הנה עוד שיר לדיון של יונה וולך

קסנדרה*

New member
הנה עוד שיר לדיון של יונה וולך

חתונה - יונה וולך מתוך הספר "צורות" שני רוחות רפאים הם שושבינים המות הוא רב הכלה היא מיתה בנשיקה והחתן הוא יום הדין צרורות פרחים הם צרות דמך הוא היין ואתה הכוס שממנה שותה הומפיר מדינה הפחדים הם דודים ודודות ושדים ושדות שאר הקרואים והתזמרת היא רחל המבכה על בניה

איזו חתונת מוות נוראה

ורק הכלה היא איכשהו הדבר הכי טוב (עד כמה שאפשר) בחתונת המות הזו.

ואחרי שהגעתי לתזמורת

לא יכולתי שלא להרגיש צביטה של עצב עמוק עמוק עמוק בלב כל כך עצוב בכיה של רחל המבכה על בניה

קסנדרה*

New member
שיר על מוות

שני רוחות רפאים הם שושבינים המות הוא רב הכלה היא מיתה בנשיקה והחתן הוא יום הדין צרורות פרחים הם צרות דמך הוא היין ואתה הכוס שממנה שותה הומפיר מדינה הפחדים הם דודים ודודות ושדים ושדות שאר הקרואים והתזמרת היא רחל המבכה על בניה הרב מקדש את הדוברת ורוחות הרפאים הם השושבינים והכלה היא מיתה בנשיקה וזו הדוברת בעצמה. והיא מתחתנת עם יום הדין הוא החתן שלה. וראו איך היא ממשיכה סדורי הפרחים הם הצרות ודמו הוא היין . הקרואים הם הדודים והדודות והם שדים ושדות ורחל מבכה על בניה כתזמורת - זה אחד השירים שלדעתי כתבה ממש לפני מותה וכך ספדה היא לעצמה. דעתכם????

גם ספדה לעצמה וגם

יש פה, לדעתי, מצד אחד משהו נורא, פחד, עצב, מצד שני - איזו תשוקה למוות.

קסנדרה*

New member
אני לא מוצאת תשוקה אני כן מוצאת פחד

ואפילו גם אירוניה מהולה בכאב

קסנדרה*

New member
ומפיר מוצץ הדם. היא הייתה חיה מאד

בורגנית, גם בשעת החתונה שלה היא לא שכחה להתריס נגד הומפיר מוצץ הדם, קרי המדינה. ומפיר

קסנדרה*

New member
ראו אין דימוי ולא אחד

כל היצירה מטאפורה, מושאלת מעולם המוות אבל היא ידעה לשבץ את ההשאלות הנכונות לכל דבר והרימה חתונה עם חתן, כלה, תזמורת, רב, אורחים - איזה שיר גדול, כמה שהוא קשה לעיכול.

מפחידות אולי אבל גם מיתת נשיקה

מפחידה אותי לא פחות , מוות הוא מוות גם אם יהא בנשיקה אוף כמה קשה השיר הזה לעיכול ויחד עם זאת כתוב כל כך נפלא

קסנדרה*

New member
כן זה היא מתמודדת מול המוות יש גם

קבלה. היא נעתרת לאותה "הצעת נישואין" מצד המוות. היא כבר מקבלת את המוות. זה אחד השירים שהוציאו לאור לאחר מותה.

למעלה