הנה תראו, פרוייקט העגורים-עד כה...

הנה תראו, פרוייקט העגורים-עד כה...

לפי הסדר מימין לשמאל: עגור עם 4 רגליים, עגור בלינץ עם כנפיים מנופחות, אמא ובת- וריאציה מסמבזורו, אחריות- גם-כן מסמבזורו, עגור משובט- שלוש ראשים ושלוש זנבות, וריאציה על העגור המחולל של איסאו קונדו- ע"י קוניהיקו קאסאהארה (מהספר קסמי אוריגמי) ושם בפינה זה נדנדת עגורים לא כ"כ רואים אבל יש שם שני עגורים שמחוברים בין הזנבות בשאר הנייר (זנב אל זנב) ולמטה יש חצי עיגול שכזה- כמו נדנדת סוס. זה אני המצאתי, היא עשויה מדף מחולק ל5 חלקים שווים.

עגור בלי ראש

באתר המצורף יש הוראות לעגור בלי ראש. אני ניסיתי וזה יוצא. יש בעיה, שקשה לא לקרוע את הדגם בזמן שמכינים אותו...
יובל אטלס

bshuval

New member
יפה מאד

סליפגלופ - יפה מאד. פרוייקט בהחלט מרשים שים לב שהוחלט באופן רשמי שבסיס ציפור בלינץ יקרא בעברית "בסיס ציפור כפול". דרך אגב, אם אתה מעוניין לקפל עגור עם ורד בגבו כמו של סטושי קאמייה, זה לא כל כך מסובך. נסה לעשות פיתול בריבוע, ואז לקפל עגור כרגיל וזה הכל. רק צריך למצוא את הפרופורציות הנכונות של הפיתול

bshuval

New member
כן ולא

ביצעתי זאת, והתחלתי לפתוח את הפיתול באמצע, אבל עשיתי את הפיתול בפרופורציה לא נכונה, אז לא הצלחתי לפתוח עד הסוף בלי לקרוע. צריך לחשב (ואין לי סבלנות לזה) את הפרופורציה הנכונה, וייתכן שאפילו צריכים איזה ריבוע מסביב לפיתול (בתרשים הקפלים). את זה אני משאיר לגאוני תרשימי הקפלים לעשות...

bshuval

New member
פיתולים

כן! יש הוראות. גודל הפיתול נקבע לפי השלב השני. פיתולים כאלה משמשמים ליצירת תבניות מחזוריות (tessellation) מהממות. הקישור השני מכיל תמונות יפהפיות של תבניות מחזוריות. גם בתערוכה של טומוקו פוסה היו כמה תבניות מחזוריות.

giladznaor

New member
בשביל זה צריכים

לקפל את הורד של קאוואסאקי. אחת השאלות הנפוצות ביותר בפורום היא איפה אפשר למצוא הוראות לדגם הזה. או שתבדוק באריכון הפורום, או שתגגל. בכל מקרה, אני מציע לycyclop לשים את זה או בקישורים, או בשו"ת של הפורום - זה יחסוך הרבה כאבים בפרקי האצבעות
נ.ב. ycyclop, איך מקפלים עם עין אחת בלבד?

rosana

New member
תבניות מחזוריות

מי איזה נייר מקפלים את תבניות מחזוריות ואיך הוא ניקרא בעברית?

למעלה