הנושא השבוע (5) ניהול אנרגיות

הנושא השבוע (5) ניהול אנרגיות

אחד העניינים החשובים ביותר לתהליך השינוי הוא רמת האנרגיות שיש לנו, שהיא כמובן משתנה מאדם לאדם, ואפילו אצל כל אחד מאיתנו היא עשויה להשתנות מדי יום. והנושא של השבוע הוא - אנרגיות. כמה אנרגיות יש לכם לחיים בכלל ולשינוי בפרט? האם יש משהו שגוזל מכם את האנרגיות שלכם? ואולי צריך לטפל בו לפני שעושים את השינוי. אתם מוזמנים לקרוא את המאמר ולהגיב אליו. http://www.myear.co.il/plan/articles/34_energyManagement.asp

shirleyrozental

New member
מגיבה ../images/Emo9.gif

יש לי נטייה לא לעמוד בהסכמים עם עצמי, למצוא תירוצים ולתת לעצמי יותר מדי הזדמנויות לפתיחת דפים חדשים בחיי... אתמול הכנסתי לעצמי רשימת דברים לעשות במהלך השבוע הקרוב וראיתי שהיא לא השתנתה בהרבה מהשבוע שעבר. נכון יש לי המון משימות שאני נותנת לעצמי לעבור עליהם במעגליות כי נסיבות החיים מכתיבים לי זאת. אבל מטרות מסוימות, פשוט נתקעו להן. אני מניחה שזה קרה כי שבוע שעבר נתקלתי בגזלן אנרגיה משמעותי - מבחן. כמו כן היו לי יותר משמרות השבוע בעבודה מאשר בדר"כ וזה גם תפס לי הרבה זמן. בכלל, רב הזמן אני מרגישה מרוקנת מאנרגיות ועייפות רבה. למדתי בפסיכולוגיה שאלה אחד הסימנים של דיכאון. אני גם רבה עם הרבה אנשים, תוקפנית כלפיהם. עד כה זה היה רק בנט, עכשיו זה גם התחיל קצת לעבור למציאות. אגב, אני סובלת מדיכאון, לא זוכרת אם סיפרתי לכם... בגלל זה הגעתי לטיפול הפסיכולוגי. בגלל ריקון האנרגיות וחוסר רצון ומוטיבציה אני מתקשה להביא את עצמי לדברים שממלאים אותי באנרגיה. בגלל שהיה לי דייט די מוצלח בשישי וגם עכשיו יומיים חופש, אז היה לי היום את הכח לדעתי לקחת את עצמי בידיים ולעשות משהו. אתמול בלילה טוויתי הבטחות ותקוות, והחלטתי שממחר אני אהיה יותר ... יעילה. לקחתי את עצמי כאמור בידיים. חוץ מהרצון שלי לקום מוקדם יותר. קמתי ב - 11:30. ישבתי ישר לארוחת צהריים וראיתי במקביל לה את הסרט "מועדון האקסיות" בפעם הראשונה. אח"כ לקחתי את עצמי והתיישבתי ללמוד. כשנמאס לי הלכתי והתחלי לסדר את כל הבלאגן שהשארתי משבוע הבא. חוץ מכביסות, שיחכו ליום קצת יותר יפה בחוץ. תיכננתי לצאת היום עם הבחור שיצאתי איתו ביום שישי. אבל חשבתי שזה יהיה יותר פרקטי להפגש מחר בת"א, כי גם ככה אני שם בלימודים וגם הוא. יש לו גם כרטיסים למחר לאיזו הופעה שאמורה להיות נחמדה... עכשיו אני נחה קצת מול המחשב.

Gali112

New member
אני תקועה עם אותה בעיה מתחילת

התוכנית מהצבת המטרה ודרך כל השלבים אני לא מצליחה להזיז את עצמי לכיוון טיפול עצמי בנושא המשקל הכושר והטיפוח העצמי ואני חייבת לעשות משהו בעניין אני עושה המון בתחומי החיים האחרים ומאז תחילת השנה התגברתי על כמה מכשולים בתחום המקצועי ואני בתהליך מואץ של עשייה מאוד אינטנסיבית הבעיה שאני מאוד עייפה כל הזמן, חלק מזה גם קושי אובייקטיבי של תינוק עירני במיוחד אבל גם חוסר אנרגיות נפשיות לא בא לי לעשות פעילות גופנית למרות שאני יודעת כמה טוב זה עושה לי, אין לי מושג מה אני מכניסה לפה במהלך היום, לא בא לי להתלבש או לקנות בגדים אני יודעת שבלי רצון אמיתי זה לא ילך ואי אפשר לגייס מוטיבציה רק כי חייבים אבל אני גם לא יכולה להמשיך ככה

דעתי האישית.....

לדעתי האישית אכן נראה שהזמן בו את נמצאת אינו מתאים לטיפול בנושא משקל וכושר... אז למה שלא תהפכי את המטרות הללו למטרות לטווח ארוך יותר... ותתחייבי להתחיל בהן בואי נאמר בעוד חצי שנה. שהתינוק כבר יגדל ויישן יותר... אני מסתכל על אישתי והתינוק בן 5 חודשים... גם היא שהיתה אוכלת בתקופת החברות והנישואין רק מזון בריא... מאז שיצא התינוק היא אוכלת יותר ג'אנק... ואין מה לדבר על פעילות גופנית... אז לדעתי האישית אולי עדיף לך לקבל שזו תקופה שבה פחות תשימי דגש על משקל וכושר, אבל כשאותו פרק זמן יחלוף, תוכלי לפנות את עצמך מנטלית ורגשית לטיפול בעצמך.

Gali112

New member
בשביל התינוק שלי

אני חייבת לעשות משהו בעניין!! כדי שאהיה פחות עייפה כדי שיהיה לי כוח לרוץ אחריו כדי שלא אהיה מסורבלת מדי כדי לשחק איתו על הרצפה כדי שאתן לו דוגמא אישית לאכילה טובה ובריאה ולגבי אשתך, אכן נכון אצלנו הנשים החיים מתהפכים לגמרי "מאז שהתינוק יוצא" ולפעמים אנחנו צריכות את העזרה של בני זוגינו כדי לטפל גם בעצמנו

למעלה