הנה שאלה שמעניינת אותי

M e n s R e a

New member
הנה שאלה שמעניינת אותי

ושלא תגידו שלא פותחים פה שרשורים... בדוקומנטרי הידוע על מטאליקה, SKOM, שבו השתתף גם כידוע דייב, היה כתוב שם שמטאליקה מכרה (נכון לאותו הזמן, אני מניח אי שם בשנת 2001, זמן צילום הסרט, שיצא בסוף ב-2003) מעל 90 מליון עותקים. זה די הגיוני, אבל איך יכול להיות שמגהדת' מכרה עד לאותו הזמן "רק" 15 מליון? לא שזו כמות רעה, אבל לא נראה לי הגיוני, הרי זו אחת מלהקות המטאל הכי מוכרות ומוצלחות, גם מסחרית. למישהו יש הסבר?

StaffordshirE

New member
זה נכון..

מגהדת' לא מכרו כ"כ הרבה תקליטים, גם אני הופתעתי כששמעתי על זה.. אם הם היו מתמסחרים הם גם היו מוכרים פי 6 ממה שהם מכרו..

StaffordshirE

New member
לא שמעת כלום

קראת

M e n s R e a

New member
עדיין זה נשמע מפתיע מאד

כי יש להם לפחות 3 אלבומי מופת של מטאל לדעתי, ולהקות שלא מגיעות להם לקרסוליים מכרו את אותה הכמות בכמה שנים בודדות. אבל זה כנראה גם עניין של שיווק באמת. מגהדת' לא משווקים לקהל מיינסטרים. היופי בזה, שככה המעריצים שלהם מעריכים אותם יותר. החסרון כמובן מורגש בארנק.

StaffordshirE

New member
נכון..

אבל זה לא שלדייב וחברי הלהקה לכל אורך השנים יש מה להתלונן מבחינת כסף

barlevy

New member
הגיוני מאוד

מטאליקה , בעקבות האלבום השחור הפכו מלהקת אנדרגראונד למיינסטרים. מגדת' , טובים ככל שהיו , נשארו נאמנים למטאל - נאמנות שיש לה גם מחיר. מטאליקה גם עשו סיבובי הופעות ענקיים בעולם , דבר שתורם מאוד למכירות - לא רק של אלבומים אלא גם של חולצות ומרצ'נדייז למינהם - שזה עיקר ההכנסות של הלהקה. הסיבוב של האלבום השחור היה משהו כמו 3 שנים

StaffordshirE

New member
אתה חי? יש אנשים פה שכבר שכחו

מקיומך.. ולענייננו, אתה צודק..כשאתה משנה את המוזיקה בשביל קהל יעד יותר גדול אתה מרוויח יותר, זה הגיוני..

חחחחח, הגזמות

אין הבדל בין מספר האנשים שהיית מוצא בקהל של מטאליקה ב-1989 וב-1992 כשהופיעו באותו מקום, זה דבר ראשון. הסיבוב היה שנתיים, למה שלוש? מגהדת' עשו סיבובים לא קטנים יותר ממטאליקה.

לא הייתי מתנגד למכור 15 מליון משהו

ולא אלבומים, כל 15 מליון דברים שאפשר למכור והיו נותנים לי את האופציה הייתי לוקח
אתה מדבר על זה כאילו זה מעט

M e n s R e a

New member
שים לב אבל

שקראתי את זה בשנת 2003. משמע קריירה של 20 שנה שמנוהלת מארה"ב, הכרה בינ"ל כאחת מלהקות המטאל הכי טובות בכל הזמנים...15 מליון זה לא הרבה יחסית. רוצה השוואה? סטיינד (אם אני לא טועה, אם לא הם אז להקת נו מטאל אחרת באותו סגנון), שקיימים שליש מהזמן של מגהדת', מכרו 10 מליון עותקים משני אלבומים סה"כ.

axlbarlev

New member
התמסחרו במיוחד

ממתי להקה נותנת שיעשו עליהם סרט? ממתי ללהקת רוק\מטאל אין שיער ארוך? ממתי הלהקה מופיעה בעיתון בחליפות לבנות וסיגרים? עם זאת לא התמסחרות אז אני לא יודע מהי התמסחרות

barlevy

New member
ממלאים אצטדיונים בזכות ההתמסחרו

היות ומטאליקה פונים לקהל רחב : -גם אלו של המטאל - גם אלו של המיינסטרים - וגם אלו שנאמנים למטאליקה האמיתיים של שנות ה - 80 ומקווים לשמוע כמה שיותר חומר מהתקופה הזו

...

"אלו שנאמנים למטאליקה האמיתיים של שנות ה - 80 " לא יגיעו להופעות של היום.

barlevy

New member
לא מסכים

אם מטאליקה היו באים לארץ היום הייתי הראשון לקנות כרטיס למרות שחומר מוזיקלי חדש וטוב אין להם למרות שהם ממוסחרים למרות שהם פטאתיים רק בגלל ההערכה שיש לי למוזיקה שהם עשו ב 5 האלבומים הראשונים , מוזיקה שגדלתי עליה

../images/Emo9.gif

לדעתי ברגע שאתה לגמרי מחוסר כבוד ללהקה של היום אז אין לך מה לחפש בהופעה שלהם, אפילו לדעתי זה די צבוע ללכת להופעה של להקה שאתה לא אוהב את ההווה שלה. אני אביא את הדוגמה הכי פשוטה ספולטורה. הסולן שלהם עזב אותם לפני כמעט 10 שנים ומאז שהוא עזב ובא ראסטהמן במקומו הם לא הוציאו שם חומר שאני אוהב ובכל זאת הם נשארו יחסית לא ממוסחרים והמשיכו באותה דרך, רק את המוזיקה אני לא אוהב. אם הם יבואו להופעה בישראל או שתהיה לי הזדמנות ללכת להופעה שלהם בכל מקום שהוא בעולם אני לא אלך. עד לא מזמן גם ספולטורה היו עדיין 3 אנשים מההרכב המקורי בדומה למטאליקה. ומה? אצל מטאליקה התחלף רק הבאסיסט? לא הייתי אומר כך שכן לא חסרים אנשים שאומרים שהקול של ג'יימס הטפילד של היום צולע כך שאפשר להגיד שאצל מטאליקה נשארו 2.5 אנשים מההרכב שאותם שונאי מטאליקה של היום אהבו.

barlevy

New member
הסיבה שאני אלך

מעבר לכבוד ללהקה הרי ברו שמטאליקה יבצעו קלאסיקות ודבר כזה אסור להחמיץ ו..אפילו מטאליקה שנמצאים בשפל..עדיין טובים מהרבה להקות שנחשבות ב"שיא" שלהן. נכון עדיין כואב לראות את הלהקה במצבה היום - אבל בסוף באים להנות ולתת בראש עם MATSER

תאלכס יש משהו בדבריך

זה ממש כואב לי ההתמסחרות הזאת שהייתה ואני שונא לדבר על מטאליקה בדברים רעים אבל הקטע שהם גזרו את השיער כדי להיות יותר ידידותיים לMTV ממש מסריח

em AllיKill

New member
לדעתי אתם סתם מדברים פה שטויות...

אני לא מבין איך קישרתם את ההתמסחרות של הלהקה לשינוי שלה עם השנים... כאילו מה, אתם מנסים להגיד שבגלל שהלהקה התחילה להקים מועדוני מעריצים שלהם ולהוציא חולצות וכל מיני "מטאליקה מרצ'נדייז" כאלה אחרי הבלאק אלבום הוריד אותם ברמה של הנגינה שלהם? לדעתי לא... ולדעתי גם הרמה שלהם בכלל לא ירדה, והם פשוט שינו את הסגנון שלהם מלהקת ת'ראש מטאל ללהקת הווי מטאל... קיצר אין להתמסחרות כל השפעה על המוסיקה שלהם, אז אל תקשרו את שני הנושאים האלה אחד לשני... אה וסליחה על השרשור הגרוע, פשוט אין לי כח עכשיו לבדוק למי להגיב את ההודעה הזאת אז הגבתי לאחרון שבשרשור... שבוע טוב

למעלה