הנחה במס רכישה לילד נכה

mormeg

New member
הנחה במס רכישה לילד נכה

שלום לכולם
רציתי לשאול האם מישהו מכם עבר את הפרוצידורה של ניצול של ההנחה במס רכישה שניתן לקבל עבור רכישת דירה בשל ילד נכה [קטין]. זה מותנה בקביעת אחוז נכות של 100% בועדה של ביטוח הלאומי אליה מפנה רשות המיסים. האם מישהו מכם עבר ועדה כזו וקיבל זכאות להנחה במס? מישהו יכול לחלוק איתי את התהליך?

TikvaBonneh

New member
הסבר מהורה שעבר את התהליך

ההליך הוא כזה: לאחר קניית הדירה, העו״ד צריך לדווח על מס רכישה של חצי אחוז ולפקסס את כל המסמכים לפקס שמופיע בקישור שיוליה פרסמה, כולל מסמכים רפואיים מכתב מצורף ואישור מביטוח לאומי, הם שולחים חזרה כל מיני מסמכים ובניהם טופס לועדה רפואית של מס הכנסה שמתקיימת בביטוח לאומי, הוועדה עולה בסביבות 500₪, במידה והועדה מקנה 100% נכות לצמיתות יש ללכת לבית משפט לעיניניי משפחה לאישור וזהו בעיקרון..... בהצלחה...

mormeg

New member
סיכויי הצלחה

תקוה את התהליך הבנתי. השאלה האם יש סיכוי לקבל? אותו הורה באמת בסוף הצליח או שנדחה? באתר של אלו"ט הם די סקפטיים לגבי הצלחת העניין. יתכן שמקשים בועדה של הביטוח הלאומי? אני פשוט לא מעוניינת לטרטר את הילד לועדות רפואיות מיותרות אם הסיכויים קלושים...

TikvaBonneh

New member
יש הרבה הורים שהצליחו

אחת האימהות אמרה לי שזה אמנם תהליך ארוך ומייגע, אבל שווה כי זה המון כסף...שאלתי את השאלה בפייסבוק והרבה אמהות ענו לי. אם את לא רוצה להחשף בפייסבןק, אני יכןלה להעתיק לך לכאן את התשובות.

כדאי לך לקרוא בזהירות את התקנות,

כי לא תמיד כדאי לעשות בה שימוש.
אדם יכול לנצל הטבה זו פעמיים בחיים, כך שבעצם אתם עושים זאת על חשבון זכאות ילדיכם בהמשך חייו. כמו כן, לא תמיד זה משתלם בכלל, תלוי גם במחיר הדירה עצמה.
[URL]http://www.kolzchut.org.il/he/%D7%94%D7%A0%D7%97%D7%94_%D7%91%D7%9E%D7%A1_%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%A9%D7%94_%D7%9C%D7%99%D7%9C%D7%93%D7%99%D7%9D_%D7%A2%D7%9D_%D7%A0%D7%9B%D7%95%D7%AA_%D7%91%D7%A9%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A8_%D7%A9%D7%9C_100%25[/URL]

למעלה