הנושא החם: חתונה? דווקא עכשיו?

הנושא החם: חתונה? דווקא עכשיו?

קצת מוזר שהנושא החם הוא חתונה. דווקא עכשיו, כידוע, בתקופת בין המצרים אין חתונות במשך שלושה שבועות. עד תשעה באב (כלומר, השנה זה עד ה-20 לחודש). נראה לי שניתן היה לבחור נושאים אחרים.

Bezalel P

New member
השבוע הנוכחי מוגדר "שבוע חתונות" בתפוז

והספיישל יסתיים לפני ר"ח אב שיחול בשבוע הבא.

חוטהשני

New member
אתה רציני ../images/Emo2.gif דווקא עכשיו בשבוע שלציבור נכבד בישראל אסור להתחתן ??? מאד תמוה... לדעתי יותר הגיוני לעשות את הספיישל בשבוע שמתחיל מה-25/7 (טו באב הוא ביום שני של אותו השבוע 26/7).

wranger

New member
בשבוע הזה יותר הגיוני לעשות ספיישל אהבה, לא?

ואני לא חושב שזה תמוה (בטח שלא מאוד), אולי קצת משעשע.

חוטהשני

New member
האם יהיה בעינך משעשע לערוך אירוע שמח ביום השואה??? זאת הסיבה בגללה אני מאד תמהה על כל הרעיון - כי צום תשעה באב/שלושת השבועות הם בפירוש לא אבל דתי גרידא אלא אבל לאומי.... ותמיד טענתי שדי חבל ש'שלושת השבועות'/ תשעה באב נופלים בחופש הגדול (למרות שהשנה צום יז' בתמוז היה בסוף שנת הלימודים - דבר די נדיר...) כי בגלל זה יש להם 'יחסי ציבור גרועים'....

wranger

New member
מה את לוקחת את זה עכשיו ליום השואה?!

עד כדי כך כואב לך חורבן בית המקדש, שאת משווה בין השניים? מה גם שלא הצעתי להתחתן בתקופת בין המצרים, רק הבעתי את דעתי (המשועשעת, כן) על התזמון של תפוז לספיישל הזה. אגב, ההסבר של בצלאל, כמה שורות פה למטה, מניח את דעתך? כי לי הוא נשמע הגיוני.

Ronit FL

New member
תתפלא, אבל יש אנשים שזה

לא משעשע אותם. במיוחד אנשים דתיים שהתקופה הזו מאוד חשובה להם. ולא, התשובה של בצלאל לא מניחה את הדעת. רובם המכריע של האנשים שמתחתן לאחר ט' באב, אינו מחפש עצות רעיונות ברגע האחרון... לא חשבתם על התזמון, לא קרה כלום. תורידו את זה כי זה מפריע לאנשים דתיים ושלום על ישראל.

wranger

New member
צודקת. השתכנעתי. בצלאל, הנה כמה הצעות ייעול:

אני לא חושב שזה בסדר לאפשר לאנשים לכתוב בשבת בבלוג שלהם, או לקרוא בבלוגים של אחרים בשבת. בכל זאת, יש אנשים ששומרים שבת, ולכן צריך להתחשב ברגשותיהם ושלום על ישראל.
מתכונים המשלבים בשר עם חלב - כנ"ל.
שלא לדבר על כל אזכור של המילים "לחם", "פיתה" או "ג'אבטה" במשך שבעה ימים שלמים לאחר ליל הסדר.
תמונות חושפניות מדי - שמע, זה לא נעים. בכל זאת, יש אנשים שמפריע להם לראות כתפיים.
זוכר שהיה ספיישל אופניים לא מזמן? אז זה לא בסדר. רובם המכריע של האנשים בישראל נוסע ברכב פרטי או באוטובוס או ברגל או נשאר בכלל בבית. לפיכך, אופניים לא מעניינים אף אחד. היה צריך לבטל את הספיישל ההוא. אנא קח לתשומת ליבך את ההצעות הללו, ושלום על ישראל.

דנטל

New member
../images/Emo45.gif אכן לא משעשע, זה עצוב

פשוט תבטלו הכל, הרי הכל מפריע להם.

Ronit FL

New member
הגדירי 'להם'.

אני לא דתייה. ההיפך הוא הנכון, אני אפיקורסית גאה. אבל אני בוחרת כן להתחשב בציבור אחר וברגשותיו.

חוטהשני

New member
לא רוצה להכנס כאן לדיון פילוסופי.... אבל בעיני חורבן הבית זה מעבר לארוע שהתרחש לפני כ-2000 שנה.... גם השואה באיזה מקום קשורה לעניין (הרי אם לא חרב בית המקדש... אם לא היתה שנאת החינם - שלצערי שוררת גם כיום <לשני הכיוונים...> יכול להיות שגם לא היתה מתחוללת השואה הנוראית....) לכן אני לא משווה בין השניים אלא טוענת שהם קשורים באיזה מקום לאותו תחום (יום אבל לאומי...) והתשובה של בצלאל כלל לא מספקת אותי.... מה גם שיש עוד הרבה תקופות שנהוג להתחתן - מסיון עד אמצע תמוז זאת תקופה עמוסה בחתונות. והתזמון לערוך ספיישל כזה באמצע התקופה הזאת באמת לא לעניין...

../images/Emo6.gif@ אסור להתחתן. נשמעת כאילו עשו ספיישל

"המאכלים האהובים עליכם" ביום כיפור. אז אסור להתחתן, אז מה? יופי של השוואה, לשואה.

Bezalel P

New member
ההגיון מאחורי ההחלטה הוא

שנכון שבתקופה הנוכחית אין חתונות, אבל זה הזמן שבו זוגות שעומדים להתחתן לאחר ט' באב מתכננים את החתונה ומחפשים מידע ועצות שונות בנושא.

חוטהשני

New member
דע לך בצלאל שהרבה מאלו שאני מכירה והתחתנו בתקופה אותה ציינת - משתדל להמעיט לערוך תוכניות דווקא בתקופה הזאת.... הרבה מעדיפות לא למדוד שמלות כלה בימים האלו - הרבה זוגות מעדיפים לא לבחור די ג'יי ועוד בימים האלו ועוד... ומט' לטו' באב יש כמעט שבוע....

והרבה מאלו שאני מכירה

כן בחרו דווקא בשבוע הזה.. הרבה מאלו שלך, כמו הרבה מאלו שלי, זה לא כל העולם. שכל אחד יעשה מה שטוב לו, לא מבינה על מה המהומה. אף אחד לא מזלזל ברגשות של אף אחד, חיי ותן לחיות. שבת שלום

למעלה