הנומן אל הקוף

tomas2

New member
הנומן אל הקוף

מאמר על הנומן אל הקוף - פאגאניזם

שלום ותודה!

אלים הודים ובכלל המיתולוגיה ההודית העניפה הם אבן נגף אצלי (אני נתקל בשמות הודים מפוצצים ואז מניח את הספר בצד). מאמר חביב מאוד, אך לטעמי חסר קצת, במיוחד למי שרוצה מעט להעמיק על האל הנומן או אלים אחרים. אשמח אם תוכל להפנות למקורות מדיע בעברית על המיתולוגיה ההודית, על זרמיה ותהפוכותיה. ושוב, תודה. חג שמח ושנה טובה!

tomas2

New member
הודית

שאני חושב על זה אני לא בטוח שמיתולוגיה הודית זה פאגאניזם - זה דת ! אתם מתעסקים עקרונית רק עם אלים ודימויים מהאיים הבריטים ?

המיתולוגיה ההודית

בשביל ההינדואיסטים, היא לא רק מיתולוגיה, זו אמונה חיה, ופגנית בעליל (פלאו-פגנית, אם נשתמש במושגיו של בונוויטס, דהיינו, דת פגנית ששרדה מזה אלפי שנים). אנחנו לא "מתעסקים עקרונית רק עם אלים ודימויים מהאיים הבריטיים". קודם כל, לא "מתעסקים" אלא מאמינים, לפחות חלקנו. בין אם תופשים אותם כאלים של ממש או כדימויים, זה כבר שונה מאדם לאדם כאן בפורום. לא רק מהאיים הבריטיים - יוון, רומא, מסופוטמיה, כנען, מצרים, לא מזמן גם הייתה סדרת כתבות על האלים הסלבים של לטביה ועוד. לעת עתה, הרוב מתרכזים סביב המיתוסים האירופאיים ושל המזרח התיכון.

L e s t a t

New member
אררררג! (זה צורם!)

הלטבים והליטאים הם לא עמים סלבים, הם בלטים For Crying Out Loud!

סליחה, טעות שלי

אם כי, בסופו של דבר, יש לא מעט דמיון לפעמים. צפוי, לנוכח הקרבה הגיאוגרפית וכן המורשת הרחוקה המשותפת (proto-indo-slavic-baltic).

L e s t a t

New member
נכון, אבל

בסופו של דבר, גם הבלטים וגם הסלבים חולקים שורשים בענף הבלטו-סלבו-גרמאני של השבטים ההודו-אירופאים ובסופו של דבר גם עם שבטים הודו-אירופאים אחרים (כמו היוונו-קלטו-רומאים) וכלה באנושות.. אבל בלטי זה בלטי, סלבי זה סלבי, גרמני זה גרמני וחציל עם קישוא זה מרק בתחפושת של כלב.. ארר, משהו כזה

Justin Angel

New member
אתה יכול לפרט עוד קצת?

כי באמת הייתי שמח לשמוע על ההבדלים בין הפאגאניות הבלטית לפאגאנית הסלבית, ואם כבר - איפה ערש הולדתם של תרבויות אלו וכמו כן מהם התקופות האופיניות להם. יש לי השכלה כללית בלבד בתחום של כל מה שנמצא ממזרח לשווייץ ומערבה מהודו ואשמח לציון מקומות וזמנים כלליים ואם אפשר גם מאפיינים כלליים.

L e s t a t

New member
אני לא מומחה

מה שכן, כמו שאמרתי, מקורם של הבלטים והסלבים הוא אותו המקור של הגרמנים, הרומאים הקדומים, היוונים והקלטים - בשבטים ההודו-אירופאים. הבלטים התיישבו לאורך הים הבלטי, בליטא, לטביה, אסטוניה ובאזורים שפעם היו פרוסיה ופומרן. הסלבים הם הרוסים (חוץ ממשפחות המלוכה העתיקות, שהיו ממוצא דני-ויקינגי, כמו אצל אנגליה שלפני הייסטינגס), האוקראינים, הפולנים, הצ'כים, הסלובקים, היוגוסלבים, הבולגרים, המקדונים ואם אני לא טועה גם הקרואטים. אני לא חושב שרשמתי את כל הקבוצות האתניות שמשתייכות לעמים הנ"ל, אבל כמו שאמרתי - אני לא מומחה. את ההבדלים בין הפגניות הסלבית לזו הבלטית אתה יכול לראות בהשוואה בין המידע שנמצא במסעו של אמיל (עיין ערך: טגליינס) לבין מקורות מידע בנוגע לפגניות סלבית. אני בזמנו מצאתי מעט מידע באינטרנט על הפגניות הסלבית, על זו הבלטית מצאתי קצוות קרחונים בכוסות קטנות.. רק אומר שהליטאים הם לא בדיוק קבוצה אתנית אחת אלא מעין "אוסף" של שבטים בלטיים, שהיו הבדלים בין האמונות ביניהם. דבר אחד בקשר לפגניות סלבית, כאשר הגיעו הואראנגים (המשמר הואראנגי היה מעין משמר\יחידת עילית ביזנטית שהורכבה ממשפחת מלוכה דנית-ויקינגית, אנגלים ועוד כל מני נורדים חביבים שלא היית רוצה לפגוש בצד הלא נכון של שדה הקרב), אותם ויקינגים דניים שאיחדו את השבטים הסלביים של רוסיה של היום (ומכאן שמה - הסלבים כינו את הואראנגים בשם "רוּס") לא נשארו עם דתם המקורית (דהיינו - אסאטרו) אלא הנסיך אולג החל לאמץ מנהגים ואמונות, ללוש את האמונה שלו ובעצם לאמץ את האמונה הסלבית (זה היה יותר צעד פוליטי נבון מאשר צעד דתי-רוחני).. באתר ההיית'ני שאני כל כך אוהב ישנו באזור הLore תיעוד של סוחר ערבי שיצא לו להיתקל קצת בואראנגים.

L e s t a t

New member
אופס, אופס, אופס

הנסיך אולג לא היה ממוצא דני אלא שוודי, משם הגיעו הואראנגים במקור.. (ככה שלא כמו אנגליה שלפני הייסטינגס)

L e s t a t

New member
אופס 2

הבולגרים הם בכלל איזה שבט טורקי, לא סלבים.. אבל יש גם כאלה

tomas2

New member
או.קיי

לא התכוונתי להעליב או משהו, פשוט אני זוכר שהרבה וויקה אוהבים את המיתולוגיה הקלטית ודרוידים. אני רק לא מבין משהו, כשאתה אומר אלים יווונים אתה מתכוון לאלי המיתולוגיה כגון זאוס ופיבוס אפולון ?

כאשר אני אומר "אלים יוונים"

אני אכן מתכוון לאלי המיתולוגיה היוונית, כגון זאוס, אפולו, אתנה, אסקלפיוס ועוד.

למעלה