הנה שאלת השבוע

kiticat

New member
הנה שאלת השבוע

בדרך כלל יציאה מהבית כרוכה בירידה ברמת החיים. נכון שיש כאן את עניין העצמאות, מבחינה חופש הבחירה בחיים, וכמו כן את התחושה של העצמאות בכלליות, אבל האם ירידה ברמת חיים עלולה לעכב אותכם ביציאה מהבית של ההורים, או שאתם מסוגלים להתמודד עם ירידה באיכות המחייה שלכם לתקופה מה שלעיתים יכולה להתארך זמן רב?

akapulko2020

New member
מה בדיוק המשמעות

של ירידה ברמת החיים בהקשר הזה? שלא יהיה לי נניח טלויזיה וחיבור לאינטרנט ,ואולי ספה פחות נוחה? כי הרי את הרגלי התזונה שלי אני לא אשנה מקצה לקצה רק כי אני מבשלת לעצמי(בין היתר כי הם לא הרגלים "יקרים" בכלל ),אולי יותר יעניין אותי איפה לקנות בזול יותר,אבל לא מעבר לזה. כל שאר הדברים-אשתדל לממן את מה שיהיה חשוב לי,אבל אם אחליט/אצטרך לעבור לגור מחוץ לבית הוריי משיקולי עבודה במקום אחר נניח,שיקול "האם תהיה לי שם טלויזיה ?" לא יהווה שיקול מרכזי. אלא אם לא הבנתי את שאלה השבוע נכון

kiticat

New member
הבנת בדיוק

רמת חיים גבוהה יחסית, כוללת לדוג' יציאות לעיתים תכופות. מזון יקר יותר ממזון בסיסי (גבינת פטה לדוג' שאני חולה עליה, עולה פי4 או 5 מגבינה לבנה רגילה), דירה פחות יפה, פחות נוחה, ויותר קטנה. דברים שכאלה...

kiticat

New member
תלוי על מה אאלץ לוותר

אני יכולה להצטמצם המון.... מספיק לי שיהיה לי את הבסיס ואת החיוני ואני מוכנה לצאת מהבית.

akapulko2020

New member
טוב,הבסיס

כשמו כן הוא-אם אין לך איך לממן לעצמך אוכל ודירה,אז אין איך לצאת מהבית...
בבגרות באנגלית

גלילי 22

New member
../images/Emo41.gif אני לפחות מתפשר המון!

אני גר בדרום מרוויח איזה כמה מאות שקלים בחודש ו90 אחוז מהכסף הולך לשכר דירה. בכל אופן אנחנו גרים 3 שותפים באיזה כוך קטן, בלי טלווזיה בלי מיזוג בלי כלום. הריהוט היחיד שיש לנו זה איזה 2 שולחנות וספרייה ומחשב שמחובר לאינטרנט מהיר (למה אתם שואלים ? כי 2 מהשותפים הם מהנדסי-תוכנה) בכל אופן מה שכן אנחנו כמעט לא משלמים על אוכל (אוכלים בצבא)....

akapulko2020

New member
אתה

עתודאי בשירות הצבאי לפני הכניסה לקבע או שסתם לא הבנתי נכון

akapulko2020

New member
אאוץ'

משום מה תמיד חשבתי שצה"ל נותן איזה מימון מינימלי למגורים לעתודאים בסדיר,בנוסף למשכורת הפיצפונת למדי. לפי תנאי המגורים שלך לא נשמע שיש מימון כזה...

גלילי 22

New member
ברור שאני יכול לישון במגורים

של הצבא שזה אומר לישון בחדר באחד הבסיסים בדרום...

akapulko2020

New member
כלומר

זה עניין של העדפתך האישית בסופו של דבר,לגור בכוך אזרחי מאשר בחדר צבאי
יכולה להבין את השיקולים,למען האמת .. לפחות יש לכם אינטרנט
בהמשך שירותך ובכלל

xslf

New member
זה בעיקר עניין של סדרי עדיפויות

יצא לי לחיות בדירות שונות במקומות שונים, ברמת חיים זו או אחרת. למשל, הייתה תקופה שהמעסיק דאז שלח אותי לחו"ל, ומימן לי מגורים, אבל באיזה מלון דירות עם דירת חדר קטנה שבה גרתי יחד עם החבר. מכיוון שזה מראש היה לתקופה של כמה חודשים בלבד, לא ממש השקענו במקום- לא קנינו רהיטים או משהו, והסתפקנו בטלויזיה שסופקה שם (עם מבחר ערוצים די מעפן...) כיום, מכיוון שכמה ימים בשבוע אני עובדת מהבית, אינטרנט מהיר זו דרישה, ואין כאן מקום להתפשר. מצד שני, אני גם כך כמעט ולא צופה בטלויזיה, כך שאין לי מכשיר ואין לי כוונה לרכוש אחד בזמן הקרוב. בגדול, תלוי מאוד מאוד מה סדר העדיפויות.

alvush

New member
תגובה

אני קיבוצניקית, וזה אומר שבגיל 16 בערך יצאתי מבית ההורים ועברתי לגור בדירת חדר משלי. כמובן, שאי אפשר להשוות את זה למעבר מחוץ לבית בעיר, כי עדיין אני גרה עם ההורים באותו הקיבוץ, אבל... המעבר מחוץ לבית אכן פיתח אצלי עצמאות, למדתי להכיר את עצמי טוב יותר, פיתח מאוד את הקשרים והכישורים החברתיים שלי, למדתי להכיר בטעמים השונים שלי, מה אני אוהבת יותר, מה פחות. למדתי לפתח דרכי חשיבה שונות, אבל זה יכול להיות גם בגלל החינוך מהבית. יציאה מהבית לא אומרת שצריך להתנתק מההורים. אצלי זה רק חיזק את הקשר איתם. אני יודעת שאם אעבור לגור בעיר, יהיה לי פחות קשה מלמישהו עירוני, אולי בגלל שזה הוביל אותי להתפנק פחות ולדאוג לעצמי יותר... מעבר קל ונעים לכל מי שמתאים לו...

למעלה