הנושא השבועי! והפעם...

הנושא השבועי! והפעם...

אלרגיות... כל סוגי האלרגיות העולות על דעתכן/ם הטיפול באלרגיה, מה כדאי מה לא כדאי לאכול, לשתות וכו'. קדימה.. תתחילו לרשום:))

אלרגיה

חלק גדול מהאלרגיות הן על רקע נפשי חלק עיקרי ומשמעותי נוסף הוא המזון גורמים נוספים- עונות מעבר- קשור גם למצב הרוח הן מבחינת מזג האוייר הקיצוני והלא מאוזן, שיוצר אלרגיות שונות ומגוונות, הקצנה והגברה של רגישויות קיימות (אסטמה, צליאק, פסוריאזיס, אטופיק דרמטיטיס, אקזמה ועוד...) והן מבחינה רגשית- עונות של אי שקט, פעילות סרוטונין לקויה ועוד... רוב האלרגיות בעולם הן תגובה קלינית לא מתאימה של הגוף לצריכת מזון או למרכיב במזון, שבו מעורבת מערכת החיסון של הגוף. רוב האנשים הסובלים מאלרגיות, הם אנשים עם נטייה לחלות יותר, נטייה לאי שקט, הפרעות שינה, חוסר סבלנות ואף דיכאון וזאת בעקבות כך שהמערכת החיסונית "יורדת מדרגה" כדי להילחם ב"אלרגן". סיבות שונות לאלרגיה: ** חדירה של מזונות לא מפורקים= תגרום לתגובת יתר של התאים הלבנים (לכן לעיסה היא מאוד חשובה) ** פירוק לא מושלם= נגרם עקב מחסור באנזימים מפרקי חלבון, חומצות קיבה, ויטמינים ומינרלים. יש מזונות שאין לנו אפשרות לפרק אותם. ** עודף ויטמינים ** צריכת יתר של מזון מסוים= יגרום למחסור יחסי באנזימים. ** אי סבילות למזון- מעורר את מערכת החיסון (אי סבילות ללקטוז, אי סבילות לגלוטן וכו') ** תורשה- ילדים להורים אלרגיים= סיכוי לאלרגיה אצל הילד. (גילו כי גם ילדים מאומצים יפתחו אלרגיה במצב שלהורה יש אלרגיה- כאן נכנס ההיבט הרגשי- נפשי) ** קבוצה אתנית- רגישות למזון מסוים כגון "פול" (G6PD), בעלי עור כהה רגישים למוצרי חלב, ועוד... סיבות מודרניות לאלרגיה: * עומסים על מערכת החיסון- לחץ, זיהום אוויר, כימיקלים * גמילה מוקדמת מחלב אם * שינויים גנטיים בצמחים- הגוף יוצר תגובה אלרגית * מזון לא מגוון, כגון תריכה מוגברת של חיטה, בשר מעובד, חלב ותוצרתו, ביצים בתעשיית המזון המוזרקים בהורמונים ואנטיביוטיקה ועוד... מזון הנצרך הרבה- אפקט מצטבר. * מערכת העיכול- לאו דווקא סיבות כתוצאה ממזון- חשיפה חוזרת שתגרום למחסור באנזימים, עיכול לא מושלם, דליפות מהמעי (דלקות, כיבים, קרוהן, קוליטיס), פלורת מעיים ירודה, ירידה בחומציות הקיבה. מהי אלרגיה? נכנס לגוף גורם זר והגוף מפריש היסטמינים המרחיבים את כלי הדם, כדי ליצור סירקולציה יותר מהירה, אך הרירית מתרחבת ונוצרת דלקת שגורמת לחום. הכוון הטיפולי צריך להיות: # הרפייה והבאת האדם לרגיעה, כדי לאפשר טיפול בהתאם # תזונה- מהווה 50% מהטיפול, שינוי אורח החיים- מהווה 125% מהטיפול ו"חינוך מחדש"- מהווה 25% נוספים מהטיפול. # תמיכה טיפולית- רפלקסולוגיה, עיסוי, שיאצו וכו'- להרגעת הסטרס, לפינוי רעלים, לתמיכה במערכת החיסון # פעילות גופנית יזומה- חלק משינוי אורח החיים והחינוך מחדש... כנ"ל- לפינוי הרעלים, להפגת הסטרס, לתמיכה... שיטות שונות לאבחון המקור לאלרגיה: # שיטת האלימינציה- סילוק הגורמים האלרגנים הידועים מהמזון למשך כחודש והחזרת הגורמים בשלבים- לזיהוי המקור כל פעם מסלקים גורם אחר, בודקים לתקופה ומחזירים... (מוצרי חלב, חיטה, ביצים, הדרים, שוקולד, בוטנים, סולנים, תוספי מזון ועוד...) # ניקוי גוף- סילוק כל גורמי המזון והחזרה של כל קבוצה למשך כמה ימים ולבדוק תגובה אלרגית ולהמשיך לקבוצה הבאה. קיימות שיטות נוספות (שאני אישית לא עושה אותן) # שיטת רסט (בדיקת דם הנשלחת למעבדה בארה"ב או לונדון לזיהוי נוגדנים למזונות...יקר מאוד) # שיטת הפעימות- לפי מקצב הפעימות של הדופק- לוקח זמן רב ונחוצה סבלנות ומשמעת לאורך זמן. # שריטת עור- בקופות החולים # שיטת קינסיולוגיה ובודאי קיימות עוד שיטות... תפריט עקרוני מומלץ לאלרגיה: תזונה ללא פוטנציאל אלרגני- ממקור אורגאני מים מינרלים דגנים ללא גלוטן בטטה, שקדים, אבוקדו, תמרים לחים, עשבי תיבול, טחינה, עדשים, מאש, שמן זית, תפוחי עץ, אגסים... תוספי מזון מומלצים: ויטמין C לחיזוק מערכת החיסון, כמו כן סותר היסטמין ומעורר סילוקו מהגוף, מונע התקפי אסטמה. בטא קרוטן- בעיקר לאלרגיות עוריות- עוזר בחידוש הרקמות, מחזק מערכת חיסון, מגן על רקמות כלי הנשימה ביופלבנואידים אבץ פיקולינט- תומך המשתתף בייצור חומצה הידרוכלורית הנדרשת לפירוק החלבונים אסידופילוס- מאזן פלורת חיידקי המעיים ומעלה אחוז ספיגת הויטמינים לגוף. צמחים ושמנים: תלוי בסוג האלרגיה- קשה מאוד לתת המלצה לצמח מרפא או שמן ארומאטי ללא ספציפיקציה. בגדול- צמחים המחזקים את מערכת החיסון יתאימו לאלרגיות של הנשימה - צמחים עם זיקה למערכת הנשימה והחיסון לאלרגיות עוריות- צמחים עם זיקה לבעיות עור- לחלוח והגנה וכך הלאה... כך גם לגבי השמנים... פרחי באך- ראשית- הגנה- walnut והשאר בהתאם לאלרגיה (נשימה, עור, מערכת עיכול וכו'... בהתאם לאבחון הרגשי) עד כאן הראיה שלי את הטיפול באלרגיה... אם אזכר בעוד- אוסיף... תמי

כרגיל, אין מילים בפי

עכשיו נכנסתי הביתה ואני לא מפוקסת מספיק כדי להתעמק בתשובתך. אעשה זאת בקרוב, אבל מריפרוף ראשוני, ממי אין עלייך. שבת שלום אהובה.

../images/Emo140.gifוואו ... פשוט וואו...

תמימה את פשוט נהדרת! תודה רבה על המידע הנפלא הזה . אין ספק שכל פעם אני מועשרת בפורום הזה על ידי אנשים נהדרים:) יותר מאוחר אוסיף עוד כמה נקודות חשובות אם כי נראה שתמימה רשמה כמעט הכל:)

נורקס

New member
WOW איזו תשובה מקיפה ומעניינת!

רשמת בין השאר כי גמילה מוקדמת מחלב אם עלולה לגרום לאלרגיה. השאלה היא מהו הגיל המומלץ להנקה על מנת להפחית את הסיכון לאלרגיות? ושאלה נוספת, האם הרפס בשפתיים או בריריות האף נחשב לאלרגיה אם הוא יוצא בד"כ בעונות מעבר או בתקופה של יותר מתח? שוב תודה על התשובה, ולאישה של וניל על בחירת נושא מרתק.

הנקה והרפס

קשה להגדיר גיל מומלץ להפסקת הנקה...זה מאוד אישי והסיבות להפסקת ההנקה הן רבות- החל ממצב נפשי וכלה במצב בריאותי, פיסי וכו'... לעניות דעתי, הגיל המומלץ להמשך הנקה, הוא לפחות גיל שנה, בשלב בו הם מתחילים לטעום מזונות חדשים, כמובן הנקה ארוכה יותר- טובה יותר...(שוב, לדעתי...) אך הנקה שנפסקת לפני היכולת של התינוק לעכל מזון חדש, ברור כי תפגע במערכת החיסונית שלו. אני יכולה לספר לך שאת בני הבכור הנקתי עד גיל 9 חודשים, והוא בגיל זה פשוט התחיל לגמול את עצמו ממני- זה היה די מעליב בהתחלה, אבל הבנתי שאין לו עוד צורך בחלב אם, כי המזון מסביב שהוא קיבל סיפק אותו, ומגע הוא קיבל מתי שרק רצה (והוא מן ילד כזה שעד היום לא אוהב מגע, לצערי הרב...אינדיוידואליסט שכזה, שאני מתמוגגת אם הוא מחבק אותי פתאום...- היום הוא בן 15.5) הבן האמצעי- ינק עד גיל 5 חודשים בלבד, כי ההנקה הפכה לסבל נוראי עבור שנינו, בגלל אחיו הבכור שהיה בן שנתיים, וכל פעם שהנקתי הוא היה בא ומציק לו ב"פוצי קוצי" נגיעות בראש, קריאות לכל מיני התעסקויות סביבו- בקיצור- תשומת לב מירבית... מה שגרם לי לעבור לבקבוק ושאבא יאכיל אתו או מישהו אחר, כי דווקא עכשיו הגדול צריך אותי ורק אותי... (אוי ... קנאה, קנאה...) ואת הנסיכונת שלי הנקתי שנה וארבעה חודשים ואם לא הייתי מפסיקה גם את זה היא הייתה יונקת עד היום... הפסקתי את ההנקה, כי כל עוד היא ינקה, היא לא אכלה כלום!!! היא התחילה לרדת במשקל ולאבד משקל וגובה וזה היה די מפחיד (אולי היום, עם הידע שיש לי והנסיון, לא הייתי נלחצת מהרופאים כמו אז, אבל מה לעשות- אמא קטנה וצעירה שכמוני- הקשבתי להם- והפסקתי את ההנקה...) והיחידה שסבלה מאטופיק דרמטיטיס היא דווקא בתי הקטנה... הבנים- טפו טפו טפו לא סובלים משום אלרגיה ולמען האמת כולם- ילדים בריאים עם מערכת חיסונית חזקה, אבל בתי חטפה אטופיק לפני כמה שנים, שעבר בטיפול בשמנים ארומאטיים (דרך אגב, אטופיק שהתפרץ בתקופת מתח נפשי גבוה מאוד, בו היינו כולנו במשפחה בעקבות טראומה משפחתית), דבר נוסף שאני יכולה להגיד הוא שבהריון שלה- סבלתי כל ההריון מגירודים מעקצצים בעור, שחשבתי שאני משתגעת! (הרופאים כמובן אמרו זה הורמונים ונתנו לי בלניאום הרמל להתקלח איתו). לגבי הרפס- הרפס הוא סוג של וירוס. ברגע שקיים לנו בגוף הוירוס הזה- הוא יתפרץ כל פעם שאנו נמצאים במתח נפשי גבוה או במערכת חיסונית ירודה. הופעתו בתקופות מסוימות, אינה מעידה על היותו אלרגן, כי אם על חולשה חיסונית הן מבחינה נפשית והן מבחינה פיזית, הגוף לא מספיק חזק להתמודד איתו והוא גובר ומתפרץ. הוא נוטה להתפרץ כאשר אנו במתח נפשי- סטרס מחליש את המערכת החיסונית וזו הסיבה להתפרצותו. שבת נפלאה לכולכם, תמי

נורקס

New member
שוב תודה../images/Emo140.gif

אני עדיין מניקה את התינוקת שלי (בת 8 חודשים). מתכננת להניק עד גיל שנה (בגלל הרצון לעוד ילד) אבל לפי חוסר ההתלהבות
שלה ממזון מוצק עד כה, נראה לי שאולי ההנקה תימשך יותר זמן.

0 אור 0

New member
חוסר התלהבות ממזון מוצק?

נשמע מאד מוזר.. מההכרות שלי עם הגיל הזה, בדרך כלל הם נורא שמחים להכניס כל דבר לפה, ובפרט אם גם ההורים אוכלים את זה. האם ניסית לתת לה לאכול לבד? הפטנט זה לפרוש ניילון ענקי על הרצפה מתחת לכסא שלה (כלב גדול ויסודי גם הולך), לתת לה מבחר של מזונות טעימים שונים זה מזה, ולהתעלם בגבורה ממה שהיא עושה עם המזון, (מותר להגיב ללא סערות רגשיות במידה שהיא מתחילה להעיף למקומות רחוקים מדי בחדר) עד כמה שזה נראה מדהים, חוץ מכל מה שנופל על הרצפה, נמרח על הכסא, על הפנים ועל שאר הגוף - יש משהו שנכנס גם לפה, והתינוק ההמוצע אפילו מאד נהנה מהחויה של אכילה עצמאית ומפתח טעם אישי לגבי מזונות שונים.

that's the way!!

איזה מתוקוניות .... רק כך הם אכלו אצלי ובכל זאת, הנסיכה שלי התחילה להסכים להיות בסיטואציה הזו רק אחרי שגמלתי אותה מהדבר האמיתי...

נורקס

New member
ממש לא מוזר../images/Emo13.gif

אני שומעת את זה מהרבה נשים (בעיקר מניקות). האמת היא שהיא שנאה מזון במחיות אז מהר מאד עברנו לאוכל אצבעות ולאט לאט נהיה טוב יותר. באמת לקח לי קצת זמן להשתחרר מהניקוי בזמן האוכל והיום היא אוכלת ומלכלכת, בלי ניילון (גם את הריצפה אפשר לנקות) ואני מנקה רק בסוף אחרי שסיימה. לאחרונה היא די נפתחה לטעימות ולמזון מוצק אבל זה לקח לה די הרבה זמן (בערך חודשיים). אחרי שהתגברתי על העניין של הלכלוך ושכנעתי את עצמי ש"כל לכלוך מתנקה בסוף" הארחות הפכו לחוויה מהנה הן עבורי והן עבורה. ולראייה, מצורפת תמונה של קרה אימתני שניהלה נועה אתמול בין גזר לבטטה. הקרב הסתיים בהכרעה

0 אור 0

New member
הטיפים הם משלי

היפהפיה בתמונה לא ממש שלי (כלומר כן שלי - אבל לא מספיק בשביל לדעת אם היא עוד ינקה בזמן צילום התמונה) החמודים שלי התחילו לאכול כל מיני דברים מסביב בערך בגיל חצי שנה (טעימות אפילו לפני), אבל זה היה במקביל להנקה.

נורקס

New member
ברור שבמקביל להנקה

אני גם ממשיכה להניק (היא בעיקר יונקת). פשוט נראה לי (ממה שאני שומעת מאימהות שמניקות לעומת אימהות שנותנות תחליף), שלתינוקות היונקים לוקח בד"כ זמן רב יותר להתרגל למוצקים. אבל זה ממש ממש ממש לא מטריד אותי. הרי בסופו של דבר אף תינוק לא חי על
בלבד עד גיל 18, נכון?
אז כרגע הכי חשוב לי שתכיר טעמים חדשים, מרקמים חדשים, שתשחק עם האוכל, שתסתקרן ממנו ותהנה ממנו. לא מכריחה אותה שום דבר, מה שהיא לא רוצה לאכול-לא צריך. זה המוטו שלי, ובגלל שהיא עדיין יונקת אני רגועה מהבחינה הזו שהיא מקבל את כל צרכיה. טוב, לפני שאני אהפוך את הפורום הזה לפורום תינוקות, אני פורשת בשיא

טוב, אני אחרונה...

להוסיף כמה מילים. מחזקת את דבריה של תמימה, גם בעניין התאמת הצמחים. צמחי מרפא לטיפול באלרגיה הינם שונים ומגוונים, חלק נכבד מהשיקול יהיה מה מקור האלרגיה ובאיזו מערכת צריך לטפל. ישנם צמחים צפציפיים כמעט לכל מערכת בגוף, ישנם צמחים מפנים רעילות, אדפטוגנים, מרגיעי נפש ועוד ועוד.. אין מקום להציע צמחים באופן כללי, גם חיזוק המערכת החיסונית באופן גורף במצב כזה, לא תמיד יהווה שיקול בבחירת הצמחים, לא תמיד יהיה קשר למערכת החיסונית. זו דעתי בכל אופן
שבוע נפלא הילה

למעלה