הנחש שלי הקיא היום את האוכל?

jouka

New member
הנחש שלי הקיא היום את האוכל?

הוא הקיא יומיים לאכל שאכל, במהלך היומיים לא נגעתי בו והטמפ' בטרריום הייתה 27-28 מעלות (לא באיזור הכבל חימום) ממה זה נובע לדעתכם? ומהן ההשלכות הלאה? (כלומר האם הוא נפגע מזה? ומתי יש להאכיל אותו שוב?) קובי

gaichuk

New member
אל תלחץ קובי.

הקאה של מזון אמנם לא סימפטית אבל לא פוגעת בנחש. ראיתי פיתונים שבלעו טרף גדול במשך שעה שלמה , רק בכדי לפלוט אותו אחרי זמן קצר כי הופחדו או שהחליטו שזה גדול מדי. ההקאה מתרחשת תוך שניות. לחלק מהנחשים יקח יום יומיים עד שיאכלו שוב. לאחרים כנראה אין בעיה וינסו לבלוע טרף חדש אחרי כמה שעות. נסה בפעם הבאה (מחר למשל) עם גור עכברים קטן יותר. זה יפריע לו פחות בבטן ומתעכל יותר מהר. הטמפרטורה נראית סבירה לדעתי. הכי חשוב- לא להתייאש! בהצלחה.

naja

New member
אתה לא לגמרי צודק.

המקרים שתארת אכן נובעים מפחד או מפאת גודל הטרף אבל אתה מתאר פה מקרים שמתרחשים די קרוב לזמן בליעת הטרף ומסיבות שלא קשורות למקרה הספציפי הזה!! במקרה הזה לא ניתן לשלול לחלוטין בעיה בריאותית ולכן ההמלצה שלי היא להמנע מהאכלה בימים הקרובים.

naja

New member
זה קורה לפעמים.

לא צריך להתרגש אבל צריך לעקוב אחרי זה. יש המון סיבות שבגללן הנחש פולט. חלקן קשורות לתנאי הסביבה או לסטרס מסויים שהנחש נמצא בו וחלקן בריאותיות(טפילי מעיים שונים). אני חושב שכדאי לך לחכות כעשרה ימים עד ההאכלה הבאה. במידה והוא ממשיך לפלוט זה יצריך לדעתי טיפול תרופתי.

gaichuk

New member
אתה קצת ממהר לפסול ידידי.

אותם הגורמים (סטרס,טמפ',גודל) שיכולים לגרום לפליטה מיד אחרי האכלה יכולים לגרום לפליטה גם יומיים אחרי האכלה. על סמך מה קבעת שאין קשר בין הגורמים הנ"ל למקרה הספציפי הזה??? ועוד דבר,בהנחה והגורם הוא טפילים פנימיים,הנחש ימנע מלקחת טרף או שיקח והתופעה תחזור על עצמה. וכמו שציינתי קודם,הפליטה לא פוגעת בנחש. אם הנחש יקח,יופי. אם לא יקח,'תרים גבה'. אבל למה לחכות 10 ימים? אם הנחש לקח טרף,הוא כנראה זקוק לו. במיוחד בגודל כזה ('בייבי' של 25 ס"מ) 10 ימים יכולים להטות את הכף לרעתו! כשיגדל תהיה לו סיבולת יותר גבוהה לטמפ',גודל טרף והסטרס יעבור. בנוסף גם יוכל לעמוד בטיפולים תרופתיים עם סיכון נמוך יותר.

שלום גיא

בדרך כלל כשנחש מקיא לאחד כמה שניות או דקות מהזמן שבו הוא אכל זה בגלל גודל הטרף,טמ"פ וסטרס שיכול לנבוע מכל מני דברים בעיקר פחד. נחש שמקיא אחרי יומיים או לפעמים גם יותר מזה כשהתנאים הם אופטמיליים זה בדרך כלל בגלל טפילי מעיים. טפילי מעיים לא מפריעים לנחש בצורה כזאת שכמה שניות אחרי האכילה הוא כבר יקיא. וכן אתה צודק נחש שסובל מטפילים פנימיים יסרב לקחת אוכל או יאכל ויקיא שוב לאחר כמה ימים ואם הוא לא יקבל טיפול מתאים הוא עלול למות. אני בדרך כלל מחכה כ5-7 ימים זה לא משהו שיש בו לוח זמנים קבוע ובאופן כללי 10 ימים לא ישפיעו על נחש בריא. הקאה היא כן דבר בעייתי והיא גורמת לנחש לבזבז המון אנרגיה וזה גם עלול להכניס אותו לסטרס. נחש שמקיא חייבים לנקות לו מהר ולעזוב אותו בשקט כמובן שחייבים לספק לו מי שתיה שלא יתייבש בעקבות ההקאה.

gaichuk

New member
מסכים על דרך הכלל!

אבל הקביעה החד משמעית (שלוותה בשני סימני קריאה) תמוהה בעיני. ולגבי ההקאה,היא בעייתית יותר באספקט הסטרס והרבה פחות באספקט האנרגיה כמו שאתה מציין.ייבוש הנחש גם כן מסוכן אבל לא ממש בעייתי אם יש כלי עם מים. חשוב לציין שתגובת הנחש להצגת טרף משתנה כאשר הנחש פלט 'מעצמו' לעומת אם 'קיבל עזרה',אם אתה מבין למה אני מתכוון... על כל פנים ,כאשר יש סכנה שטפילים מעורבים בסיפור,חבל על כל יום שעובר. קשה להבחין אצל נחשים במצב רוח או לדעת מה הם מרגישים כמו אצל היונקים למשל. לידיעתך, טפילי מעיים יכולים ועוד איך לגרום לנחש לפלוט את הטרף מיד אחרי הבליעה. לפני כ-12 שנה קיבלתי תלום קשקשים באורך של שני מטר מילד שתפס אותו באסם והחזיק אותו כשנה וחצי באמבטיה מכוסה רשת. התלום היה כחוש ומצחין מסלמונלה . שלפוחיות על כל הגוף ואבסס בגודל של מטבע חצי שקל על הגחון באיזור הצואר.אפשר היה להריח אותו דרך שק היוטה שהובא בתוכו.מי שהריח יודע על מה אני מדבר... הילד סיפר שהיה מאכיל אותו בצוצלות ואפרוחים מהלול אבל בחצי השנה האחרונה הנחש היה פולט אותם והוא התחיל לתפוס לו עכברים במלכודות. בניסיון האכלה הראשון נתתי לו חולדה צעירה. היא נפלטה אחרי שתי דקות. אחר כך ניסיתי עם עכבר בוגר שנשאר כחצי שעה ואז נפלט. את ה'פאזים' (עכברים צעירים) הוא הצליח לשמור. כעבור כמה ימים נתתי לו איבומק של פרות (אני יודע...זה היה כשהייתי צעיר וטיפש) ושוב כעבור שבועיים. כחודש אחרי שהגיע אלי הוא כבר בלע חולדות בוגרות. לפני החורף הוא כבר בלע ארנבונים! אחרי התרדמה האכלתי אותו טוב טוב עם חולדות ושחררתי אותו ליד בורות התחמיץ בישוב בו אני גר. במשך שנתיים ראיתי אותו משוטט או 'מתצפת' מחומות הבייטון שתוחמות את בורות התחמיץ.פעם אחת גם זחל לכיווני בצורה מאיימת! הופתעתי מאד אבל עם השנים והתקלויות חוזרות ונשנות בתלומים, הבנתי שזה לא משהו חריג אצלהם.'עארסים' לא קטנים אלה... אני מאמין שהטפילים היו האחראים לפליטה. נראה לי שאחרי הבליעה נוצרה תגובה לא נעימה בעקבות 'התעוררותם' של הטפילים נוכח מזון. בזמנו חשבתי על הנושא של הצטמקות הקיבה (כמו אצל אנשים ש'מורידים בכמויות' ואז אוכלים יותר מדי ומרגישים רע),אבל לא היתה הדרגה בעליה בגודל הטרף שהצעתי לו. ההבדל היחיד היה הטיפול התרופתי. טרף באותו גודל שנפלט קודם,נשאר בפנים לאחר הטיפול באיבומק. זה המקרה הקיצוני ביותר שנתקלתי בו.היו עוד אחרים אבל זה השאיר את הרושם החזק ביותר.

naja

New member
מכיר את המשפט....

"כשיש ספק אז אין ספק".... למה לקחת סיכון? אנחנו לא יודעים ממה נבעה הפליטה ויש המון גורמים אפשריים לכך, כולל כאלה שנשמעים טיפשיים ביותר אבל מופיעים בספרות, ולכן מאחר ואין לנו מושג ומאחר ומדובר במגדל חדש אני חושב שלא כדאי לקחת סיכון ולתת לנחש להרגע ממה שמציק לו. הרי אם מדובר בטפילים(ותן לי לחדש לך-נחשים אוכלים גם כשיש להם טפילים, הם פשוט פולטים את המזון כעבור מספר ימים) אז המנוחה לא תשנה הרבה אך אם מדובר באיזה סטרס רגעי עדיף לתת לנחש את הזמן שלו להרגע. מהיכן הבאת את הנתון שהפליטה לא פוגעת בנחש? יחד עם הנחש נפלטים נוזלים שחלקם עשויים להכנס לדרכי הנשימה וליצור דלקת, אז נכון שזה קורה לעיתים נדירות אבל למה לקחת את הסיכון? ודבר אחרון-לא יקרה לנחש כלום אם הוא לא יאכל 10 ימים. מדובר בנחש שאכל טוב מאז שבקע ו10 ימי צום לא ישנו.

jouka

New member
תודה

נראה שאני אעשה לו הפסקה עד יום שני (אקח קצת מגיא וקצת מאסף)

k a t h y

New member
גם לי קרה פעם דבר כזה

ואחרי 3 ימים נתתי לו עוד פעם והיה בסדר

למעלה