הנה עוד שאלה

JOE KALIBER

New member
הנה עוד שאלה

הסרט הישראלי הכי טוב לדעתי בלוז לחופש הגדול מה אתם אומרים???

האמת היא....

שאני חושבת שלא היה סרט ישראלי שאהבתי...

leeloo

New member
כנ"ל

אני לא סובלת סרטים ישראליים. ואפשר שנה לדון על הטעויות ועל חוסר המקצועיות של הסרטים בארץ לעומת הסרטים בחו"ל ועל התסריטים הממצועים הפונים למכנה הכי (אבל הכי) נמוך שקיים. אבל חבל על המאמץ, סרטים ישראליים תמיד היו ותמיד יהיו ככה, ושום דבר לא ישנה זאת בגלל שאנחנו ישראל, ארץ קטנה ללא תקציב לשום דבר, אז ככה גם הסרטים ניראים. ממוצע ומטה.

Chot

New member
מה קרה לכם?!

אני לא ממש זוכרת כל מיני סרטים ישראליים שראיתי, אבל הרושם שנותר בי מהצפייה היה קצת יותר גבוה משלכם! 1- שבתות וחגים. זה אולי לא סרט, והעונה הראשונה הייתה משעממת למדי, אבל העונה השייה ממש גאונית לדעתי. במיוחד הצילום, ובל לכם אם תזלזלו בשחקנים הנהדרים שלוהקו. 2- קרקס פלשתינה. נכון, עלילה טיפשית, אבל נהניתי מכל שניה של הסרט- רק בגלל שהוא כל כך צבעוני ומשעשע. כמובן השילוב היפיפה בין אגדת עם שכזאת- לחיי הביטחון בארץ ישראל. אפשר לדון שנה בטעויות ובחוסר המקצועיות, ולדוש בהם עד דמעות. ואפשר גם לנסות לתקן, אבל גישה מסריחה כמו שלכם מונעת את זה.

leeloo

New member
תרגע בבקשה

"גישה מסריחה כמו שלכם", מכיר את האימרה "המריח הוא המסריח"?! אבל עזוב, לא נרד לפסים אישיים ולשטויות, כי בכל זאת, זה וויכוח על סרטים ישראליים. בעצמך אמרת של"קרקס פלשטינה" יש עלילה טיפשית! וזה נכון לגביי כל סרט שנעשה אי-פעם בארץ! גם כשמנסים לעשות פרוייקט, איזה סרט עם מסר חשוב, אזי מעבירים אותו בצורה הכי מגוכחת ואבסורדית שאפשר! אתה אולי לא מבין מי יודע מה בצילום, אבל רמת הצילום אינה מגיעה אפילו לקרסוליים של רמת הצילום בחו"ל. תקציב סרט בארץ כמעט ואינו מכסה את תקציב הקייטרינג בלבד (!) של סרט בחו"ל. אז אל תגיד שאפשר לתקן, כי זה לא ממש אפשרי, אין את הציוד, את התקציב, אין את הנסיון, ואין את הכישרון לעשות סרטים ברמה עולמית, שיבואו ויגידו- "זה סרט איכות".

Chot

New member
תגובה

קודם כל- את ההודעה שלי כתבתי בצורת נקבה, בבקשה תתיחסי לזה בהתאם. דווקא למדתי צילום וקולנוע, ואני מתכוונת להמשיך בלימודי את המקצועות האלה. אני שמחה שאת קובעת בין אם הסרט טוב, ממוצע, גרוע- לפי השוואה (מיותרת לטעמי) בינו לבין סרטים שאינם דלי תקציב מחו"ל. סרט לא נמדד מתוך הקבלה לאחרים. כמו כן גם אינו נמדד לפי התקציב שלו, אלא בצורה אובייקטיבית בזמן הווה, ז"א ההקרנה שלו. לדעתי זוית הראייה שלך או של מי שכתב פה היא אינה אובייקטיבית, ונובעת מתוך השנאה שלכם לתרבות הישראלית. אני לא חושבת שזה הוגן לפסול אומנות בצורה כזאת, "זה נכון לגבי כל סרט שנעשה אי פעם בארץ". האם צפית בכל סרט שנעשה בארץ? האם טרחת לקרוא לפחות את תקציר הסרט בעיתון, אחרי שראית שהוא מתוצרת הארץ? .. כן. גישה מסריחה היא זאת שלך שקובעת שאי אפשר יהיה לתקן את רמת הביצועים הקולנעיים הישראחים. אני בטוחה שהסטודנטים הישראלים לקולנוע ישכנעו אותך אחרת. אני צפיתי בסרטי גמר, של תיכנוסטים. לא של סטודנטים- בוגרי תיכון, והסרטים שלהם הם הרבה יותר משמעותיים ממה שצליחי למצוא באולמות הקולנוע. מכירה גם מכירה את הפתגם, אני מכירה עוד אחד חביב- אומר הפגם הוא הפתגם? כי חשבתי שאם אנחנו ילדותיות נלך כבר עד הסוף...

Chot

New member
תיקון טעות

אומר הפתגם הוא הפגם. ושתהיה לך שבת שלום.

goldi san

New member
דברישון הצ´וט היא נקבה

דבר שני, קרקס פלשתינה הוא סרט די נחמד. האמת יותר טוב מכל הסרטים שכולם פה אוהבים, שוב אני לא מבינה את הרציונל מאחור האהבה הזאת, מת לצעוק וג´ניפר לופז. אוקיי, אולי תעשיית הסרטים בארץ לא במצב משהו ואין להם כסף אבל זה לא אומר שכל הקולנוע הישראלי דפוק. לא הכל זה אסקימו לימון. אסי דיין הוא במאי מופלא, יש סרטים תיעודיים נהדרים שנעשים בארץ, כמו הסרט של אבא של פישר, והאמת לא ראיתי עוד אבל בהארץ הם כל זמן כותבים על זה. נו, אין לי הרבה דוגמאות, כי אני לא באמת הולכת לראות את כל הסרטים האלה אבל אני אני יודעת שיש לא מעט סרטים לא רעים שנעשים בארץ בשנים האחרונות, אולי לא הרבה, ולא כאלה טובים אבל מה זה הגישות הסופניות האלה?

goldi san

New member
דברישון הצ´וט היא נקבה

דבר שני, קרקס פלשתינה הוא סרט די נחמד. האמת יותר טוב מכל הסרטים שכולם פה אוהבים, שוב אני לא מבינה את הרציונל מאחור האהבה הזאת, מת לצעוק וג´ניפר לופז. אוקיי, אולי תעשיית הסרטים בארץ לא במצב משהו ואין להם כסף אבל זה לא אומר שכל הקולנוע הישראלי דפוק. לא הכל זה אסקימו לימון. אסי דיין הוא במאי מופלא, יש סרטים תיעודיים נהדרים שנעשים בארץ, כמו הסרט של אבא של פישר, והאמת לא ראיתי עוד אבל בהארץ הם כל זמן כותבים על זה. נו, אין לי הרבה דוגמאות, כי אני לא באמת הולכת לראות את כל הסרטים האלה אבל אני אני יודעת שיש לא מעט סרטים לא רעים שנעשים בארץ בשנים האחרונות, אולי לא הרבה, ולא כאלה טובים אבל מה זה הגישות הסופניות האלה?

JOE KALIBER

New member
סרט ישראלי לא שווה סרט בורקס

תפסיקו עם הגישה הזאת יש הרבה סרטים ישראליים טובים לילהסדה מבצע סבתא בלוז לחופש הגדול גבעת חלפון (ולא מעניין אותי כלום זה סרט ענק!) כבלים שמיכה חשמלית ושמה משה ועוד הרבה

למעלה