הנושא החם - המתות חסד

הנושא החם - המתות חסד

בעקבות המקרה של הרופא שביצע בבתו הסובלת המתת חסד והתאבד, הנושא שוב עלה לשיח הציבורי (איזו רשמיות). אחרי הסיפור של עדי טלמור היו הרבה דיונים בנושא, אבל הנושא שכך אחרי תקופה קצרה יחסית.

מה דעתכם על המתות חסד? לדעתכם הרופא פעל נכון? ועצם זה שהוא התאבד לאחר מכן - האם זה לא מעיד על הקונפליקט העצום שהיה בו ועל כך שלא היה יכול לחיות עם עצמו, ככה שאולי היה יותר נכון אם היה נמנע מהמצב מלכתחילה? אני גם לא רוצה לחשוב מה עובר על בני המשפחה.

אישית אני נגד המתות חסד, אבל לא חשבתי על זה יותר מדי בהקשר לבני אדם - זה ישמע קצת פחות מתאים אבל המתות חסד תמיד התקשרו אצלי לבעלי חיים, כשבמקרה הזה אני דיי נגד. כעיקרון אני נגד כי אני לא מאמינה שאנחנו צריכים להתערב בהחלטה הזאת שהיא לא בידינו, מה גם שבעלי חיים לא יכולים להביע את הסכמתם בנושא, דבילי ככל שזה ישמע. בני אדם לעומת זאת הם בעלי זכות בחירה ויכולים להחליט, אבל מהצד השני לא תמיד יש לאנשים שיקול דעת נכון במצבים מסוימים.

ebi83

New member
האמת, קשה לי לשפוט..

אני לא רואה את עצמי מבצע המתת חסד או משהו בסגנון לאנשים שחשובים לי.
מצד שני, אני מבין ומודע לעובדה שישנם מצבים שאולי באמת עדיף לאדם כבר לא להמשיך לסבול ואולי מוות זה באמת המוצא האפשרי היחיד...

הבעיה היא כמו שציינת שהרבה פעמים שיקול הדעת מושפע משיקולים כאלו או אחרים המערפלים את המחשבה הקרה יחסית שיכולה להגיד האם יש מוצא אחר או לא

לגבי הרופא הזה, לא שופט ולא יודע מה הייתי עושה במקומו- אני מניח שההתאבדות שלו הגיעה מתוך השבר של מצב הבת והאקט שהוא ביצע. אבל אני מניח שזה נובע מעוד שיקולים סביבתיים אחרים...

ונסכם בברכה שאומרים בתפילה כל בוקר- שלא יביאנו לידי ניסיון או לידי ביזיון.

זיגזג

New member
גם אני חושב שקשה לשפוט...

בגדול אני בדיעה שצריך לתת ליושב למעלה לעשות את העבודה שלו ולא לקצר לו דרכים.

אבל לא הייתי שם, ואני מקווה שאני גם לא אהיה, כדי לקבוע...
אולי באמת אין ברירה לפעמים.

שלא נדע מצרות

למעלה