הנושא החם: מצרים

Bezalel P

New member
הנושא החם: מצרים../images/Emo157.gif

הפגנות ענק, אלימות מצד אזרחים ומצד כוחות הביטחון, הרס, הרג וביזה - מצרים עוברת ימים לא פשוטים. האם משטר דמוקרטי הוא עדיף בכל מקרה? או שיבוא לעליית כוחות קיצוניים ומסוכנים? איך אפשר להתמודד עם יותר מ- 80 מיליון אזרחים עניים ורעבים הנשלטים ע"י דיקטטורה שנתמכת כלכלית בידי המערב? ולמה תוכניות האימונים של צבא מצרים מתייחסות לצבא הישראלי כיריב מרכזי? מצרים לא יורדת מהכותרות בימים האחרונים. עכשיו היא גם הנושא החם בבלוגיה. אתם מוזמנים לפרסם את מחשבותיכם בנושא ולתייג אותן בהתאם.

siv30

New member
פייר, הכי מבעס

שתכננתי במשך שנים להגיע למוזאון הלאומי בקהיר ולא יצא לי ועכשיו הבנתי שהנזק שם פשוט לא ישוער ואין לי מושג אם אי פשעם אני אצליח להגיע לשם. וגם, שאני לא שם לצלם היסטוריה בהתהוותה. בתוניסיה אפילו לא יכלתי לחלום, אבל מצרים זה פה מטר מאיתנו

Bezalel P

New member
איזה סוג של אוצרות מחזיק המוזיאון הזה?

מה אנחנו מפסידים?

siv30

New member
מומיות של המצרים הקדמונים

פרעונים ומלכים כמו תות אנך אמון ועתיקות יקרות ערך שאין שניות להן http://www.egyptianmuseum.gov.eg/ כרגע אי אפשר לגלוש לשם כנראה בגלל שהורידו את האינטרנט במצרים אבל לכל חובב מצרים העתיקה והמיתולוגיה המצרית מומלץ בחום

siv30

New member
לצערי ממה שהבנתי מהכתבות אתמול

לא נראה לי שהמוזאון הזה יחזור למה שהיה

פנומן 72

New member
סיפרו שהבוזזים גנבו שני ראשים מהמומיות ...

ממש תלשו את הגולגלות מהמומיות. מצמרר

siv30

New member
מזעזע אלה אוצרות תרבות שערכם

לא יסולא בפז וחבורת חסרי תרבות, רעבים וחסרי מנוח פשוט הרסו לעולם כולם. כמעט מזכיר את האובדן של ספריית אלכסנדריה. פעם שניה שהמצרים מאכזבים. מפקידים בידיהם את מפתח התרבות והם מתיכים אותו והופכים אותו לכספית

למעלה