הנחיה לתזה

cinnamoni

New member
הנחיה לתזה

שלום לכולם, אחרי שהצגתי את עצמי בשרשור היכרויות לפני עידן ועידנים, אך המשכתי להיות קוראת סמויה, סוף סוף יש לי מה לשאול ואשמח להיעזר בידע שלכם. האם מורה מן החוץ יכול לשמש כמנחה לתזה? נאמר לי שלא - תשובת מסדרונות, כמובן, לא מוסמכת - ואני תוהה האם זה סופי? שמעתם אולי על מקרה אחר, או על קונסטלציה אחרת שבה זה התאפשר? ואם כן - במי זה תלוי? מי מטביע את הסטמפה על האישורים? (להגנתי אציין שקראתי את מאמרי הפורום ולא מצאתי תשובה חד-משמעית). תודה מראש
(ושנת לימודים מוצלחת!)

FPNH

New member
כן

זה תלוי בסידור ובמינוי שיש לו במחלקה. יש כאלה שיכולים להיות מנחים בלי שום בעייה ויש כאלה שצריכים שיהיה מנחה משותף שהוא חבר סגל קבוע (אפילו אם זה רק משהו פורמלי ואין לו שום נגיעה לעבודה עצמה). ההבדל בין השניים יהיה בדר"כ על פי ותק ומעמד אקדמי.

Unicorn98

New member
רוצה להוסיף,

למיטב הבנתי, מורה מן החוץ יכול לשמש כמנחה פורמלי לתיזה ללא שותפים ("co") רק בתנאי שיש לו מעמד אקדמי במוסד אחר, כלומר נניח מרצה מן החוץ שהוא ד"ר בעל דירוג רלוונטי במוסד האם שלו. עם זאת, אני מסכים עם FPNH לגבי ה-co, ואישית אני חושב שזו עשויה להיות הדרך הקלה.

FPNH

New member
ולגבי מי חותם על האישורים

לפחות לגבי מנחה יחיד זה תלוי אם זה מנחה למסטר או לדוקטורט. הנחייה של מסטר זה ברמת המחלקה או הפקולטה (זה צריך להיסגר עם ראש המחלקה אבל יכול להיות שהוא צריך עוד איזה חתימה פורמלית של מישהו מעליו). אישור להנחייה לדוקטורט זה כבר בידיים של ועדה אוניברסיטאית. וככה המנחה שלי בדוקטורט היה יכול להיות מנחה יחיד לדוקטורט, אבל היה צריך מנחה שותף בשביל תלמידי מסטר. מנפלאות האוניברסיטה העברית. בכל מקרה, תשובה מוסמכת את צריכה לקבל מראש המחלקה והמנחה המיועד לא יוכל להתחמק מלברר ולעשות את זה בעצמו. את יכולה לברר באופן עקרוני, הוא יצטרך להזיז את עצמו ולסדר את זה.

ללס1

New member
הכל אפשרי...

צריך לבדוק את החוקים באונ' שלך. לי יש מנחה מן החוץ יחד עם מנחה מהמחלקה.אצלי במקרה שתיהן חשובות מאד למחקר,אבל יש מקרים בהם לוקחים מנחה מהמחלקה רק לשם הפורמאליות,אז את צריכה לבדוק,את יכולה לשאול את המנחה הפוטנציאלי שלך מה הוא יודע לגבי זה או במזכירות המחלקה.

למעלה