הנוכל לראות חלומות על מסך טלוויזיה?

הנוכל לראות חלומות על מסך טלוויזיה?

היי, אני שמח מאד לגלות את הפורום הזה, פעם בלעתי טונות של חוברות מדע פופולרי
יש לי כמה שאלות - אני מאד מתעניין בתחום של חלומות ( חלומות צלולים יותר נכון למי שלא מכיר - חלומות שאתה מודע בתוכם ואתה יודע שאתה חולם ויכול לישלוט בהם ) רציתי לדעת האם לדעתכם מתי שהוא תהיה אפשרות לראות לדוגמה על מסך מחשב או מסך טלוויזיה מה אדם חולם רואה? הרי חלומות הם בסך הכל פעילויות חשמליות המתרחשות במוח ומעובדות שם לתמונה, האם נוכל מתישהו ליקלוט את האותות האלו בחיישנים ולתרגם אותם ממש לתמונה חייה על מסך כך שממש נוכל לראות את הנופים החלומיים שהחולם רואה בחלום בזמן אמת על מסך? זה יהיה ממש מרתק לדעתי... דבר שני, לא מזמן שמעתי רעשים מוזרים מהרמקולים של המחשב הישן שלי, תוך כדי נסיונות לבודד את הבעיה הגעתי למצב שהרמקולים מנותקים לגמרי מהמחשב ומחוברים אך ורק לחשמל בקיר, וכאשר הגברתי את העוצמה שלהם למקסימום קלטתי בבירור תחנת רדיו מקומית! האם יש למישהו הסבר לזה?? וזה מביא אותי לשאלה השלישית והאחרונה באותו נושא, היה פעם פרק ב"ספינת האהבה" על מישהי שיש לה איזו סתימה בפה שגורמת לה לישמוע רדיו! האם יש בזה איזה הגיון או גרעין של אמת? ( זה אולי דבר שמתקשר לשאלה הקודמת שלי, אולי זה משהו על אותו עיקרון שגרם לרמקולים שלי ליקלוט תחנת רדיו מקומית... ) מקווה לתשובות, ואחלה פורום!
לאונארדו

2_be

New member
חלומות ועוד...

דבר ראשון, ברוך הבא
1. זה באמת יכול להיות מאוד מעניין לראות את החלומות על מסך המחשב אך אני חושבת שיקח עוד הרבה מאוד זמן עד שנוכל להגיע להבנת המוח בצורה כ"כ מעמיקה על מנת לתרגם את הפעילות החשמלית של המוח בצורה כל כך מפורטת... (ואם אני טועה , אנא תקנו אותי
) 3. סתימה ששומעת רדיו יש בזה איזשהו גרעין של אמת.. הרי היום כבר יש טלפון סלולרי שמורכב בשן ואפשר לשמוע דרכו, אז למה שלא יהיה ניתן לשמוע רדיו? וכבר הסביר כאן יניב שעצמות יכולות לשמוע.

2_be

New member
ותשובה ל-2

אחרי שחשבתי קצת... כנראה האשמה היא בשדה המגנטי ברעשים אלקטרוניים וברמקולים שלא מבודדים מספיק בפני הפרעות חיצוניות. כעיקרוןגם שידורי רדיו נחשבים ל-"רעש" אלקטרוני ובטח שפלאפון שהינו בעל שדה מגנטי די חזק... לדוגמא,רחש ברמקולים כאשר הם מחוברים למחשב ניתן להסביר בכך שבכרטיס הקול ישנו מעגל המתרגם את המידע הדיגיטלי של הכרטיס למידע אנלוגי שהרמקולים מסוגלים להשמיע. מעגל זה נקרא DAC. כל חלקי האלקטרוניקה המקיפים את כרטיס הקול מפיקים שדות מגנטיים בעוצמות שונות ה-DAC קולט בעל כורחו את הרעש הזה ומשלב אותו בצליל הדיגיטלי וזה הרחש ששומעים.

ליליxx

New member
לעניות דעתי...

1. לגבי שמיעת רדיו דרך סתימה, לא ניראה לי, כי אפילו עם סתימה יכולה לשמש כאנטנה, חייבים רמקול שישמיע את מה שהיא קולטת. לגבי רמקול לא מחובר, זה אפשרי. גם אני שומעת את צילצול הטלפונים הסלולרים מהרמקולים במחשב. 2.קשה לי להאמין שניתן יהיה "ליראות" חלומות על מסך כל שהוא. אני לא מבינה כלום במבנה המוח וזה רק ניחוש. לדעתי התמונות ויתר התחושות כמו ריחות או קולות בזמן חלום באים ישר מי המקומות במוח בהם "נימצע" עוצר המושגים שלנו והפרשנויות שאנו נותנים לאינפורמציה שהמגיעה אלינו. אני מתכוונת שאתה לא יכול ליתפוס את האינפורמציה כשהיא עדיין מסודרת בצורה של פולסים חשמלים או מעברים כימים בדרכם ל"מעבד" במוח אלה זה בה ישר מהמעבד הזה. נכון שגם שם הם קיימים בצורה של פולסים חשמלים וקוקטלים כימיים אבל לדעתי אלו אינדיבידואלים לבן האדם ואין קשר חיצוני במיבנה שלהם לבין התמונה המקורית. אין שם את התמונה של פריט אלה את המושג שיש לנו לגבי אותו פריט.

2_be

New member
לגבי 1 אני חולקת עליך ../images/Emo9.gif

לא חייבים רמקול כיוון שהעצמות (שן , גם היא עצם) יכולות לשמש כתווך לגל קול (כן, התווך לא חייב להיות אויר..) . גלי הקול גורמים לרטיטות של איזור הגולגולת-שמקבלת תהודה בסינוסים שלנו, וכך אנחנו שומעים (עור התוף מקבל הדי קול) ללא רמקול.

יש משהוא דומה

יש מכשיר שלובשים אותו לפני השינה, כשמתחילה השינה, הוא שולח אותות בצורת הבהובים לעיניים, ובתת מודע את מבינה שאת חולמת ומשתלתת על החלום, וחולמת מה שאת רוצה לחלום!

תודה על התשובות! ../images/Emo13.gif

אתמול כתבתי הודעה מפורטת יותר אבל היא נימחקה לי אז אחזור בקיצור, תודה רבה על התשובות המעניינות, יש לי חלומות מדהימים ומציאותיים ביותר ואם הייתי יכול להקליט אותם על קלטת ולהראות לאנשים אחרים זה היה דבר מדהים
אני בטוח שמתישהו תהיה הטכנולוגיה לעשות את זה, כלומר לתרגם את האותות מהמוח בזמן השינה לתמונה חייה של החלום על מסך, אין לי ספק שזה יקרה פעם. המסיכה שעליה דיברת פותחה במכון לחקר חלומות צלולים ( ארה"ב ) , זו מסיכת בד רכה שאתה לובש על העיניים בזמן השינה והיא מזהה מתי אתה חולם ( בעזרת חיישנים שמזהים תנועות עפעפים מהירות המעידות על מצב חלימה ) ואז היא שולחת לך רמזים לתוך החלום באמצעות היבהובים של אור אדום מול העיניים, בחלום אתה אמור ללראות ולזהות את הרמזים ולהבין שאתה חולם בלי להתעורר ואז אתה יכול להתחיל לישלוט בחלום שליטה מלאה. אפשר לירכוש את המכשיר דרך האתר של המכון לחקר חלומות צלולים ( www.lucidity.com ) אבל זה מיותר לגמרי ( וגם מאד יקר - 800 ש"ח ) כי יש מספיק שיטות טובות ליצירת חלום צלול בדרך טיבעית בלי שום מכשיר, בפורום "חלומות צלולים" תוכלו לקבל עוד מידע על הנושא. לילה צלול
ותודה!

למעלה