הנחש שלי נושך!

SpikyLips

New member
הנחש שלי נושך!

יש לי נחש קליפורניה קינג בן חצי שנה. אותי הוא לא נושך, ואני תמיד מקפידה לרחוץ ידיים לפני שאני נוגעת בו, כדי להמנע מריחות של אוכל על הידיים. אך הוא נשך חברים שלי, ואני מפחדת לתת להם לגעת בו עכשיו... ידיד אחד הוא נשך, אבל נראה לי שזה בגלל שהוא הציק לו קצת. חברה אחרת שלי הוא ממש תקף! והיא ממש נבהלה! הסיבה יכולה להיות בגלל שהיא לא שטפה ידיים עם סבון, והיא אכלה לפני כן. אני צריכה כמה עצות בעניין, איך להמנע מזה יותר? הגיוני שבגלל שהוא צעיר הוא לא התרגל עדיין למגע של ידי אדם?

HyperViper

New member
סבלנות

סבלנות עם הנחש, מומלץ להוציא אותו כמה שיותר דווקא בגלל שהוא נושך רק ככה הוא יתרגל... ואם לא יתרגל, גם קורה.

TAINTED SAINT

New member
קצת קשה לי להאמין שהוא "ממש תקף" את חברתך....

בגלל שהיה לה ריח של אוכל,אלא אם היא אכלה עכבר לפני כן.... אם יותר לי להציע,הוציאי אותו והרגילי אותו למגע יד כשאת לבדך,בלי חברים מסביב,כמה שתהיי יותר רגועה-כך האינטראקציה שלך עם הנחש תהיה טובה יותר.לעומת זאת חברים שמוצאים בו אטרקציה ומנסים לגעת בו לא ממש משמחים אותו-הנשיכות שלו הן מתוך פחד ורצון להרתיע משום שהוא חש מאויים.... נחש בגודל כזה בטבע משמש מזון למגוון רחב של בעלי חיים אחרים,וחברייך לא ממש מצטיירים בעיניו כמשהוא שונה-מבחינתו הוא בטוח שהם רוצים לאכול אותו.הגבילי את המגע לחודשים הבאים רק לך ולנחש,אחרת הוא עלול להכנס לסטרס וכתוצאה מכך הוא עלול להפסיק לאכול. מבחינת מה שהוא מזהה כריחו של מזון-לא הייתי מהמר על כל שריח של פיצה\שניצל\צ'יפס בדיוק מעוררים אצלו תיאבון,מגע עם אוגרים,עכברים,זוחלים אחרים [ביחוד לטאות]לפני שנוגעים בו, כן עשוי להתפרש אצלו כריחות של מזון פוטנציאלי.

SpikyLips

New member
הכוונה שלי לתקף...

היד שלה הייתה רחוקה ממנו יחסית והוא קפץ על האצבע כאילו שמו בפניו עכבר... מאז שהוא נשך אותה לא נתתי לאף אחד לגעת בו, ואני מוציאה אותו לפחות פעם ביום ורוב הזמן אני גם לבד... אני אעשה מה שהצעת, זה נשמע לי הגיוני. אני אישית לא מפחדת להחזיק אותו, ואני חושבת שהוא ממש התרגל אליי. תודה רבה על העצות :)

SpikyLips

New member
אה ו...

כשהוא נשך אותה, אני החזקתי אותו והיא ישבה לידי... זה מה שהיה ממש מוזר בעניין

HyperViper

New member
בכל מקרה

עד ש (אם) הנחש ירגע סופית לא כדי לעשות תנועות מהירות לידו ולהשתדל למנוע לחץ מיותר עליו... בזמן הנשל לא לגעת בו בכלל ולא להאכיל אותו. ד"א לנחש יש פינה בכלוב להתחבא כשבא לו?

TAINTED SAINT

New member
הכוונה בפינה להתחבא בה היא...

מחבוא לנחש כדי שיחוש בטוח-נחשים בטבע חשים טוב כשהם מסתתרים,אל תוציאי כרגע כסף על "מסתור" יקר וכביכול "מקצועי",את יכולה לקחת מיכל גלידה [אני משאיר לך להחליט באיזה טעם],רק שיהיה מפלסטיק לא שקוף,סגול,כחול,בורדו,תלוי בחברה המיצרת את הגלידה,חסלי את הגלידה [בתיאבון],רחצי את המיכל היטב בעזרת מים חמים וסבון,עשי חור אחד בצד המיכל,וחור שני במכסה,הקפידי שהחורים יהיו בקוטר העולה על עוביו של הנחש,שיוכל לעבור דרכם בקלות גם לאחר האכלה,רפדי את תחתית המיכל בניר סופג,והרי לך מסתור לתפארת. כאשר הנחש בנשל,הרטיבי את הניר הסופג והמסתור ישמש גם בתור "תא התנשלות".מומלץ להניח לפני ההתנשלות ענף או אבן [לא עגולה-חלקה] בטרריום,שיהיה לנחש על מה להתחכך ולהעזר בהורדת הנשל. בהצלחה. [מיכל לגלידה בצורה אובלית או מלבנית\מרובעת,כזה שמכיל כמחצית הקילו-קילו גלידה,לא מיכל קטן בצורת גביע המיועד לאדם אחד]

SpikyLips

New member
יש לי...

ודי הרבה, יש לי ציוד מקצועי דווקא... הטרריום שלו מלא במקומות מסתור, אני צריכה לבלות 10 דקות כל פעם שהוא מתחבא לי כדי לחפש אותו D-:

למעלה