הנה שיר...

zakomea

New member
הנה שיר...

בואו נעשה ניסיון ונבחן את הפורטוגזית שלכם (שלי על הפנים, אני יודע רק מה שמלמדים אותנו וזה רק משירים), אני שם שיר קפואירה ונראה מי יצליח לתרגם את כולו... ABADÁ CAPOEIRA Em noite de lua cheia Sinto o corpo arrepiar Vejo o convento da Penha E também a beira mar Vejo a Ilha de Vitória De tudo quanto é lugar Também vejo a capoeira A roda vai começar Meu coração está batendo Com vontade de jogar E que sou capoerista Sou do Grupo Abadá Abadá Abadá Capoeira Abadá (Coro) Lêlêlê lêlêlê lêlêlê lalala (Coro) נ.ב לא צריך לתרגם את שתי השורות האחרונות מן הסתם... והבנתי שאבאדא אומר מכנס, האם זה נכון

shellyland

New member
תרגום

בלילה של ירח מלא אני מרגיש צמצרמורת בגוף אני רואה את המזנר של פנייה (שם של מקום) וגם את שפת הים אני רואה את "איליה דה ויטוריה" (אי הניצחון) מכל פינה ומקום אני רואה גם קפואירה המעגל עומד להתחיל הלב שלי פועם עם רצון (חשק) לשחק זה (בגלל) שאני קפואריסט אני מקבוצת "אבאדה" * צריך להיות Canto ולא Quanto (פינה) * אין לי מושג מה זה Abada. יכול להיות שזה מושג מתחום הקפואירה?

zakomea

New member
ואו../images/Emo70.gif

יפה
אני חושב שאבאדה זה מכנס או אולי המכנס של הקפואירה כי כך קוראים לו (יענו למכנס של הקפואירה קוראים אבאדה).

zakomea

New member
שיר 2

זה אחד השירים שאני הכי אוהב, השיר הזה שיך ל"מקוללה", זה לא בדיוק כמו הקפואירה שתראו בהופעות, ויש שימוש במקלות (יותר כמו כני סוכר) ומי שממש מתקדם משתמש ב"מנצ´טות" (זו מין סכין כזו). Louvação a Nossa Senhora (Macu Lele) Hoje é dia de Nossa Senhora Atrovoada ronca no mar Arandaeeeeeee Arandaeeeeaaa Arandaeeeeeee Arandaeeeeaaa Sou eu sou eu Sou eu Macu Lele sou eu Sou eu sou eu Sou eu Macu Lele sou eu E nós viemos de Mato Grosso Só "massussena pra matar reá" Sou eu sou eu Sou eu MacuLele sou eu Sou eu sou eu Sou eu MacuLele sou eu E nós viemos de Mato Grosso Só "massussena pra matar reá" Sou eu sou eu Sou eu Macu Lele sou eu 4x | Oh Lele Macu Lele ora vamos badiar Oh Lele Macu Lele la no canaviar | Tindo Lele Aue Cauisa 4x | Tindo Lele sangue real | Eu sou filho eu sou neto de Aruanda | Tindo Lele Aue Cauisa 8x | Eu vim na hora E eu vim na hora Eu vim na hora E eu sou de angola זהו המילים קצת הסתבכו אבל תנסו בכל זאת...

shellyland

New member
אני מנסה, אבל זה לא פשוט

כי השיר מלא במושגים מתחום הפולחן והקפואירה, ויש בו גם הרבה ג´יביריש. עשיתי כמיטב יכולתי. אני אנסה להעביר את המילים למישהי מבאהיה שמבינה בזה הרבה יותר ממני, אבל זה יקח זמן. מה שיש לי בשבילך כרגע הוא זה: שיר תהילה לגברת שלנו (הכוונה למריה, אם האלוהים) היום הוא יומה של הגברת שלנו הרעם נוחר בים (A torovada אלו שתי מילים, לא אחת = הרעם) זה אני, זה אני, זה אני... ובאנו ממאטו גרוסו (אזור בברזיל) <שורה שלא ברורה לי, אבל pra matar = בשביל להרוג> זה אני, זה אני, זה אני... או ללה מקוללה, עכשיו בואו נשתולל (Vadiar ןלא Badiar, ו-Hora ולא Ora) או ללה מקוללה שם בקנה הסוכר (Canavial ולא canaviar) <שורה שאני לא מבינה> snager rea = דם מלכותי אני בן, אני נכד של ארואנדה (לא יודעת מה זה) באתי בזמן, באתי בזמן באתי בזמן, אני מאנגולה. זהו. זה הכי טוב שאני יכולה להציע לך כרגע. מקווה שעזרתי במשהו.

zakomea

New member
כל...

דבר עוזר לי כי אני לא יודע כלום בפורטוגזית, אז זה נחמד לדעת מה בדיוק שרים...

Rastaman Chant

New member
מקוללה

ריקוד אפריקאי שאין לו שום קשר לקפואירה. השימוש הוא בד"כ בעצי בירימבה, אבל אין בארץ אז משתמשים באקליפטוס. והמתקדמים משתמשים ב"מאצ´טות, לא "מנצ´טות" שזה לא "סכינים", והן לא מיוחדות בשביל הריקוד הזה. "מצ´טות" אלה חרבות לפילוס דרך, ביער בד"כ. אני חושב שכולם יודעים מזה מאצ´טות.

zakomea

New member
לא../images/Emo70.gif

בטח שיש לקפואירה קשר למקוללה
והשימוש הוא בכני סוכר וכן קוראים לזה מנצ´טות וגם אם לא כמה זה משנה
וזה לא בדיוק סכין וגם לא בדיוק חרב, זו מין סכין באורך קצת ארוך אבל עדיין אפשר להגדיר אותה כסכין.

Rastaman Chant

New member
אתה צריך לבדוק את עצמך.

מקוללה זה ריקוד אפריקאי. זה רוקדים אותו בהופעות קפואירה וכו´ לא אומר שום דבר, גם רוקדים סמבה ג´י רודה. זה חרב- קוראים לה "מַאצֵ´טָה", אבל אני לא רוצה להתווכח סתם. ועוד קני סוכר נשברים מאוד מהר. אף אחד לא עושה מקוללה עם קני סוכר.

benny afro

New member
ABADA

אבאדה זה קבוצת הקפואירה שלי... אני מתאמן כבר 4 שנים באבאדה :)) דבר שגרם לי להתמכר לפוהו...forro, בעיקר ל rastape...איזה מלך :) וזה ההמנון של הקבוצה שלי אגב :)))

zakomea

New member
גם אני...

מאבאדה... איפה ואם מי אתה לומד
אני לומד בב"ש עם אמנון (באדאווינו)

benny afro

New member
וואלה?!

זה אני cavallo,או שתכיר אותי בתור בני :) אני כחול כתום לומד אצל צ´יגרי,יש לי תלתלים(לא הבלונדיני, המתולתל השני). מכיר?

למעלה