הנושאים לדיון היום בסדנא

קסנדרה*

New member
הנושאים לדיון היום בסדנא

חשיבות העריכה והעיבוד כל כותב שירה מכיר את הנקרא: "השראה רגעית" ההשראה נובעת ממראות, זכרונות, מחשבות ותחושות. כדי להנציח את רגע ההשראה אנו מוצאים את פיסת הנייר הקרובה ביותר "ומורידים" את התחושות, מחשבות העולות באותו הרגע, בו ברגע כתבנו שיר. אבל לא בהכרח שיר טוב. מאד מפתה לומר "זה מה שהרגשתי ולכן כך זה יישאר. אני לא יכול לשנות את מה שכתבתי כי אלו הרגשות שלי..." ברור שרגשות לא ניתן לשנות אבל את המלים שבחרנו להשתמש בהן בכדי להביע את הרגשות, כן ניתן לשנות. כשההשראה "מכה בנו" אנו לא רק מוצאים את פיסת הנייר הקרובה ביותר או המזדמנת לנו אלא גם משתמשים במלים הקלות והמזדמנות מהסוג שעולות הכי מהר במחשבה. אלו המלים שאינן בהכרח הבחירה הטובה ביותר מבחינת הכותב, שמן הסתם יכול ומסוגל לברור מלים אחרות "טובות יותר". ראשית, כתבו כל מה שעולה במחשבה ברגע של ההשראה בשלב הבא "תלטשו" את היצירה ותעניקו לה "צליל" יותר מקצועי/ספרותי. שירה - היא מבט חטוף לתוך הנשמה במעבר שקול/זהיר דרך המחשבה. ציטוט של סטדמן: "שירה היא אמנות והיא אם כל האמניות. היא הקלה ביותר מבחינת היכולת והקשה ביותר להשגת ההשתקפות האמיתית" סטדמן, משורר אמריקאי. חשיבות התגובה/ביקורת אם נספיק זה יהיה הנושא השני שנדון בו, אם לא היום אז נעביר את הנושא ליום רביעי. יש להבדיל בין תגובה בפורום לבין ביקורת. התגובה בפורום אף היא סוג של ביקורת אך נעמוד על ההבדלים. ביקורת ניתנת ע"י יוצרים מנוסים או אחרים אשר יש בהם את הכישורים לבקר וכמו גם את הכלים המקצועיים למתן ביקורת והיכולות לערוך ביקורת. זו ניתנת בד"כ ליצירה שכבר ראתה אור, לאחר שעברה עיבודים אינספור, כולל עריכה והגהה ע"י העורכ/ת בהוצאת הספרים. התגובה בפורום במה היא שונה ? בפורום מתפרסמות יצירות שעדיין עין נוספת לא ראתה אותן לבד מהיוצר עצמו (במרבית המקרים). היוצר אינו יכול לבקר את עצמו בד"כ. אמנם אין זו הכללה גורפת אך כך זה במרבית המקרים. חלק מהיצירות אינן עוברות אפילו הגהה, חלקן עוברות עריכה קלה, חלקן בכלל לא. יש יוצרים שכותבים מפורשות "כרגע כתבתי את השיר" יש יוצרים שאינם יודעים להבדיל בין פרוזה ואחרים שאינם מכירים את "כלי העזר" המקובלים בכתיבת שירה (עקרון ההזרה, מטאפורה, דימוי וההבדל ביניהם ועוד). חשיבות התגובה בפורום היא גדולה. תפקידה להעיר אך בעיקר להאיר את דרכו של היוצר. יש גולשים הטוענים "כך הרגשתי כשכתבתי ואיני מעונין לשנות" אחר יכתוב "אני לא מאמין בעריכה" ואינם יודעים עד כמה הם חוסמים את עצמם בהתפתחות. יש עוד גישה: "תודה רבה שהבנת ואהבת את יצירתי" לתגובה כגון: "איזה יופי של יצירה ואהבתי..." אין ולוּ תגובה קטנה למי שהע/איר ולמי שלא מוותר עד להשגת התוצאה. אין להבין עד כמה היוצר קיבל מהתגובה, הבין אותה, הפנים אותה אם בכלל. או לדוגמא התגובות "המסבירות": מסבירים את מילות היצירה. אין צורך בהסבר זה היה מובן מלכתחילה אבל היו נקודות אחרות שבגללן התעכבנו על משפט זה או אחר, מתגובה כזו (מצד היוצר) לא ניתן להבין, מה הבין היוצר, אם הבין וגם לא, כיצד להגיב לו להבא אם בכלל.

קסנדרה*

New member
מי שמעונין להגיב כאן, מוזמן כמובן

אין זה דיון המוגבל לדיון רק בסדנא.

קסנדרה*

New member
שלכת אז כך:

הסדנא בשעה 20.30. תכנסי לפורום הזה ותלחצי על המילה צ'אט הנמצאת פה בסרגל העליון וישר את בתוך החדר. יבקש ממך להכניס את שמך, אז כתבי את שמך ואת איתנו. אשמח לראותך איתנו

למי שהיה ומי שלא היה

אז ככה למי שלא היה בכלל, בגלל שעפתי המון אתמול (קס מה עם כנפי הצניחה?) לא הוקלט הכל. כרגיך יש ת'צחוקים קס, מצטערת - ת'קטע פרוזה שלך, שרץ בשוונג, לא הצלחתי להקליט והפתעת הערב - אחרי שעזבתם נשארנו עוד קצת והנה פרוזה בשליפה של צינסקובסקי (האייקונים לא עובדים) ועוד קצת בלה בלה ופו היה אומר: לילה טוב סינדרלין יקרה kaya11: ביי סנדרלין קסנדרה*: בייייייייייייי סנדרלין לילה טוב סנדרלין מונרו: ביי לכולם פרח תרבותי: קס, אז מה קוראים את הדבר הזה שכתבת<? ופו היה אומר: קס, פרוזה במיטבה קסנדרה*: סתם גבב שורות ופו היה אומר: ואני אעלה אותה לפוארום אם הדפוק קלט פרח תרבותי: לא גבב. תעבדי על זה. קסנדרה*: בהחלט פרח תרבותי: פו תעלה את זה ואז נוכל סופסופ לקטול! aiziq: אתן עוד כאן? פרח תרבותי: איציק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ופו היה אומר: איציק סיימת לשמור? kaya11: איצייייייק aiziq: כן! עכשיו אתן יכולות שוב לחוש לא בטוחות פרח תרבותי: איציק, מי שומר עלינו עכשיו<? ופו היה אומר: צינסקי תראה מי הגיע kaya11: איציק רוצה מרק עגבניות עם שום ונענע? aiziq: שלום צינסקי,קאיה,פותפרח וקס פרח תרבותי: אוייייי קאיה, את הורגת אותי kaya11: aiziq: לא פריק של מרק עגבניות אבל תודה פרח תרבותי: פו, מה דעתך: פותפרח? aiziq: חחחחחחחחחחחחחחחח ופו היה אומר: מתאים פרח תרבותי: מתאים למה? aiziq: יש שיר בפורום של גמד שמחפש את פיית הפרחים... ופו היה אומר: פו את פרח בע"מ פרח תרבותי: או קיי קיבלתי ופו היה אומר: פות ופרח aiziq: חחחחחחחחחחח פרח תרבותי: לא!!!!! פרח תרבותי: תזכורת: אני ירוקה. לא לקלקל אומתי kaya11: חחחחחחחחחחח ופו היה אומר: אז נשארנו עם פו ופרח בעמ? מעיין בסטלה!!!!! *: יש כאן לסביות? aiziq: קטעים! פרח תרבותי: הנה תראי מה קרה ופו היה אומר: חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח aiziq: משהו מקליט את זה? מעיין בסטלה!!!!! *: צהוב עולה זה מכבי ופו היה אומר: איך היא הגיעה? פרח תרבותי: פו ופו היה אומר: מה? פרח תרבותי: את מקלטה? ופו היה אומר: נו תראי ת'מכביסטית הזו מעיין בסטלה!!!!! *: יש בעיה? ופו היה אומר: כן מעיין בסטלה!!!!! *: חולה על תל אביבבבבבבבב פרח תרבותי: מי שם עליה בכלל? kaya11: אגב... נגמר המשחק... ופו היה אומר: אל תספרי מעיין בסטלה!!!!! *: ומי שם עליךך ימבוגרת פרח תרבותי: תודה על העדכונים קאיה aiziq: המשחק המיתי ביום חמישי מעיין בסטלה!!!!! *: יזקנהההההההההההההה ופו היה אומר: קס, קבלי שלטיה ופו היה אומר: שליטה aiziq: איפה קסנדרה שצריך אותה פרח תרבותי: קס, תפעילי kaya11: אין בעד מה פרח קסנדרה*: אני פה ופו היה אומר: נו תעיפי aiziq: תוכיחי ופו היה אומר: לחץ חברתי קסנדרה*: היא יצאה aiziq: עכשיו\! פרח תרבותי: יש ופו היה אומר: נבהלה ממך aiziq: פפפפפפפפפפ איזה הקלה פרח תרבותי: יקירי, אני פורשת. חושזרת לפורום. aiziq: שמעתי בדיחה חבל על הזמן פרח תרבותי: לילה טוב. אני אחכה לבדיחה ופו היה אומר: ביי פרח. סחטיין על הניצחון קסנדרה*: לילה טוב פרח פרח תרבותי: היה מתיש, פןו. תודה kaya11: לילה טוב פרח aiziq: אשה אומרת לבעלה: הסקס איתך הוא כמו מבזק חדשות:קצר ,לא צפוי ובד"כ אסון. פרח תרבותי: פו ופו היה אומר: כן kaya11: חחחחחחח איציק פרח תרבותי: איציק ופו היה אומר: איציק aiziq: מה? ופו היה אומר: פרח תרבותי: רגע, יש לי סיפור קצר aiziq: כשאת אומרת קצר למה את מתכוונת? פרח תרבותי: בקשר לדיבר השביעי (אפרופו אריה במדבר) aiziq: שהוא לא....מה? פרח תרבותי: איציק, תרגיע, מיד מגיע aiziq: חרוזים פה פרח תרבותי: בקיצור, אתם יודעים איך כותבים ת'ספרה שבע? נכון? עם פס באמצע.. ופו היה אומר: נו פרח תרבותי: אבל שבע כותבים היום בעידן הגדיגיאטאלי בלי פס פרח תרבותי: מאיפה הגיע הפס? פרח תרבותי: ירד משה עם עשרת הדברות ופו היה אומר: מאיפה באמת ופו היה אומר: ? פרח תרבותי: וקרא לעם את הדברות פרח תרבותי: הגיע לדיבר השביעי וקרא לא תחמוד וכו פרח תרבותי: צעקו כל בני ישראל פרח תרבותי: לא!!!! תמחוק!!!!! תמחוק!!!!, פרח תרבותי: מחק, פרח תרבותי: זהו aiziq: יפהההההה kaya11: חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח ופו היה אומר: חחחחחחחחחחחחח פרח ופו היה אומר: פרח פרח תרבותי: לא היה לי נעים לכתוב את זה לאריה בתגובה... aiziq: מכירים את הסיפור על "לא תבשל גדי בחלב אמו?" פרח תרבותי: לא. מחכים aiziq: בקיצור משה ואלוהים מדברים ביניהם aiziq: אומר ה': לא תבשל גדי בחלב אמו aiziq: עונה משה: אהה אתה מתכוון שלא נבשל גדי בחלב עיזים? aiziq: אומר השם: לא תבשל גדי בחלב אמו aiziq: אומר משה: אהה אתה מתכוון שלא נערבב בשר עם חלב! ופו היה אומר: איציק תיזהר אתה תעוף aiziq: חוזר השם: לא תבשל גדי בחלב אמו ופו היה אומר: הנה הצלתי אותך aiziq: ושוב משה: אהה אתה מתכוון שנחכה 7 שעות בין ארוחה בשרית לחלבית! פרח תרבותי: נו aiziq: וה' מסיים: נו טוב תעשה מה שאתה מבין! kaya11: חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח ופו היה אומר: נו טוב שיהיה פרח תרבותי: ופו היה אומר: פרח פרח תרבותי: כן פו ופו היה אומר: רצית משהו מקודם? או שסתם נדמה לי? פרח תרבותי: סתם נדמה לך. תיקנתיפןו ל-פו ופו היה אומר: אוקי aiziq: בנות(למעט קאיה)עשו טובה תתיחסו לשירים של האתגר כתיבה ב 3 נושאים לפני שאתן עוצמות מחשבים kaya11: נכון...... פרח תרבותי: אתייחס. ילללה לילה טוב ופו היה אומר: נתייחס איציק, נתייחס בהן צדק נתייחס קסנדרה*: טוב גם נפרדת מכם לילה טוב לכולםםםםםםםםםםםם ופו היה אומר: לילה טוב לכולם kaya11: לילה טוב לכם ופו היה אומר: איפה צינסקי? aiziq: לילה טוב קסנדרה חלומות פז קסנדרה*: בייייייייייייייייייייייייייי ופו היה אומר: צינסקיייייייייייייייייייייייייייייייייייי ופו היה אומר: לילה טוב קס kaya11: צינסקי ופו היה אומר: הוא לא שומע aiziq: צינסקי ופו היה אומר: קאיה תנסי יותר חזק ופו היה אומר: חחחחחחחח איציק aiziq: צלצלתי 3 פעמים ולא ענה לי בטח לא בהאזנה ופו היה אומר: חחחח ופו היה אומר: צינסקי איכה? ופו היה אומר: אין צינסקי aiziq: תגידו מה יצא מהסדנא היום? ופו היה אומר: צריך להגיב kaya11: צינסקי ופו היה אומר: צריך לשכתב aiziq: חתרנית בלתי נלאית! kaya11: צריך להגיב גם למי שמגיב aiziq: צריך לשכתב??!!! צינסקי: פאק aiziq: ופו היה אומר: כן, לפני שאתה מעלה יצירה שכתב אותה צינסקי: נאלמתי kaya11: צריך לשכתב אחרי שמקבלים תגובות ופו היה אומר: הנהההההההההההההההההההה צינסקי י kaya11: איפה היית? צינסקי: היה קטע מטורף עכשיו ופו היה אומר: לאן נאלמת? aiziq: יפה נאלמת! צינסקי: הרגשתי כאילו אני באיזה סרט kaya11: מה קרה? aiziq: אתה על סמים? ופו היה אומר: נדבק מקס צינסקי: אני תרגע צינסקי: אני נשוי וזה קצת יותר מסם ופו היה אומר: צינסקי מאוהב צינסקי: ממש aiziq: אז איזה סרט בדיוק צינסקי: בכל מקרה שמעו ופו היה אומר: איזה כיף צינסקי: אל תפריעו צינסקי: שששש ופו היה אומר: נו נו

המשך

צינסקי: שעה אני כותב דברים והכל עולה על המסך צינסקי: ואתם לא מתייחסים. אז אני מגרד בראש צינסקי: וחושב מה קורה כאן - לא מתייחסים לצינסקי צינסקי: אחר כך כתבתי שיר של בוקובסקי צינסקי: (אמרתי אם לא צינסקי לפחות בוקובסקי) kaya11: ולא התייחסנו... צינסקי: וראיתי שגם לא מגיבים. aiziq: חחחחחחחחחחחח כדי שלא תעוף צינסקי: עכשיו אמרתי - נבלות. ופו היה אומר: באיזה חדר היית? צינסקי: מצחיק צינסקי: מנוולת צינסקי: בכל מקרה ופו היה אומר: גם אני אוהבת אותך צינסקי: האסימון (והוא היה גדול האסימון הזה) נפל לי רק כשאמרתם לילה טוב צינסקי: ואני צרחתי לילה טוב גם צינסקי: והבנתי שאם לא שומעים אותי צינסקי: זהו. צינסקי: ופו היה אומר: ואנחנו קראנו לך עם רמקולים צינסקי: (מתנשף) ופו היה אומר: ובפלאפון ופו היה אומר: ונדה aiziq: ש3 פעמיםי ופו היה אומר: איפה היית? צינסקי: ראיתי אתכם, וראיתי את עצמי כותב ולא הגבתם. aiziq: חלמת את זה? ופו היה אומר: לא ראינו אותך![ צינסקי: טוב האמת, הייתי בחדר 'בחורה בדילדו' ופו היה אומר: איזה מסכן ! צינסקי: חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח ופו היה אומר: מי מנוול עכשיו? kaya11: חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח aiziq: מסכנים צינסקי: אמרתי לעצמי "אז ככה מרגיש משהו עלוב" צינסקי: זה היה באמת עלוב. kaya11: נשמע עלוב... צינסקי: הרגשתי לא ממוצא ופו היה אומר: יאללה תכתוב על זה פרוזה ופו היה אומר: מאיזה מוצא? aiziq: מה נגמר עם שלמה ארצי? שלכת בסתיו: ופו היה אומר: היייייייי שלכת aiziq: שלום שלכת צינסקי: כל ההקלדות האלה, והשיר של בוקובסקי הלכו לים ריק של התעלמות kaya11: שלום שלכת שלכת בסתיו: שלום:) צינסקי: שלכת מתוקה ופו היה אומר: הנה הוא מתחיל ת'פרוזה שלכת בסתיו: חשבתי שפיספסתי אתכם... aiziq: מה קורה X3 kaya11: איך הייתה הסדנא של הציור? שלכת בסתיו: הכל פסדר..:) שלכת בסתיו: מה שלומכם? aiziq: שאלי באופן אישי שלכת בסתיו: צינסקי צינסקי: שלכת - ציירי לי שלווה נפשית. את יכולה לעשות את זה בשבילי ? שלכת בסתיו: חח..היתה אחלה..הציור מתקדם:) kaya11: גם הכתיבה שלך... שלכת בסתיו: שלווה נפשית...כשאדע איך לצייר אותה לעצמי אצייר גם לך..מבטיחה... שלכת בסתיו: אוו...תודה קאיה! שלכת בסתיו: aiziq: אפשר לפתח על זה דיון רוצים? שלכת בסתיו: חח..על מה? שלכת בסתיו: מ'מצב איציק? ופו היה אומר: על השלווה? aiziq: מהי שלווה נפשית שלכת בסתיו: אוקי.. צינסקי: בואו אני אכתוב על זה קטע ככה ספונטני שלכת בסתיו: יאללה.. aiziq: כמה זמן לחכות? צינסקי: מתחיל עכשיו aiziq: קאיה,למה את 11? צינסקי: כשהייתי בבית הספר היסודי, נסענו יום אחד לטיול בהרי גרינטל בנתניה צינסקי: היינו ארבעים תלמידים בכיתה ומורה אחד רוסי . kaya11: כי היה קאיה והיה קאיה 1 ואז הוספתי עוד 1 צינסקי: קראו לו יוריאן. זה היה שם של צוללן. או אסטרונאוט. צינסקי: כשהלכנו בהרים, היתה שמש גבוהה בשמים. aiziq: יכולת גם לרשום כמו המכונית KIA צינסקי: יום לפני כן , השכן שלי מת. kaya11: לא איציק! צינסקי: הוא היה בגילי. קראו לו מורדי. מורדי היה בדיוק בן 14 כשמת . צינסקי: באותו הבוקר, הלכנו לחפש פרחים מסוג מיוחד שהמורה אמר שגודלים רק ברוסיה ובהרי גרינטל בנתניה. צינסקי: זה היה מוזר. aiziq: צינסקי השיחות ביניים זה כדי שלא צעוף לנו חס וחלילה צינסקי: שלכת בסתיו: חח..ואני פחדתי להפריע... ופו היה אומר: אני עוקבת צינסקי: ששני מקומות כאלו מחוברים על ידי פרח אחד. שלכת בסתיו: גם אני... צינסקי: מורדי היה חבר שלי. ופו היה אומר: איציק תורך להציל צינסקי: היינו משחקים יחד אחר הצהריים סטנגה. aiziq: לא בכזאת תדירות תרגיעו צינסקי: ההורים הלו נשארו ברוסי והוא עלה לארץ לבד. צינסקי: בימים קשים במיוחד, היינו יושבים יחד בגינה של הבניין ואוכלים ממתק שאמא היתה קונה. צינסקי: היינו נשענים אחורה - עם הגב על הגבעה הקטנה של הדשא - aiziq: קאיה למה לא? צינסקי: ומורדי היה אומר "איזו שלווה נהדרת יש כאן". צינסקי: זו היתה שלווה מיוחדת. kaya11: כי KIA בארה"ב קוראים קיאה עם חיריק... צינסקי: אני לא יודע למה נזכרתי בשלווה הזו דוקא עכשיו, בגבעות של הרי גרינט. צינסקי: אולי, בגלל השמש הזאת, שבטח מאירה עכשיו גם על ההורים של מורדי ברוסיה

המשך

aiziq: אבל מורדי לא מרוסיה! שלכת בסתיו: שלווה נפשית זה ה-דבר;) kaya11: הוא כן מרוסיה... ההורים שלו נשארו שם צינסקי: ב(הם כן תקרא טוב). ופו היה אומר: צינסקי זהו? צינסקי: זהו. אין לי כח להמשיך. צינסקי: אולי פעם אחרת. צינסקי: להמשיך ? aiziq: צ' אני מצטער תמשיך בבקשה ופו היה אומר: ואווווווו ככה בשליפה מדבים ופו היה אומר: מדהים שלכת בסתיו: טוב..ואיך היית מגדיר שלווה נפשית? aiziq: עבורי שלווה נפשית זו ההכרה בכך שהרגע הוא הרגע הוא הרגע צינסקי: אולי ככה , כמו שכתבתי קאיה - לשכב אחורה על תלולית של דשא, עם השמש בפנים. להרגיש כאילו לרגע אחד, הכל נעלם ורק החמימות הזאת מלטפת. ופו היה אומר: צינסקי זה מוקלט kaya11: טוב... חברים... היה נפלא אבל חבר שלי פה מתייבש.. צינסקי: את יודעת - דברים גדולים נמדדים בנקודות הקטנות ביותר. ופו היה אומר: לילה טוב קאיה שלכת בסתיו: אבל אח"כ, כשאתה קם מהדשא, כשהשמש נעלמת...מה נשאר לך? שלכת בסתיו: טוב מותק..שמחה שיצא לי לראות אותך פה:) aiziq: טוב צינסקי: ביי ביי kaya11: לילה טוב לכולכם ופו היה אומר: לילה טוב איציק שלכת בסתיו: נכון..תמיד הדברים הקטנים הם אלה שעושים את החיים.. שלכת בסתיו: kaya11: ביי aiziq: שלכת, זה לא רלוונטי מה נשאר. ופו היה אומר: כולם הולכים? aiziq: אני לא שלכת בסתיו: כי אתה חי את הרגע..אוקי.. צינסקי: צינסקי פה שלכת בסתיו: יש בזה משו.. ופו היה אומר: אההה לרגע חשבתי שכן aiziq: וזה מאד קשה לחיות את הרגע כי מהו רגע בעצם? צינסקי: האמת איציק, פילוסופיה קשה עלי בשעה כזו aiziq: אה ופרוזה בשליפה לא?! צינסקי: חחחחחחחחחחחחח שלכת בסתיו: חחח..חופשי.. צינסקי: אה כן שלכת בסתיו: אם חושבים על זה..רגע זה יחידת זמן לא מוגבלת... צינסקי: חחחחח שלכת לא יכולה ללכת שלכת בסתיו: ורגע שלך יכול להיות 5 דקות בעוד רגע של מישו אחר זה שניה שלכת בסתיו: [למה לא?:)] aiziq: אני לא סובל שחוקרזים שלכת עם ללכת שלכת בסתיו: כן, זה די מעצבן האמת;) צינסקי: טוב תרגעו שלכת בסתיו: aiziq: זה לא אישי צינסקי: שום דבר לא אישי איציק שלכת בסתיו: בגלל זה לחיות את הרגע זה דבר מאוד אינדיוידואלי...פפפ..פילוסופיה... aiziq: העניין עם הלחיות את הרגע הוא שאתה חייב להיות שם כל הזמן אחרת פיספסת שלכת בסתיו: נכון צינסקי: פו פו שלכת בסתיו: פווווווווווווווווווו aiziq: אז האם שלווה אפשרית בדרך הזו? ופו היה אומר: צינסקי בוא אני אמתיק לך ת'פילוסופיה הזו - קח קליל ופו היה אומר: קליק צינסקי: כןן מותק ופו היה אומר: מה המ ? aiziq: פרטי ופו היה אומר: אני פה! שלכת בסתיו: אני לא חושבת שלכת בסתיו: כי זה רדיפה אחרי הזמן ופו היה אומר: בדקתי אם הטמבל הקליט aiziq: מי טנמבל? ופו היה אומר: המחשב צינסקי: נו ו... שלכת בסתיו: חחח ופו היה אומר: טוב, בגלל שעפתי כל הזמן aiziq: אה הגולם ופו היה אומר: אז יש שורה מכל פרק זמן כזה ופו היה אומר: אבל שלכת בסתיו: תזהר שהגולם לא יקום על יוצרו... ופו היה אומר: יש ת'פרוזה שלך aiziq: חחחחחחח שורות תחתונות

המשך

שלכת בסתיו: חח ופו היה אומר: ואין את של קסי aiziq: איך בכלל מקליטים? צינסקי: חחחחחחחח צינסקי: יופי פו ופו היה אומר: איזה טמהבל הוא eyalmoni: ערב טוב אנשים ומכשפה. aiziq: ופו היה אומר: צינסקי: ההולי שיט שלכת בסתיו: ופו היה אומר: מי המכשפה. ופו היה אומר: ? ופו היה אומר: איציק זה אתה? ופו היה אומר: שלכת? צינסקי: בטח צינסקי שלכת בסתיו: אני? aiziq: חחחח eyalmoni: זו שנעלמה עכשיו שלכת בסתיו: ופו היה אומר: צינסקי?? צינסקי: לא האא ? ופו היה אומר: מי נעלמה? שלכת בסתיו: קאיה! ופו היה אומר: קאיה מכשפה? שלכת בסתיו: לא יכול להיות... שלכת בסתיו: ופו היה אומר: לא מאימנה! צינסקי: פפפחחח , קאיה מכש]ה ? אולי נשמה שלכת בסתיו: צינסקי: מה קורה עם הכתוב הזה ? eyalmoni: יכול להיות שטעיתי... ופו היה אומר: והנה הפייה הגיע צינסקי: בטוח טעית ופו היה אומר: צא שלכת בסתיו: אהה..אין לי שמץ.. פיית הירח *: שלום שלום צינסקי: יווו ופו היה אומר: אמרתי לכם צינסקי: חחחחחחחחחחחחחחחח ופו היה אומר: צאט מהאגדות ופו היה אומר: עוד מעט עמי ותמי יבואו מקצה השביל שלכת בסתיו: ושלגיה, עם 7 הגמדים שלה... ופו היה אומר: ורפונזל עם השער הארוך שלכת בסתיו: אני יכולה לשחק את רפונזל.. ופו היה אומר: באמת? aiziq: כמה ארוך? שלכת בסתיו: אבל לא בבלונד;) פיית הירח *: והיפיפיה הנרדמת עם האביר על הסוס הלבן שלכת בסתיו: עד הת*ת aiziq: ומה המרחק בין הראש והת*ת? ופו היה אומר: אני הורדתי את כל האורך.... עד הסוף... ההמשך מצונזר....

kaya11

New member
תודה לכם ../images/Emo9.gif

שעמדתם להגנתי וחילקתם לי מחמאות כאלו אחרי שהלכתי

צינסקי

New member
איזה יופי זה נראה

כיף לקרוא שוב. אנחנו בסדר. באמת בסדר. צינסקי.

קסנדרה*

New member
אין עליכם בטח שאתם בסדר ../images/Emo13.gif

האמת ? אתם יותר בסדר מבסדר גמור, יענו יותר טובים ממעולים
אוהבת אתכם.

אין מה להגיד

אבל אם בכל זאת: 1. לפו ת...ה שהקלטת 2. לכולכם ש....ם שמחקתם ת'קטעים המעניינים 3. מ.....ם שרכלתם אחרי שיצאתי. 4. מ.ה עליכם.

למעלה