הנזק שעשה לנו השגריר

הנזק שעשה לנו השגריר

הנזק שעשה לנו השגריר יום יום אנו שומעים בכיות על מצבה הקשה של ההסברה הישראלית. והנה, שגריר ישראל בשוודיה שאמור ליטול חלק מרכזי בהסברה הישראלית הכניס לרשת הלאומית שלנו גול עצמי אדיר. כדאי שנזכור על מה בעיקר מתקיפים אותנו בעולם: בראש ובראשונה, על כך שישראל היא מדינה כוחנית, מדינה שמדכאת את הפלסטינים, מדינה שקובעת "עובדות בשטח" ומצפצפצת על כל העולם. ומה אומרים היום בשוודיה ובכל העולם? תראו איך מתהגים הישראלים האלה, אפילו שגריר שאמור להיות דיפלומט מאופק בא למוזיאון ומתנפל באלימות על יצירת אמנות שלא מוצאת חן בעיניו וקובע עובדות בשטח בכח הזרוע ושובר את כל כללי ההתנהגות הדיפלומטיים. ואם שגריר ישראלי מתנהג כך בחוץ לארץ, מה נאמר ומה נדבר על החיילים הישראלים בשטחים? לדעתי, השגריר מזאל צריך לקבל מיאסר ערפאת פרס על קידום ההסברה הפלסטינית בעולם, מאת ממשלת ישראל הוא היה צריך לקבל מכתב פיטורין מנומס. ואגב, בתור בונוס השגריר מזאל בנה את הקריירה של האמן דרור פיילר. מי שמע עליו עד אתמול? עכשיו, כל העולם שמע עליו. מהיום, מנהלי מוזיאונים בכל העולם יעמדו בתור להזמין ממנו יצירות. ומה נעשה אז? נשלח את שגרירי ישראל בכל העולם לעבוד במשרה מלאה להתקיף את היצירות שלו ולחבל בהן? מתי נלמד לחשוב מראש על תוצאות המעשים המטומטמים שאנחנו בתור מדינה עושים? (על הטמטום של תוואי "גדר ההפרדה" והצרות שזה גרם לנו עוד לא דיברתי.)

Deathatred

New member
מוקדם לשפוט

תגובת השגריר הבהירה שהאנטישמיות ויצירות ההסתה החולניות כנגד ישראל ובעד הטרור לא יתקבלו בהבנה, באיפוק או בשקט. לא נשתוק למיצגי ההסתה של 2003-2004 כפי ששתקנו לקריקטורות ההסתה ב 1933-1934.

סֵג

New member
שגריר של הטיפשות

בין אם העבודה הזו הייתה אנטישמית או לא, זה פשוט דבילי לעשות את מה שהשגריר עשה. זה מעשה של דבילים. של רפי שכל. שגרירים אמורים להיות אנשים רציניים, דיפלומטים, חכמים. הם לא אמורים להיות חמי מוח, אימפולסיביים ורעשנים.

yair abitan

New member
זאת הבעיה שלנו...

חסרים לנו אנשים שיודעים "לחתוך" דברים בזמן... איזשהו פחד , מה יגידו ? מה יחשבו ? , אנחנו מפחדים מדי מארה"ב , מדינות אירופה "הנאורות" ומהאו"ם ...... להזכירכם ביטויו של בן-גוריון כלפי האו"ם 'או"ם-שמום'. כן ירבו אנשים כמותו !

סֵג

New member
מה אתה רוצה.. ?

עוד שגרירים מפגרים כאלו? שילכו ויביאו מכות לשרים כשהם מדברים נגד ישראל? שירססו כתובות נאצה על בתי של ראשי הממשלות במדינות שמעצבנות את ישראל? שיצעקו על אנשים באירופה כמו שהם צועקים בכנסת?

yair abitan

New member
תקצין עוד טיפה...

השגריר מחא בצורה לגיטימית , אולי בעלת סממן של אלימות (כך אתם רואים זאת) אבל עם הרבה חוצפה חיובית ואומץ . הייתי רוצה שעוד אנשים בצמרת השלטון יתחילו להעיז ולהתנהג בצורה קצת יותר אחראית- ברור לי שאתה תתפלא על שכתבתי "אחראית" אבל שגרירנו בחו"ל ונבחרי הכנסת צריכים לדאוג לנו-הבוחרים ולא למה יגידו .

סֵג

New member
מה שווה אומץ

בנאדם, למה טוב אומץ אם אין לך שכל? שגריר הוא בנאדם ברמה מאוד גבוהה. הוא אמור להיות חכם ממני וממך. הוא צריך להיות בנאדם גדול אם הוא מטפל בעיניינו מעבר לים. אבל אם הוא אמיץ יותר משהוא חכם, ונותן פורקן לכעסיו על חשבון אחריותו, אין סיבה שלא יעשה דברים אלימים אחרים. אם הוא לא חושב על תועלת ישראל, אלא על תועלת נפשו, הוא לא אחראי. שום דבר טוב לא יצא ממעשיו של השגריר. יותר משהוא הרס בברוטליות את התדמית שלנו (זה בסדר, הבנתי שזה לא משנה לך), הוא עשה דבר מביש לעם ישראל. וזה לא משנה עיניין התדמית ממש, אלא העיניין העקרוני שהשגריר עשה דבר רע - מעשה שאין לו תנובה, לא משנה איך אתה מסתכל על זה. זה קטרזיס בשביל קטרזיס. מעשה פזיז ולא אחראי. אני כולי בעד אומץ. בנאדם, אומץ כמו של גנדי וקינג.. אומץ לעשות מהפכות , להביא שלום. זה דבר אדיר. אני לא אוהב את האומץ העממי, לצעוק ולהכות. מצד שני, אני מתחיל לחשוב שאתה צודק. אם ראש הממשלה תומך בשגריר, והעם תומך בראש הממשלה. אז אולי זה מה שהעם רוצה. אם העם רוצה שגרירים שהורסים עבודות של אומנים שמעצבנים אותם.. אחלה. מה אני יכול לומר נגד זה. זותי דמוקרטיה. עם העם רוצה את זה, שהעם יקבל.

yossi018

New member
אם כך...

אם ז'בוטינסקי, בן גוריון ורבין היו חושבים כמוך לפני קום המדינה - בעצם לא הייתי כותב "לפני קום המדינה" כי לא היתה קמה מדינה... בזכות האומץ ו"האלימות" לכאורה אנחנו עומדים כאן היום ומתווכחים ויכוח טיפשי, דמוקרטיה חשובה אבל המדינה יותר חשובה... לא מזמן שאל אותי חבר, מה יותר חשוב "חיים" או "אדמה" ? הייתי רוצה לשאול את הפצפיסטים פה את אותה השאלה! מה יותר חשוב לכם חיים או האדמה עליה אנחנו חיים?

סֵג

New member
אני לא חושב שזה קשור לעיניין השגריר

וכדאי לך לפתוח שירשור חדש בשביל זה. השגריר לא הרוויח דבר מהאלימות שלו. דברי פרה קום המדינה הם עסק מסובך בהרבה. > הייתי רוצה לשאול את הפצפיסטים פה את אותה השאלה! > מה יותר חשוב לכם חיים או האדמה עליה אנחנו חיים? אני מצטער, אני לא פציפיסט.

מה?

מה הקשר בין ז'בוטינסקי ובן גוריון? עד כמה שאני זוכר, הם שנאו אחד את השני

yair abitan

New member
זה אומץ + שכל !

בשם האומנות נותנים להסטה לרצח והשמדת עם לגיטימציה כמו-כן מעשהו של השגריר מקבל לגיטימציה למרות שהוא עורר פרובוקציות מצד תומכי השמאל הנלהבים. "סיף והספר ניתנו מכורכין מהשמים"

1אברהם

New member
הרבה נזק עשה לנו השגריר

גם שגריר לונדון בפריס גינה את המעשה , ואפילו שר החוץ של פפואה המערבית אמר שלא מתנהגים ככה וגם נציג גדודי אל אקצא בשכם גינה את מעשה השגריר שפגע בזכר הקדושה . ועכשיו נגרם נזק מדיני לשמעון פרס בביקורו בזנווה שכולם בקשו ממנו תגובה על מעשה השגריר והוא לא ידע מה לענות וגם שאלו אותו על הגדר שישראל בונה והוא אמר שזה ממש טימטום שישראל משלמת מחיר כבד על הגדר בזה שקופי ענאן כל הזמן כועס עלינו וכל זה בשביל מה ? רק כדי לחסוך כל חודש כמה עשרות הרוגים ופצועים ונכים לכל ימי חייהם בפיגועים שהיו מתרחשים לולא הקמת הגדר . זה שווה ? וגם הגדר מפריעה לתהליך המדיני עם יאסר ערפת שבו אנו אמורים לסגת לקווי 67 לעקור 400000 מתישבים יהודים, ולהסכים לפשרה בנושא זכות השיבה תמורת הפסקת אש זמנית עם ארגון התנזים.

למעלה