הנושא ההלכתי

טרודי

New member
הנושא ההלכתי

שלום לכולן, שמי טרודי ואני אם חדהורית מבחירה (אח"מ?) לנסיכה בת שש וגוזל בן שנתיים. שניהם מבנק הזרע באסף הרופא (מאותו תורם). כשהייתי באסף הרופא ראיתי על לוח המודעות שלהם איזה נייר שמדבר על היתר הלכתי להשתמש בתרומת זרע. לא קראתי אותו כי אני חילונית גמורה וזה ממש לא הטריד אותי, מעבר לעובדה שהילדים שלי לא יחשבו "ממזרים" ולא יעשו להם בעיות ברבנות. אבל עכשיו דיפדפתי פה בפורום ואני רואה כל מיני איזכורים של רבנות והלכה וכאלה. במה מדובר? האם הרבנים יכולים לדרוש (ולקבל) מבנק הזרע מידע על התורם, בשביל לאשר שבני או ביתי לא מתכוונים להינשא לקרוב משפחה? או שהם יכולים לעשות צרות אחרות?

זואי11

New member
../images/Emo63.gif ההלכה ואת

מדפדוף בכרטיסך ראיתי שלילדים ישאב רשום בתעודת הזהות. אני לא חושבת שהרבנות עוקבת אחרי כל היריון מוצלח מבנק הזרע, כך שתיאורטית לא אמורה להיות לך או לילדייך בעיה. בעיקרון, ילד שנולד כתוצאה מתרומת זרע ואביו לא ידוע נקרא בסלנג הדתי "שתוקי". לאדם שהוא "שתוקי" הרבנות לפעמים עושה בעיות בבואו להינשא מחשש שנישא לבן משפחה (לא יודעת איך בסוף פותרים את זה, אך מניחה שיש פתרון) לאחרונה מנסה בית הדין הרבני ליצור תקדים שבו יהיה זכאי לקבל את פרטי התורם מבנק הזרע על מנת לוודא שאין נישואי קרובים (הפרטים אינם נחשפים לאם ולילד). הרבנים אגב לא מכירים בבדיקות גנטיות שיכולות לאשר שאלו אינם נישואי קרובים.

טרודי

New member
תודה זואי

לא, לילדים שלי אין אב רשום בתעודת הזהות. (מה שמצאת בכרטיס שלי הוא הנוסח הקודם של ההודעה שלי, שמשום מה לא הופיע פה בפורום, ושם כתבתי שאני יודעת שיש לתורם שלי עוד ילד, ושלילד ההוא יש אב רשום (שאיננו התורם)). חצופים, הרבנים. אני מקווה שלא יצליחו ליצור את התקדים הזה.

למעלה