הניתוח נכשל

הניתוח נכשל ../images/Emo11.gif

היי אני עברתי ניתוח קיצור קיבה לפני שנתיים עברתי המון תלאות וזיהומים שהרופאים לא סיפרו לי את מה שעלול להיות לי עקב הניתוח. בתחילה עברתי את הניתוח הרגיל שזה החדרת הטבעת+ קליפסים אחרי 3 שבועות שלא אכלתי ושתיתי ורק הקאתי עברתי ניתוח נוסף להסרת הטבעת. כיום נשארתי על אותו משקל כשהגעתי לניתוח . אני ממליצה לאף אחד לא לעבור את הניתוח שבעיניי הוא הניתוח הקשה ביותר בתודה

רוייקו

New member
היי שירי וברוכה הבאה... הסיפור שלך

לא שכיח ואני מבין שהסתבכת כהוגן. היכן נותחת ומי ניתח אותך ? איזה סוג של ניתוח ? האם פתחו לך את הבטן ? אמרת טבעת+קליפסים, השאלה היא לאיזה ניתוח את מתכוונת ? לדעתי, לא עברת את הניתוח במקום הנכון, על ידי המנתח הנכון. רוייקו

תשובה

היי נותחתי בבית חולים כרמל אצל פרופסור כהן. הניתוח היה עם פתיחת בטן והניתוח היה קיצור קיבה. יש לי שאלה לפני כול ניתוח חיביים לעבור דרך פסיכיאטר לעשות אבחון אם אני מסוגלת לעבור אותו כי אני סובלת ממאניה דיפרסיה . בתודה שירי

lir42

New member
שירי חמודה

חייבים לעבור אצל פסיכאטר עם ניתוח כזה. אני סובלת מהפרעת אישיות גבולית וביקשתי מהפסיכאטרית שמטפלת בי לתת לי אישור והיא נתנה לי. אני לא חושבת שתהיה בעיה תשוחחי על כך עם הפסיכאטרית או הפסיכאטר שמטפל בףך בהצלחה לירי

gal33

New member
הי שירי החמודה, עושה רושם שהיתה

שם בעיה של מיקום הטבעת, ואולי גם מיקום הקליפסים וכמותם. אכפת לך לספר קצת יותר? לא הצלחתי להבין אם דובר רק בניתוח אחד, שלאחר שלושה שבועות הוסר, או בשרשרת. כל ניתוח קיצור קיבה מחייב פגישה עם פסיכיאטר, מאחר ומדובר בניתוח המצריך שינוי התנהגותי, וכן בשינוי במראה החיצוני, ולא כולם בשלים להתמודד עם כך. גל.

תשובה

עשיתי שתי ניתוחים ראשון שמו לי את הטבעת ולאחר 3 שבועות הסירו לי אותה אני לא עברתי איבחון פסיכיאטרי אצל פסיכיאטר ולא אמרו לי על כזה דבר. האם אוכל לתבוע אותם על עוגמת נפש ועד היום אני סובלת בגלל הניתוח שנכשל.

gal33

New member
זה תלוי בתקנון של קופת החולים שלך

עקרונית, לא מנתחים בניתוח זה ללא הערכה פסיכאטרית. צריך לבדוק מה היה בדיוק במקרה שלך. אם את טוענת למשהו צריך להוכיח קשר סיבתי. תתייעצי עם עורך דין שמתמחה בנושא. אל תבני את זה. הפסיכאטר שהעריך אותי, אבחן אותי לאחר 10 דקות שיחה כדכאונית לעתיד. הוא היה משוכנע שבעקבות הניתוח יפרוץ אצלי דיכאון, ולא בחל ואמר לי ש"עדיף שתהיי רזה ודכאונית מאשר שמנה ועליזה". אני מתארת לעצמי שאם השמוק הזה הרשה לעצמו להגיד כזה משפט, יש דברים בגו. טרם הצלחתי להבין, למה לא התגברו על הבעיה. אני מכירה מישהי שהסתובבה שנה שלמה עם בצקת בעקבות הניתוח והיום היא 6 שנים אחרי הניתוח, ו- 60 קילו פחות. לא שהיא והבצקת עשו חיים יחד, אבל בכל זאת, כן הצליחו להתגבר על זה. ניסית להתייעץ עם עוד רופאים בתחום, עם המומחים המובילים? האם אפשר כן לערוך את הניתוח?

תשובה

היי אמרו לי שזה אחד מהרופאים הטובים שיש באיזור חיפה היו לי בצקות במשך 3 שבועות לא יכלתי לבלוע ולאכול או לשתות אמרתי להם שאני מקבלת כדורים של פרוזאק אך בכול זאת עשו לי ניתוח אני היום סובלת מכאבים באיזור שעברו בערך שנתיים מאז הניתוח אני רוצה לתבוע אותם על כך שלא ביקשו הערכה פסיכיאטרית. לפי דעתי הם עשו טעןת חמורה בעניין הניתוח .מה את חושבת?

gal33

New member
אין לי מושג לגבי הניתוח עצמו, לי

אישית נראה שחובה שהמנותח העתידי יעבור אבחון של פסיכאטר. אבל בינינו 20 דקות עם פסיכיאטר לא שוות הרבה, אלא אם כן מדובר בהפרעות ברורות עם סימפטומים בולטים. גם אז הוא עלול לאבחן שגוי. לדעתי, יש צורך ב- 2 מפגשים לפחות על פני אורך זמן. אבל, אני חוזרת ואומרת שאת צריכה לבדוק מה התקנון של הקופה שלך בשליחה לניתוח כזה, ויכול להיות שהקופה שלך לא מחייבת אבחון של פסיכאטר ואז הם מכוסים. תתייעצי עם עו"ד. אבל עוד לפני זה, למה את לא פונה למומחים הגדולים בתחום לבדוק איתם מה ניתן לעשות? אולי אפשר לעזור לך עם הכאבים הללו? למה שלא תפני לפרופ´ חרוזי, לד"ר סובחי?

רוייקו

New member
לא מקובל לנתח חולים עם בעיות

נפשיות כגון מאניה דפרסיה משום שמדובר בחולה שאינו מסוגל לשלוט בעצמו אלא על ידי איזון תרופתי, בעיקר (ליתיום וכדו). מדוע ניכשל הניתוח ? אני מבין מהתיאורים שלך שעברת SRVG אצל דר´ עודד כהן (האם הוא כבר קיבל פרופסורה ?) מה המימצאים ? אמרו לך ?

רוייקו

New member
שירי, אבל לא סיפרת מדוע הוסרה

הטבעת לאחר שלושה שבועות מהניתוח. מה הייתה הבעיה מהתחלה ?

תשובה

הייי לא אמרו לי מה ממצאים אבל הודעתי להם שאני מקבלת פרוזאק ובכול זאת ניתחו אותי הרופא שמטפל בי אמר שהם היו צריכים לשאול אותו ולא עשו זאת האם יש לי עילה לתבוע אותם על כך?

רוייקו

New member
תרופות אנטידיכאוניות וניתוח

אין בעיה לנתח מועמד שנוטל תרופות אנטידיכאוניות כגון פרוזאק ונוגדי דיכאון מאותה משתפחה. יש בעיה עם אלה שנוטלים תרופות נוירולפטיות או נוגדי מאניה דפרסיה, כגון לתיום. את מטופלת בפרוזאק בלבד או שמא בתרופות אחרות נוספות ? אם את דיכאונית, אין שום בעיה לנתח אותך. הבעיה היא כאשר המנותח הוא פסיכוטי. במצב של פסיכוזה, יש סיכון גדול בכך שהחולה אינו מסוגל לשלוט בעצמו ועשוי לסכן את עצמו. אני לא ממש יודע, אבל ברגע שפסיכיאטר מאשר את הניתוח, הבעיה היא של הפסיכיאטר - אם קורה משהו.

למעלה