכל לשלב פלפל מתוק בהתאם לצבע.
אל תכשח להוסיף שום כתוש ,מלח וחומץ .
כמובן שמן תלוי עם תרצה שמן זית נהדר ולא שמן בישול מעט שיכסה את הפלפלים בצנצנת .
בעונה זו של השנה הפלפלים לא חריפים במיוחד לרוב הם על סף החריפות
לבריאות.
מאיר

גםאני5

New member
שאלה בקשר למים במתכון

אם אני מבינה נכון: יוצקים את המים על הפלפלים בקערה אחת. ממתינים מעט עד שהם קלים לקילוף ומחזירים את הפיסות המקולפות לקערה אחרת עם התיבול לתחמיץ?

גםאני5

New member
וחוץ מזה
מאד אוהבת את הפלפלים הנ"ל וגם פלפלים חריפים

כבושים, לא טוב לבריאות אבל כל כך טעים..

יש כאלה שחומץ לא עושה להם טוב ואז

בוקר טוב.
חומץ לא עושה טוב לאנשים .
אז אפשר חומץ תפוחים .
עם כבר חומץ כדאי של עסיס ולקורא מה כתוב כי יש חומץ כימי כמו של מיטב.
מאיר

lseugy

New member
ממש לא.

הפלפלים קלים לקילוף כבר אחרי הקליה, כאשר התקררו קצת (שלא לשרוף את האצבעות).
את המים יוצקים רק על מרכיבי התחמיץ (אחרי שעורבבו קצת) - עדיין הפלפלים לא בפנים.
רק אחרי שכל העסק עמד לפחות שעה (דגש על לפחות)- מכניסים את הפלפלים (המקולפים והקרועים לפלחים) ואת הנוזלים שהגירו לתוך התחמיץ ואז מחכים עוד שעתיים, כאשר כבר אחרי שעה אפשר להכניס למקרר.
מכאן אפשר להבין שהפלפלים נכנסים אחרונים לתחמיץ.
אגב, אתמול בערב אכלתי מהם (כלומר אחרי יממה) והחריפות נהייתה עדינה מאד. יותר דליקטס מאשר קודם. רק שבפעם הבאה - פחות שום (שמתי 2 שיניים גדולות ושתיים קטנות. זה יותר מדי).
&nbsp

למעלה