הנחת תפילין

arik19851

New member
הנחת תפילין

אני לא בטוח שזה הפורום המתאים אבל אשאל בכל זאת לא מזמן התחלתי להניח תפילין שקניתי בחב"ד , ואני לא כל כך בקשר איתם כרגע, התפילה היחידה שאני מכיר היא :"שמע ישראל " מתפילת שחרית. איזה עוד תפילות קוראים במהלך היום? האם יש תפילות למצבים מסוימים:כמו למשל עזרה בקבלת החלטות גורליות.

תשובה:

א. זה בהחלט הפורום הנכון! ב. יש ביום 3 תפילות שונות. שמע ישראל הוא רק חלק קטן מתוך תפילת שחרית שמתפללים בבוקר, וכמו כן יש תפילת מנחה שהיא קצרה יותר ומתפללים בצהריים, ובערב מתפללים ערבית שזה שוב שמע ישראל וגם תפילת עמידה. כרגע, אם אתה רוצה ללמוד את התפילות באריכות יותר אז תגיד ואסביר בדיוק מה צריך בכל אחת מהתפילות, ואתה גם יכול לעיין לבד בסידור תפילה כלשהו. אם לא - אתה יכול להמשיך להגיד שמע ישראל וזהו עם התפילין. ג. לגבי עזרה בהחלטות - מה שנהוג לומר זה פרקי תהילים ולהתפלל לבקשת עזרה או הצלחה בלשונך בלי נוסח קבוע. בהצלחה!

פפינס

New member
אחלה. אני מעריך את האנשים שהולכים

צעד צעד... אבל העיקר זה הדרכה

מה שאני עשיתי..כשרציתי

להכיר יותר...נכנסתי לחנות חפצי קודש סמוכה לבייתי, וקניתי סידור תפילה לבנות חוה (אני לא מניחה תפילין..אההם
) מאז הצטרפו לעסק מערך סידורים לחגים וספרים נוספים יש יופי בתפילות ומעבר לעובדה שהן מקודשות.. ניתן להכירן ראשית, לשם כבוד אב ואם.. במובן של מורשת אבות. לשם יצירת החדש יש לכבד את הישן. כמובן שלאנשים שנולדו להורים שהם דור שני לשואה... והם דור שלישי..כבר (לא במובן של להיות שם אלא במובן שזה חלק מקנון ישראלי כבר..) אז האומץ לחבק את הישן ולהכירו לא בהכרח אומר שאני לא מקבלת את אבי..שהוא כביכול אפיקורס (ואגב גם אצלו יש שוני..וכבוד ולימוד ומבט אל המקורות היהודיים שבו) בקיצור זה יעלה בערך 40 ש"ח..פלוס מינוס..ותאחז ביד ותתידד עמו....עם הסידור (ברור שלא את זה של בנות חוה..
) ומי הטמבל שמכר לך תפילין ללא סידור?...או שהתביישת לשאול. לא הבישן למד.)

arik19851

New member
קיבלתי משהוא

היופי בתפילות הוא שהם מקרבות אל השם, קניתי ספר בשם:חה"ת אבל מה שיש בו זה התפילות עצמם ולא מוסבר מתי לקרוא מה.

למעלה