הנה קטע קטן

הנה הוא

אנשים רבים בוודאי תוהים מדוע הביטלס זכו להצלחת ענק שהרבה להקות לא יכולות אפילו לחלום עליה. נכון, כשרון הוא לא דבר שהיה חסר לאיש מאנשי להקת הביטלס- ג'ון לנון, פול מקרטני , ג'ורג' הריסון ורינגו סטאר, הם היו מוכשרים עד מאוד, לא יהיה זה רחוק מהאמת אם יגידו כי המוזיקה של להקת הביטלס הגיעה לרמות של מוזיקה קלאסית כשל בטהובן או באך. אבל מה היה הדבר באותה חבורת הצעירים מליברפול שהחלו להופיע באינטנסיביות בגיל כה צעיר וחיברו ביחד עשרות להיטים וקטעים מוזיקליים גאוניים? המוזיקה של הביטלס ממשיכה לחיות עד ימינו, אפילו עכשיו למעלה מארבעים שנה אחרי זמנם וכמעט שלושים שנה אחרי שהתפרקו להקת הביטלס נחשבת לאחת הלהקות הטובות שהיו, ובוודאי בין המשפיעות שיותר על המוזיקה של ימינו. המוזיקה של הביטלס מדהימה כל כך כי היא מדברת לדורות של אנשים – אנשים שחיו בתקופת הסיקסטיז, הילדים שלהם , הילדים של הילדים שלהם והילדים של הילדים של הילדים שלהם, אפשר להגיד על מעט מאוד אומנים בימינו ומתקופות קודמות כי המוזיקה שלהם תמשיך להתקיים הרבה אחריהם. דבר נפלא נוסף במוזיקה של הביטלס הוא שהיא מחולקת לתקופות, ניתן לראות הבדלים מהותיים במוזיקה של הביטלס והתפתחותם המוזיקלית היא תהליך מרתק לעקוב אחריו. הודות לאותה חלוקה לתקופות וסגנונות מוזיקליים כל אחד יכול למצוא משהו מיוחד אחר להתחבר אליו במוזיקה של הלהקה. הדבר גם מוסיף דינמיקה לצליל של הלהקה והתבגרותם הן מבחינה מוזיקלית והן מבחינה פיזית ומנטלית של חברי הביטלס בהחלט עוברת דרך השירים שלהם. סיבה נוספת שאני מוצאת את הצליל של הלהקה מיוחד כי הוא משקף מאוד את תקופת הסיקסטיז שאותה אני מוצאת מעניינת מאוד, מהמוזיקה של הביטלס ניתן ללמוד על ההרגשה של החברה באותה התקופה מיוחדת בהיסטוריה, עוד רובד המקנה למוזיקה של הביטלס עומק וייחוד. הביטלס הגיעו לממדי ההצלחה האסטרונומים הללו לא רק הודות לכשרונם הבלתי מעורער או המוזיקה בעלת הצליל המיוחד אלא גם בגלל הכימיה המדהימה בין ארבעת חברי הביטלס, אני כמובן מתייחסת לחברות ביניהם לפני שכל אחד התבגר בדרכו ומשך את הלקה לכיוון אחר, דבר שגרם לחוסר אהדה בין חברי הלהקה ולבסוף לפירוקה. לפני כן היו הביטלס חברים טובים שניגנו ביחד, הופיעו והקליטו, ואילו ג'ון לנון ופול מקרטני היו אחים ממש. אך לדעתי, ישנם שלושה דברים שקיימים במוזיקה של הביטלס שלא ניתן למצוא בכל להקה בייחוד לא את שלושת האלמנטים אלה ביחד- איכות,פופולריות וכשרון. בדרך כלל מוזיקה איכותית אינה פופולרית כי אינה מדברת לקהל הרחב, להקות מצליחות אינן איכותיות ברוב במקרים וחברי הלהקה לא תמיד מוכשרים ואילו אומנים מוכשרים אינם תמיד זוכים להצלחה.

Miss CB

New member
פששש יפה...

למרות ש- I BEG TO DIFFRE (או איך שכותבים את זה) על הקטע בסוף. "לא ניתן למצוא בכל להקה בייחוד לא את שלושת האלמנטים בחיד - איכות, פופולריות וכשרון"?! אומנם זה קצת נדיר לצערינו, במיוחד היום יש מעט להקות באמת איכותיות (איכות וכשרון אגב הולכים יחד, אלא אם הבנתי אותך לא נכון, צריך הרי כשרון בשבי ללייצר מוזיקה איכותית לא?) אבל יש. ואם מסתכלים על ה-תקופה ב-ה' הידיעה של המוזיקה האיכותית, משמע סיקסטיז וסבנטיז, היו אז הרבה מאוד להקות שהיו גם עם כישרונות: נגנים מעולים, ליריקס טובים בד"כ... , זמרים יוצאים דופן ופרפורמרים ברמה וכו', גם איכותיות: שירים מוצלחים גם עם לא כולם מוצלחים אחד אחד, אלבומי מופת וכל זה, וגם פופולריות. למה, פינק פלויד לא פופולריים? לד זפלין לא פופולריים? דיפ פרפל לא פופולריים? עזוב אותך מדוגמאות קטנות... יש מלאן להקות כאלו. חלקן יותר טובות וחלקן קצת פחות, ויש משו בזה אם אתה חושב שהביטלז הכי טובים בכלליות (אני אישית לא יודעת להעיד על זה, לא מכירה מספיק אמנים וסגנונות), אבל היו עוד הרבה מאוד להקות טובות. אהבתי מאוד את מה שכתבת... היה ממש כיף לקרוא

תודה רבה

תודה רבה על התגובה הנלהבת...דבר ראשון אני בת ולא בן..חח אבל לא נורא... אני לא חושבת שהביטלס הכי טובים בכלליות יש עוד המון להקות שאני אוהבת, ויש עוד מיליוני להקות ממש טובות. אני רק ציינתי בקטע שכתבתי למה הם הצליחו ומה היה במוזיקה שלהם שהיה קל וכיף להתחבר אליו ולמה מאות מיליוני אנשים מעריצים אותם עד ימינו... אני לא מהפאנטים של הביטלס יש מקום לעוד להקות בעולם שלנו. ומלבד זאת זה לא יהיה נכון להגיד ש"תקופת המוזיקה הטובה" אלה הסיקסטיז והסבנטיז... את אואזיס אני מאוד מאוד מאוד אוהבת והם מתקופתנו, אז אני לא יודעת מה להגיד לך. גם באייטיז היו להקות טובות של מטאל שהתפתח בשנים אלו הפסיק להיות מחתרתי כפי שהיה בסבנטיז והפך לתעשייתי יותר.

Miss CB

New member
../images/Emo9.gif סליחה...!

(שחשבתי שאת בן) ואוקיי אואזיס טובים, באמת יש עוד כל מיני להקות מוצלחות - אבל לא הרבה כמו שהיו אז ולא ברמה ההיא, לטעמי.

למעלה