הנושא הכי רגיש אצלי

עמרי23

New member
הנושא הכי רגיש אצלי

הנושא הזה,הוא באמת מאוד רגיש אצלי,במיוחד עכשיו,לאחר יום כיפור,ולאחר מה שראיתי,ובכלל במצב שבו נראית המדינה שלנו... מדינה נאורה,גם כן. אני חילוני...בעצם דתי,מאמין לגמרי בחוסר אלוהות. ואני נדהם ממה שקורה כאן. במדינה שממשיכה להיתפתח במאה ה-21 אנחנו נשלטים ע``י דעות של אנשים המאמינים באלוהים, אני לא פוסל את אמונתם, אני רק לא מבין למה כשאני נהנה לנסוע לים למשל ביום כיפור, אני צריך לחשוש ממידי אבנים הטוענים שאני פוגע ברגשותיהם? האם רגשותי לא נפגעים כאשר אני נאלץ לוותר על תענוגות מסוג זה ביום מסוים בשנה? האם אני לא נפגע כאשר אני מחליט לפתוח עסק בשבת לרווחת הציבור ה``לא מאמין באלוהים``,ומקבל על כך קנס? אז,בסדר. ישראל היא המקום של העם היהודי אבל מי קבע שכל מי שנמצא בארץ צריך לנהוג על פי כללי המשחק שנכתבו 2000 שנה לפני המצאת החשמל?!?! אולי צריך לקום מישהו שינהיג פה כללים אחרים לפני שאנשים מצוינים יקומו ופשוט יעזבו הכל לאי קטן באוקינוס השק ויקימו ישראל שניה, ישראל בלי אלוהים.... אגב - הייתי חייב להכניס את זה: אדם שטוען שהוא שומע קולות - סכיזופרן אדם שטוען שאלוהים מדבר אליו - קדוש...

l i o r

New member
ככה זה...

הם (``הקדושים``) מכתיבים לנו מה לעשות... ככה היה וגם ככה יהיה תמיד... אהבתי את 2 המשפטים האחרונים.

רותי ב.

New member
עמרי, חבל שהעלית את הנושא

הזה דווקא פה ולא בפורום דתיים חילוניים. אין לי בעיה עם זה שאתה ``דתי`` שמאמין לגמרי בחוסר אלוהות. יש לי בעיה עם זה שאתה מרגיש דפוק רק בגלל שלא יכול היית לנסוע לים ביום כיפור. אפשר לחשוב מה קרה - פחדת מהאבנים שאולי יזרקו עליך? לא חושבת. אולי המצפון ייסר? לא יודעת. אף אחד לא מפריע לך לעשות מה שבא לך בביתך, אבל באמת לא נורא אם יום אחד בשנה יוקדש לחשבון נפש עם עצמך, לא עם אלוהים של אף אחד. בלי רעש מכוניות, בלי חדשות כל שעה מוזרקות לוורידים, בלי כל מיני דברים. יום אחד בשנה. לגבי זה שאנשים מצויינים יעזבו לאי קטן באוקינוס השק ויקימו ישראל שניה, זה לא כאילו עכשיו אנשים מצויינים או לא מצויינים לא יורדים מהארץ, ואני לא בטוחה שהם עושים את זה כדי לברוח מאלוהים. מאמינה שהם עושים את זה יותר כי הם חושבים שאלוהים שלהם הוא דולרים,וכמה יותר אלוהים מאלה, ככה יותר טוב. אז סיפורים כאלה לא מרשימים אותי. אני רוצה להזכיר לך שרק לפני כ- 50 שנה בערך, אנשים נלחמו כדי להצליח להגיע לארץ הזו, היחידה שהם לא הרגישו זרים בה, וששה מיליון מהם לא הצליחו. בכל ארץ אחרת הם לא היו רצויים. אני לא בטוחה שתסריט כזה לא עלול חס וחלילה לחזור על עצמו. שולחת לפני שהקשר ינותק.

עמרי23

New member
הודעה אחרונה בנושא זה כאן

לרותי ולעילום שם... נכון,מצד אחד זה לא היה פייר מצידי אם הייתי נוסע בכביש בר אילן בירושליים ואכל סנביץ מול כולם,אבל זה באמת לא מה שעשיתי. מה שעשיתי היה לרדת לאילת,עיר שרובה המכריע מורכב מתיירים,שם חשבתי אזכה לחופש דת מסוים, אבל לא. כבר לפני הצום הזהירו אותי שעלולים להיות פאנטיים ולכן הסתגרתי במלון ודווקא די נהניתי,רק שבמוצאי הצום,כשעברתי בכמה צמתים בעיר ראיתי אבנים גדולות יחסית מפוזרות במבנה של ידוי פרמיטיבי. נכון שאני צריך להתחשב ברגשות הציבור ה``דתי`` אולם מה עם רגשות הציבור ה``חילוני``? אין לנו היכן לבלות את היום הזה,ותתפלאו כולכם לשמוע,אבל זה היה הסופשבוע היחיד בו יכולתי לקחת פסק זמן כה ארוך מהעבודה ובאמת לבלות עם עצמיי ועם חברה שלי זמן יותר איכותי מבשאר הזמנים. קחו לעצמכם נקודה למחשבה: גם לנו,ה``חילונים`` יש רגשות,גם לנו כואב שמונעים ממנו יום אחד בשנה לבלות קצת יותר עם עצמנו,להוציא קצת כסף במסעדות שסגורות בחג הנורא הזה רק בכדי שיוכלו לקבל הכשר במשך כל השנה. אנחנו גם נפגעים מזה שאוסרים עלינו לצאת לטייל ברכבים שלנו בגלל פרימיטיביים שלא יודעים התחשבות בזולת מה היא...

רותי ב.

New member
עמרי, גם הודעה אחרונה

בנושא זה. אני מתביישת על הדברים שכתבת. תראה כמה אנוכיות נודפת מכל משפט שלך.

עופר ג.

New member
תגובה לתחושה...

עופר יקירי ! מאוד היייתי להגיב על תחושותיך בעקבות יום הכיפורים כאדם חרדי (לשעבר חילוני...) ומטבע הדברים קשה דרך ה``רשת`` להסביר לכן אנסה לתמצת-ו``די לחכימא ברמיזא``(די לחכם ברמז..): א)חוקי ומצוות התורה אמנם ניתנו לפני למעלה מ-3000 שנים אבל הם עדיין וכך ימשיכו להיות רלוונטיים

עופר ג.

New member
המשך תגובה

ראשית סליחה על ההפסקה מקוצר זמן אני נאלץ כעת להפסיק מקווה שבקרוב אמשיך אם עדיין הדבר יהי-ה אקטואלי מבחינתך שלך משה

למעלה