הניתוח - תפר צוואר הרחם - מחר!!!

sigalits

New member
הניתוח - תפר צוואר הרחם - מחר!!!

היי בנות, ובכן, מחר בשעה שבע בבוקר, אני צריכה 'להתייצב' בבי"ח כדי לעבור את הניתוח. קראתי בהודעות קודמות שבנות שעברו את הניתוח פתרו אותו כניתוח שיגרתי וקל. החלטתי לעשות אותו אצל רופא פרטי, הפרופ' אצלו אני נמצאת במעקב היריון, ואני סומכת עליו בעיניים עצומות. רק דבר אחד מטריד אותי. אתמול, כשדיברתי איתו בפעם האחרונה, הוא הציע שאחרי שאתאושש ואשוחרר מביה"ח (הבנתי שאני מאושפזת בבוקר ולאחר כמה שעות משוחררת הביתה), כדאי שאעבור בקליניקה הפרטית שלו כדי 'לבדוק אם עדיין יש דופק'. ובכן, הלב שלי החסיק פעימה. אם הניתוח הזה כל כך שיגרתי וכמעט ללא סיכון, מדוע צריך לבדוק אם עדיין יש דופק? האם אני מכניסה את ההיריון שלי, שגם כך נמצא בסיכון גבוה, לסיכון נוסף? תודה על תשומת הלב, סיגלית

זה ליתר בטחון

נראה לי שהוא הציע כדי להרגיע אותך, והנה יצא שהלחיץ... טפו, אישית, טרם שמעתי על מקרה שסמון לניתוח ובגללו נפסק הדופק. שיהיה בהצלחה!

ה"הומור" הזה של הרופאים...

באותה מידה הוא היה יכול לומר לך "כדי לבדוק שהעובר לא ברח בזמן שהתעסקו איתך". כנראה זו דרכו הרגישה והאמפתית לומר לך שהוא רוצה לראות במו עיניו מה עשו, ובכלל להמשיך לעקוב אחרייך. כמו אש"פ, גם אני לא זוכרת שביצוע הניתוח מגבירה את הסיכון למוות עוברי, חלילה. בואי נגיד ככה - זה סיכון אחד שלא נראה לי שכרוך בניתוח. אם לקצר, כשתראי את הרופא שלך בפעם הבאה תעירי לו באסרטיביות על ההערה הזו, שיחשוב להבא על מה שיוצא לו מהפה.... והכי חשוב - המון המון
ושיעבור בשלום!
עתליה

עתליה, לא יודעת אם הייתי מעירה

על זה. ברור שהייתה (ויש) לו כוונה טובה. אולי הייתי משתפת אותו בזה שזה הלחיץ, אבל זו ביקורת, כי בוודאי שיש נשים שאותן זה דווקא היה מרגיע.

זה כי לך יש טקט, ולי אין ../images/Emo6.gif

וברצינות - לדעתי לא צריך לחשוש מלהעיר למישהו, גם אם הוא במקרה רופא. בהריונות שלנו יש מספיק חרדות גם בלי "שנינויות" מהסוג הזה, ודווקא הרופאים צריכים להיות רגישים לגבי מה שיוצא להם מהפה. אבל זו רק אני... עתליה

ממש מלאת טקט אנוכי...../images/Emo67.gif

אני בכלל לא מקשרת את החשש להעיר לעצם היותו רופא, אלא לכך שאני חושבת שסיגלית נלחצה מכך, אבל את רוב הנשים זה היה מרגיע, דווקא. אולי הייתי מספרת על עצמי|סדגש שזה הלחיץ אותי, אבל לא מעירה הערה גורפת מכיוון שאני חושבת שהוא לא עשה משהו שגוי או מוטעה.

sigalits

New member
תובנות אחרי הניתוח

היי בנות, ובכן.... כרגיל אצלי שום דבר אינו קל ותמיד צריך להופיע איזה סיבוך. הניתוח עצמו עבר בקלות, אם ניקח בחשבון שהוא התארך הרבה מעבר לנורמלי כי התברר שהצוואר כבר קצר ב-40 אחוז ממה שהיה, ומכיוון שהוא היה למעלה, היה קשה לתופסו. כתוצאה מזה אני סובלת מכאבי תופת כבר מיום שישי בצהריים, מכיוון שהרופאים (ניתחו אותי שניים) היו צריכים להשתמש ב'לחץ סביר' כדי לתפוס את הצוואר ותוך כדי נחתכה לי אחת משפתי הפות אז בדרך גם תפרו אותה. מה אני אגיד לכן. סבלתי את הכאבים עד לפנות בוקר, אז אצנו למיון בבי"ח כי לא יכולתי לסבול את הכאבים ואני מדברת על כאבי תופת. שחררו אותי ש'אם העובר בסדר, את בסדר'. למזלי, אחד מהרופאים המנתחים דיבר איתי אתמול וביקש שאבוא אליו לבי"ח בו הוא עובד, (הנמצא במרחק שעה נסיעה מבי"ח אליו הגעתי בבוקר) כדי להרגיע אותו שהניתוח הצליח. הוא היה מקסים, אמפתי והסביר שהגוף שלי עבר טראומה, שהניתוח הוגדר כקשה וכנראה שאסבול מכאבים עד סוף השבוע ולכן הורה עליי לשכב עד אז. כמו כן הוא אמר שאם חשבתי שאני יוצאת מכלל סיכון בעקבות ניתוח התפר אז טעות בידי. אמנם הצוואר מאוד קצר והתפר מחזיק אותו, אבל שום דבר לא יוכל למנוע איבוד היריון (חס וחלילה) במקרה של ירידת מים. אני תוהה, האם כל זה יהיה לשווא? תודה על תשומת הלב, סיגלית

מצטערת לשמוע על החוויה הטראומטית../images/Emo10.gif

אני מקווה שלהבא ההריון הזה יספק לך רק שמחה ולא כאב. לגבי מה שהרופא אמר לך - תשמעי, לצערי הרב נכון שירידת מים שום דבר לא יכול למנוע. אבל זה ממש לא אומר שהתפר נעשה לשווא! זו עוד סכנה שמאיימת על כל הריון, כמו עוד אלף ואחת סכנות שרובן לא מתממשות. חוץ מזה, אי אפשר לשלול את הטענה שקיים איזשהו קשר בין ירידת מים מוקדמת לאי-ספיקה של הצוואר (שלא לדבר על כך שהתקצרות לעתים גוררת צירים, והצירים גוררים ירידת מים). יש לי חברה שאיבדה את ההריון הראשון בשבוע 20, ובהריון השני עשו לה מן הסתם תפר, היו צירים משבוע 21, היא קיבלה מגנזיום, ובסופו של דבר ירדו לה המים בשבוע 29 והיא ילדה (והילדה מקסימה שחבל"ז!) מקרה כזה לדעתי ממחיש עד כמה התפר עשה את ההבדל. מעבר לזה, הריון זה דבר שכל כך הרבה יכול להשתבש בו, יש כל כך הרבה דברים לא-ידועים בכל מה שקשור לנושא, שבעיניי, כשזה מצליח זה פלא בדיוק כמו שאדם עם עיניים קשורות יצליח לעבור בחושך חדר ענק מלא במכשולים, להגיע לדלת ולצאת החוצה. תפר בסך הכל אומר שמסלקים חלק מהמכשולים, זה לא אומר שמסלקים את כולם, אבל גם חלק זה משהו, לא? מאחלת לך המון המון
ומקווה איתך להמשך ארוווווווווך.
עתליה

סאלי33

New member
וואי ...איזה סיוט ../images/Emo178.gif

מחזיקה לך אצבעות להמשך הריון תקין. קחי את זמנך לנוח ולהתאושש... חוץ מזה אולי שמירת הריון יכולה לעזור לך למשוך כמה שיותר??

למעלה