הנחת תפילין.

KOBI121212

New member
הנחת תפילין.

שלום. אני בן 16 וקצת, מניח תפילין 3 שנים. בהתחלה קראתי "שמע" ואז אמרתי עמידה. בגלל שלא הייתי מספיק בבוקר לעשות זאת, אני יוצא די מוקדם מהבית, אני קורא מאז ועד עכשיו רק "שמע". אני מניח כך כבר מעל לשנה וחצי ואני מפחד לשאול את השאלה שאולי התברר שהנתחתי לחינם שנה וחצי..זה אפשרי? לקרוא רק "שמע"? לא זוכר איפה שמעתי את זה אבל שמעתי שזה אפשרי. אני אומר את התפילה ואז למטה אני משלים עוד 2 משפטים "יהי רצון...בתורתך" ו "אך צדיקים...לפניך". מה אתם אומרים? תודה רבה.

faridi

New member
אשריך, צדיק!

יותר טוב משום דבר. אתה עושה כמיטב יכולתך. "שמע" זה העקר עם התפילין. אי אפשר לקרוא זאת בלי תפילין. באשר לעמידה, קרא בזמנך החפשי, או שאני מכיר תפילה שיכולה במקרה אונס לפתור לך ת'בעיה: יהי רצון מלפניך ה' א-להינו וא-להי אבותינו שתרחמנו ותחיינו חיים ארוכים חיים של שלום חיים של שלוה חיים של טובה חיים של ברכה חיים של פרנסה טובה חיים של חילוץ עצמות חיים שיש בהם יראת חטא, חיים שאין בהם בושה וכלימה חיים של עושר וכבוד חיים שתהא בנו אהבת תורה ויראת שמים, חיים שתמלא בהם כל משאלות לבנו לטובה לעבודתך, אמן.

תפילין שלום עליכם להלן נקודת מבט לעומק של תפילין התפילין למשל בזמן יעקוב אבינו הנן המקלות והקשר חיים הדבר הנו בשל שלעולם אל למעשים ליד עשו להיות בנפרד מקול יעקוב תפילין של ראש קו אמצע =אמת בברכה אלה

faridi

New member
אפשר לקבל מסר יותר ברור, בבקשה?

לא הבנתי מה הכוונה.

הרחבה ל faridi שלום faridi ובכן המקלות של יעקוב הנן לחיים והנן התפילין במתכונתן אז (תוכל כמובן לשאול את הרב על כך ) להבנה רחבה של משמעות מקלות יעקוב והקשרן לחיים כתבתי מאמר והנו ארוך ומצריך העמקה ולא כאן מקומו באם הנך מעוניין אוכל להפנותך לאותו מאמר בנוגע לתפילין יד ותפילין ראש והקשרו לחיים הבן זאת כך יד שמאל =הגבורה =יצחק גבורה כאשר אינה בחיבורה למקומה דהיינו קו אמצע -אמת הרי הנה הנקרא ידי עשו ובכך תפילין של ראש קו אמצע = אמת קו אמצע הנו יעקוב ישראל דהיינו שלעולם אל ליד שמאל כלומר לגבורה להיות ידי עשו אלא באם הגבורה הנה בידי יעקוב בקול יעקוב =תפילין ראש =אמת גבורה מצד האור עליך להבין שאף על פי שאברהם קו ימין חסד יצחק קו שמאל יעקב ישראל קו אמצע אולם בכול אחד מהאבות קו ימין קו שמאל קו אמצע כלומר הגבורה של יצחק הנה מצד אור למשל ובכך המקלות של יעקוב שהנן לחיים והתפילין במתכונתן כפי שאנו מכירים אותם הנם החיים וקדושתם חיי אמת בברכה אלה

גם אני לא מבין את מה שהיא כותבת../images/Emo41.gif

חבל אחי להתאמץ אני מציע לה שתכתוב בשפה רגילה וברורה שמדבר אלינו

MrAnderson

New member
בשביל לקיים את מצוות תפילין בפועל אתה צריך

להניח תפילין לפרק זמן שבו אתה הולך 4 אמות(אם אני זוכר נכון) בקיצור זה פרק זמן של 4 שניות או משהו כזה. אז אל דאגה הנחת תפילין... לגבי כל השאר. לאט לאט תעשה מה שאתה יכול.

תפילין לנשים לום יש לי הערת הארה לגבי תפילין אדם אשר קיים מצווה גדולה ולמד אדם אחר להניח תפילין ובסמוך ראיתי אשה אשר שאלה באם גם היא יכולה להניח תפילין ענה לה אסור ובכן התפילין הקשרן לחיי אמת ובכך תשובתו הנה שקרית ובסתירה למצוותו שכן אין איסור על הנחת תפילין לנשים אולם אינו מומלץ דרבנן ובכך ידייק שהתפילין הנן דיוק (יש כמובן גם מישורים של השתלשלות של מובן התפילין לעולם האנרגיות מרידדיאנים וכו אולם זה פועל יוצא ואינו סבה ) על כן באם אלה אשר עושים מצווה זאת ומניחים תפילין לרעיהם ובאם קורה שאיזו אשה מבקשת להניח תפילין אל להם לומר שאסור שכן אין זו אמת אולם לומר שהם לא עושים זאת בשל שאינו מומלץ או בשל שאסור להם מגע עם אשה וכו התפילין לכשעצמן ודאי שמותרות ואף ברובד הרוחני העמוק רצוי הן לאנשים והן לנשים שכן המלה ישר אל כוללת בתוכה את האבות והאמהות כולם וודאי שהן האבות והן האמהות התפילין שבמתכונתן דאז ומובן חיי אמת שלמים שימש לחיים והתפילין שבמתכונתן דהיום אין איסור לא דאורייתא כמובן ואף לא דרבנן לנשים אולם אינו מומלץ ומובן חיי אמת שלמים ישראל י -יצחק יעקוב ש-שרה ר-רבקה רחל א- אברהם ל-לאה אהההההההההה שמע ישראל בברכה אלה

faridi

New member
הוסמכת לפסוק הלכות?

מקובל שאשה לא מניחה על סמך הפס' "לא יהיה כלי גבר על אשה".

יקירי,אנא ממך../images/Emo8.gif

נסה להמנע מלשון הרע פה מי שרוצה יצור קשר עם מישמעניין אותו ועדיין..לא כולם חייבים לאהוב את כולם אך לא עליך המלאכה לשפוט!!!! (וגם לא עלי, כמובן...רק על ההוא שהכל נהיה בדברו...)

שאל את הרב פרידי שלום יש הבדל בין מקובל ש לבין איסור והוא אשר אמרתי דרבנן אינם ממליצים לכן אף אינו מקובל ואף אינו ידוע על ידי הנשים שכך הוא תפילין אינם כלי גבר על אשה כלי גבר על אשה על כך יש לי מאמר כפי בגד אשה לגבר אולם הלך הרוח שבכאן אינו ראוי שאביאו לכאן די שתבין הקשר המסר ששלחתי לבקשתך כשבקשת הרחבה שהתפילין הנם שאל למעשה להיות נפרד מאמת כדי להבין שמעשים של אמת חלים ומחוייבים הן על האנשים והן על הנשים היהודים בברכה אלה

faridi

New member
אה...

תודה וסליחה על האיחור. פשוט הייתי עסוק בתגובה הנ"ל.

בסכה שלום כפי שכתבתי "תפילין אינם כלי גבר על אשה כלי גבר על אשה על כך יש לי מאמר כפי בגד אשה לגבר אולם הלך הרוח שבכאן אינו ראוי שאביאו לכאן " לכן הבאתי המאמר לסכה ותוכל לקראו שם באם הנך חפץ פתוח לכול כמובן בברכה אלה

אה כן ו...... אגב פרידי כשרצית משהו זכרת לומר בבקשה כשקבלת שכחת לומר תודה חחהחהההההההההההה השם לא בקש וצונו חצי זכור בכול אופן בבקשה לך ניתן בשמחה בברכה אלה

ברוריה אשתו של ר' מאיר....

הייתה פוסקת הלכות ומלמדת תורה. אז מה באמת אסור?...

faridi

New member
ידוע לי גם היא הניחה תפילין

אך עדין זו לא דגמא.

זו דוגמא טובה מאוד..

לאשה שבער בה רצון וקנאת סופרים ולכן הרבתה חוכמה. זה יכול להיות דוגמא להרבה נשים צדקניות שיופיעו בעת הגאולה

למעלה