הנחות במיסים

khmh55

New member
הנחות במיסים

שלום רב! האם יתומי צה"ל בגירים מעל גילאי 50 זכאים להנחות במיסי ארנונה ואגרות טלויזייה.? וכל זאת היות והם משפחה של יחיד. והרי השמועות אומרות שאלמנות שנישאו בשנית מקבלות הנחות אלה. נא התייחסותכם.

No name for now

New member
למיטב ידיעתי לא

מומלץ להתקשר לאגף השיקום ולשאול את עובדת הרווחה

khmh55

New member
בעניין הנחות.

ראשית תודה על התגובה.והשאלה היא מדוע לא בו בזמן שאלמנות שנישאו בשנית מקבלות את אותן ההנחות שבהם דיברתי. עד מתי הן נשארות אלמנות, כשהן כבר סבתות מנשואים שניים. ובוא בזמן שאני עדיין יתומת צה"ל שכל זכויותי נלקחו ממני לפני שנים רבות וכיום אני חיה לבדי. עדיין יתומה. איפה הצדק? והאם ארגון יתומי צהל חשב על זאת בזמן קבלת התרומות. נכון האלמנות נלחמות בעד זכויותיהן אך מספר רב מהן שיקמו את עצמן בו בזמן שאנו נשארים פגועים עד יומינו האחרון ומשלמים את חובתנו למדינה.

No name for now

New member
בואי נעשה קצת סדר

קודם כל הריני "להרגיעך": יש עוולות, את לא הראשונה ולצערינו לא האחרונה שנתקלת בהן. גם בפורום עולים הרבה סיפורים. מה שנקרא צרת רבים חצי נחמה אבל בגלל זה קם ארגון יתומי צה"ל. ארגון יתומי צה"ל פועל רבות ומשקיע את משאביו למען יתומי צה"ל, נשמח אם תפני לועד ותשתתפי בפעילות, כך גם תוכלי לשפוט האם אנחנו עושים מספיק והאם אנחנו פועלים במישורים הנכונים כדי לקדם את האג'נדה שלנו. אנחנו מעודדים את כל מי שאיכפת לו ורוצה לשנות להצטרף באופן אקטיבי יש הרבה דברים לעשות. זכרי שהארגון אינו מתוקצב ע"י משרד הבטחון כמו ארגון אלמנות צה"ל, יד לבנים וארגון נכי צה"ל, ולכן המשאבים באופן מובן מצומצמים. לא ברור לי על איזה תרומות מדובר

No name for now

New member
דרך אגב, אולי זה לא ברור

מנהלי הפורום אינם קשורים לארגון אלמנות צה"ל עדי הוא יו"ר ארגון יתומי צה"ל ואני חברת ועד בארגון יתומי צה"ל, אני דרך אגב עדיין יתומת צה"ל לפי החוק (עוד שנה ו-4 חודשים
)

איצ4

New member
לנשואות אין זכויות כאלמנות

לאלמנות שנשואות בשנית אין אף הטבה שהיא. כלום. מרגע שנישאו נפסקות לחלוטין כל זכויותיהן. הן מחוקות. לא קיימות יותר. אפילו אגרת ביום הזיכרון הכללי הן לא מקבלות ממשרד הביטחון.

khmh55

New member
יש לי חדשות בשביל

אלמנות ממשיכות לקבל איגרת וכל הנילווה לכך, יתומים מגיל שמונה עשרה ומעלה הם מפסיקים להיות יתומים. אני כבר בת 57 ולא מקבלת אפילו גלוייה ליום הזכרון, בוא בזמן שהאלמנות מקבלות כל השנים גם לאחר שהקימו משפחה שנייה. ויתרה מזה, במידה והם מתגרשות אחרי 15 שנה הם חוזרות להיות אלמנות צה"ל וכל הזכויות הנילוות. היתמוים פשוט מחוקים ואין להם תחליף לאבא במקום.

No name for now

New member
לא נכון!

ליתומים עד גיל 30 יש זכויות אני לא בקיאה בנושא אלמנות שנישאו מחדש: אני יודעת שהן ממשיכות לקבל קצבה עבור היתומים (אם יש) ומקבלות מענק נישואין (אמא שלי אומרת שהן גם צריכות לחתום על מסמך ויתור). אם אלמנה שנישאה ומתגרשת תחת תנאים מסויימים (אני לא בקיאה) הזכאות שלהן כאלמנות צה"ל שבה אליהן. אני מבקשת בכל לשון של בקשה לא לכתוב מידע לא בדוק התוצאה של זה תהיה שיתומים בעלי זכויות לא יממשו אותן בגלל שהם יהיו סבורים שאין להם (ויש הרבה מקרים כאלה)

No name for now

New member
אני מבינה שיש הרבה תסכול

התסכול לגיטימי והרבה יתומים שותפים לו את לא לבד, ארגון יתומי צה"ל והפורום קיימים בגלל שיש עוד אנשים שמרגישים וחושבים שצריך לשנות. את לא מקבלת איגרת כיוון שאת לא צד מול משרד הבטחון אלא אמך, מעניין לדעת אם אחים שכולים מקבלים את האגרת (הניחוש שלי: לא) אפשר לשאול בפורום אחים שכולים. כבר כתבתי לפני שבוע שעושה רושם שקשיים מתנקזים לעובדה שאנחנו לא צד מול משרד הבטחון. אני לא יודעת מה נלווה לאיגרת, האיגרת לדעתי היא רק אינדיקציה שיש תיק עם השם באגף השיקום.

JHON DOO1

New member
"אחים שכולים" ?

לכל מי שלא יודע אז אחים שכולים לא מוכרים בשום אופן על ידי מערכת הבטחון, דודתי שתהיה בריאה לצערנו איבדה שני אחים במלחמות ישראל והיא אמרה לי שלשום אירוע/טקס כלשהו היא לא הוזמנה כאחות שכולה. "יש פורום אחים שכולים אך אנחנו צריכים לדאוג קודם כל לענינים שלנו היתומים.

יד לבנים מטפל באחים השכולים -

למיטב ידיעתי, בשנים האחרונות חלה תמורה ניכרת במצבם. לפרטים יש לפנות ליד לבנים - מספר הטלפון במרכז יד לבנים בתל אביב 5629352

למעלה