הניצולים נגד "מתיחת פנים" לאושוויץ

תותח9

New member
אין לי דעה מגובשת בעניין

צריך לשמר את הקיים, ולהדגיש את העובדה שעיקר הנספים היו יהודים, מעבר לביתן היהודי הקיים. אם בביתן אחד או שניים יוסיפו אמצעים אינטראקטיביים - זה רק יועיל וכמובן, אסור להפוך את המקום ל"גן פורח"
 
אני מסכימה עם הניצולים

היות והייתי בדכאו, והמקום נראה כמו "בית מרקחת" צבוע לבן, עם שבילי חצץ, זה הוציא אותי מדעתי. אושוויץ זה לא "לונה פארק" חלילה! לא צריכים שם מוזיקה ומצגות ואפקטים, זה צריך להיות מקום עצוב וקודר, זו דעתי - לעניות דעתי!
 

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo45.gif חשוב לשמר, אך לא להפוך ל"אטרקטיבי". ביקרתי שם לפני יותר מעשור, וכבר אז הפריע לי מאד שבחנות המזכרות אפשר היה לרכוש מקרם ידיים עד גלויות נוף של אושוויץ- במרכז הגלויה תמונה עגולה עם תא גאזים, וממנה יוצאות ארבע תמונות (לכיוון כל אחת מצלעות הגלויה) של "אטרקציות" כגון מגדל שמירה, גדר חשמלית וכד'.
 

עב

New member
מבולבלת

איך נראה המחנה בתקופת המלחמה? לי נדמה שהוא היה אפור, שהשמים היו אפורים, שהאוויר היה דלוח, שהקרקע הייתה קפואה. אבל בתמונות הצבעוניות של האנשים שנוסעים לפולין הכל ירוק, מדשאה אחת גדולה ושמש עליזה מאירה מעל. אז אולי היה ירוק גם אז ורק ההרגשה הפנימית הפכה את המחנה לאפור? [לא הייתי בפולין]
 
למעלה