הנחת כיריים גז *מעל* השיש?

היי,
הבת שלי שוכרת דירה, בדירה אין פתח בשיש לכיריים, והמשכיר לא מוכן לפתוח את השיש.
יש לה הזדמנות לקבל מיד שניה כיריים.

האם יש אפשרות להניח את הכיריים על הגבהה כלשהי מעל השיש, כך שלא יהיה צורך בחור בשיש, וגם השיש עליו יעמדו לא יפגעו (למשל מהחום)?

כמובן שחיבור הגז יעשה ע"י טכנאי, אבל את ההכנות צריך לבצע לפני שהוא מגיע...

רשר

Well-known member
מנהל
היי,
הבת שלי שוכרת דירה, בדירה אין פתח בשיש לכיריים, והמשכיר לא מוכן לפתוח את השיש.
יש לה הזדמנות לקבל מיד שניה כיריים.

האם יש אפשרות להניח את הכיריים על הגבהה כלשהי מעל השיש, כך שלא יהיה צורך בחור בשיש, וגם השיש עליו יעמדו לא יפגעו (למשל מהחום)?

כמובן שחיבור הגז יעשה ע"י טכנאי, אבל את ההכנות צריך לבצע לפני שהוא מגיע...
שקול אפשרות אחרת - כיריים חשמליים הלוגן או יותר טוב אינדוקציה,
בטיחות גבוה יותר
חסכוני בעלות ונהול חשבונות
קל להעביר לדירה השכורה הבאה,

רוני1955

Active member
אין עם זה כל בעיה. לוקחים את הכיריים לאיש שיש, והוא בונה מסגרת משיש לכירה. מדביקים עם כמה נקודות סיליקון לשיש הקיים, וזהו.

חן 1111

Active member
שום בעיה. אצלי בבית זה ככה. מתקין שיש בנה לי מסגרת מתאימה וגם בצבע תואם לכיריים. אצלי יש חור בשיש רק להעביר את הצינור, אבל לא בעיה שמתקין השיש יעשה את החור במסגרת והצינור יבוא מהצד.

נראה לי שיותר קל ליצור תושבת ממתכת במסגרות. מפרופיל מרובע מגלוון כלשהו - כלום עבודה, קל לשנע, ואין חשש שישבר.

תודה רבה חברים!

האם יש גובה מינימלי להגבהה כזו? לא הייתי רוצה שהשיש ישבר בגלל חום הכיריים.

חן 1111

Active member
תודה רבה חברים!

האם יש גובה מינימלי להגבהה כזו? לא הייתי רוצה שהשיש ישבר בגלל חום הכיריים.
יש גובה. בדרך כלל זה כתוב בהוראות ההתקנה של הכיריים. זה לא קשור לחום כי חום עולה למעלה והתחתית לא חמה במיוחד. אם זה כיריים משומשות, צריך למדוד את הגובה בין נקודת המשען שלהם על המסגרת לבין הנקודה הנמוכה ביותר, שהיא בדרך כלל חיבור כבל החשמל או צינור הגז. ותוסיף מרווח ביטחון כלשהו, נגיד עוד 10 מ"מ.

simsonim123

Active member
השיש לא מושפע מהחום של הכיריים .זה לא כמו במקרה של פלטה לשבת ששם במקרה הזה השיש עלול להיפגע .מסגרת אצל מסגר בגודל הכיריים זה סטנדרט והדבקה לשיש .מתקין גז בדרך כלל עושה עבודה מצויינת ללא נזק לשיש וברמה בטיחות הנדרשת בהצלחה.

למעלה