הנושא: אחים

tuttifrutti

New member
הנושא: אחים

ביתי בת הכמעט חמש וחצי עסוקה בענייני משפחה אחים והולדת ילדים לאחרונה.
היא מבקשת לעצמה אח או אחות זה כמה שבועות, וספרתי לה כבר הרבה פעמים שאני לא יכולה להרות כי אני מבוגרת מדי.
היא משחקת שהיא בהריון ויולדת ומטפלת בוולד, ושואלת אותי אם אני רוצה ללדת "מהפוט" או להוציא מהבטן".
היא רוצה שיהיה לה שיער מטולטל כמוני וכהה ולא בלונדיני חלק כמו שיש לה, ופעמיים כבר אמרה שאילו אני הייתי יולדת אותה אז הייה לה שיער מטולטל.
נכון.
כנראה.

היום היא מצאה פיטרון לאחים קטנים שאין לה.
כשבאתי לאסוף אותה מהגן היא אמרה לי בשיא הרצינות "אמא! אני רוצה אחות קטנה! נוכל ללכת לבית ילדים, יש שם הרבה תינוקות ואני אוכל לבחור לי איזו אחות קטנה שארצה בה!!"

fatfat

New member
ילדה מתוקה וחכמה.

לגבי הרצון להידמות לך, מעבר לזה שזוהי שאיפה של רוב הילדים,מבחינה התפתחותית בתך נמצאת בשלב האדיפאלי, שלב שכשמתרחש
באופן תקין הילדה מפתחת הזדהות עם האם ורוצה להיות כמוה. כשהקטנה שלי היתה בערך באותו הגיל היא שאלה אותי איך יצאתי לבנה. עניתי לה שנולדתי לסבא וסבתא שהם לבנים ולכן נולדתי כמוהם. ואז הקטנה ביקשה שאכניס אותה לבטן שלי ואלד אותה מחדש וכך היא תתהיה לבנה.

ולגבי העיסוק בלידה/רצון לאח/ות איני בטוחה שזה בגלל היעדר אחים. יתכן שזה נובע כי אחת או יותר מהאמהות בגן או בשכונה ילדה. בנותי הן
שתיים ובכל זאת כל אחת מהן הביעה רצון יותר מפעם אחת שאביא לה אח או אחות. הגדולה שב- 2010 בעת רעידת האדמה בהאיטי היתה בת חמש, אמרה כמה ימים לאחר האירוע: מאמי אני יודעת איך תביאי לי עוד אחות, תקחי ילדה מהאדמה (התכוונה שניצלה מרעידת אדמה). בכל אופן
אני הייתי מתמקדת אתה ביש ולא בחסר, למשל אנחנו משפחה של אמא ובת ויש לנו את (דמויות משמעותיות בחייכן).

נשיקות למתוקה.

tuttifrutti

New member
רק חשבתי שהפתרון כ"כ חכם

אין לי שום בעייה עם האמירות שלה.
ההפך, אני חושבת שהמחשבות שלה תואמות שת ההתפתחות לגילה.
אבל זה הייה כ"כ מתוק לשמוע את הפתרונות שלה.

Noga Lavie

New member
דימיון חיצוני

שלא כמו במשפחות ישראליות "נורמליות" מכל משפחתה המורחבת של זיו (הוריה, סביה, דודיה, בני דודיה), רק לסבא אחד יש עינים חומות "רגילות". לזיו ייש מבנה עיניים אסייתי, אך צבע חום ולא על גבול השחור. כשהייתה מבוגרת אך במעט מבתך, שאלה אותי "את יודעת למה לסבא אלי יש עיניים כמו שלי?" ולפני שיכולתי לחשוב על פתרונות אפשריים, היא ענתה לשאלה הרטורית (כפי שהבנתי כי הייתה מאוחר יותר) "כי הוא אוהב אותי".

למעלה