הנחש שלי מסרב לאכול

אוגוסט 9

New member
הנחש שלי מסרב לאכול

שלום לכולם, יש ברשותי כרכן תירס בן שנתיים, בריא מאוד, שמתי לב שבחודש האחרון הוא פשוט מסרב לאכול. עד היום הוא היה אוכל ולדות קפואות שהייתי מפשיר בשבילו, ואף פעם לא הייתה לו בעיה עם זה. יכול להיות שבגלל עונת החורף התיאבון שלו ירד? או שפשוט הטעם שלו השתנה והוא מעדיף רק ולדות חיות? לא גיליתי אצלו סימנים למחלה . אודה על כל עזרה שתינתן עידן

naja

New member
שינית לו משהו?

החלפת לו טרריום, שינית לו טמפרטורה? הוספת נחש לטרריום או שהכל נשאר כמו שהיה? בד"כ בחורף יש ירידה בתאבון אצל נחשים ולכן אני תמיד ממליץ להכניס זעמנים לשנת חורף. בכל מקרה, תנסה להציע לו משהו חי, או משהו יותר גדול ממה שאתה מציע בדרך כלל(לדעתי ולדות לכרכן בן שנתיים זה קטן מידי).

אוגוסט 9

New member
הנחש שלי מסרב לאכול

האמת שהחלפתי לו טרריום בדיוק לפני כמה שבועות לגבי גודל הולדות, אני יודע שזה קטן אבל זה מה שאני יכול להשיג( כי אני יכול להשיג רק קפוא) אני נותן לו בערך 4 בשבוע אתמול הנחש דווקא אכל ולדה אחת ( הוולדות בני שבועיים - שלושה), אז אני מניח שגם זה משהו תודה על העזרה!

TAINTED SAINT

New member
ניתן להשיג עכברים קפואים.....

בכל הגדלים והמידות בכל איזור בארץ,ישנם גם כאלו העושים משלוחים,חפש בלוחות הנכונים-תתחיל בתפוז. בתיאבון לנחש.

JONES9

New member
אולי תקנה עכברים ותרבה אותם למרות

שזה מאוד מסריח ודורש טיפול טוב... אבל זה באמת לא נראה לי מספיק רק ולדות...

TAINTED SAINT

New member
כמובן שוולדות לא מספיקות !

אמנה רק שתי סיבות ראשוניות- בוולדות אין מספיק סידן הדרוש להתפתחות התקינה של עצמות הנחש,בוולדות יש אחוז שומן גבוה בהרבה משיש בעכבר בוגר,ולעומת זאת מעט מאוד חומרים מזינים החשובים לנחש בוגר להתפתחות תקינה. העובדה שהנחש נראה בריא מפתיעה....כמה וולדות הוא רגיל לאכול בשבוע?

למעלה