הניתנה הנבואה לשוטים?

פליקס

New member
הניתנה הנבואה לשוטים?

כתוב איפה שהוא שמאז חורבן בית המקדש ניתנה הנבואה לשוטים. אמרו לי, שפרושו של דבר הוא שאין יותר נביאים, וכל מי שמנסה כוחו בלנבא (גם ``לנבא`` במשמעותו התנ``כית, כלומר, לתקשר עם אלוהים ולשמש כשליחו) הוא טיפש! אני חשבתי, לעומת זאת, שהכוונה היא שאנשים שנראים לנו מטומטמים גמורים, אולי אפילו מפגרים, מחזיקים ברשותם את דברי האמת הנצחית מאת ה` או משהו כזה. וזה מוביל אותי למקרה שרציתי שתשמעו: מעשה במורי לפילוסופיה לשעבר, שלימד, פרט לביה``ס שלי, גם בעוד בית ספר. דיברנו על התקופה בה נהוג היה לחשוב כי כדור הארץ שטוח, וכיצד התגלה שהוא בעצם עגול. הוא סיפר על איך שלימד את החומר הזה בביה``ס השני, ופרחה אחת, מהסוג הכי נחות, הפסיקה לשניה ללעוס את המסטיק הענק שלה, שגודלו כחצי מסך המחשב שלכם ואמרה לו: ``אבל, מה בעצם איכפת לי אם כדור הארץ שטוח או עגול?`` ומיד שקעה חזרה לכיסא ולמסטיק. המורה הזדעזע עמוקות, ולאחר שהתגבר על ההלם סיפר לנו שהבין שיש משהו, אפילו קטן, במה שהיא אומרת. תחשבו על זה: נניח שהייתי אומרת לכם עכשיו, שלא ביל גייטס הוא נשיא ``מיקרוסופט`` אלא אני. נו, אז מה? זה יזיז לכם במשהו? זה ישנה את העובדה שקוראים לכם איך שקוראים לכם? ואם כדור הארץ בצורת ברווז גומי, זה אומר שמשהו השתנה? פליקס.

שפיקנאט

New member
בודאי שכן!!!

בודאי שזה משנה!!! אני אסף שגר בעולם השטוח או אני אסף שגר בעולם העגול, אלו שני אספים שונים לגמרי, ולא רק זה, האפשרויות שיש לי בעולם העגול הן אינן אלה שיש לי בעולם השטוח ולהיפך, למשל, בעולם העגול אני יכול להגיע לירדן דרך עיראק ודרך יריחו, בעולם השטוח אינני יכול... בעולם השטוח אני יכול להביט מקצה העולם ובעגול אינני יכול! אפשרויות הן חופש פעולה! בעולמות שונים החופש שלי שונה... אם ביל גייטס הינו נשיא מיקרוסופט אזי אינני מכיר את נשיא מיקרוסופט וכאשר הוא ימות לא אלך להלוויתו ולא אפגוש שם בלוויה את אהבת חיי..., אך אם נשיא מיקרוסופט הוא המרצה שלי אזי אולי הוא יעניק לי מלגה ולא אצטרך לעבוד כל כך קשה... ועוד ועוד...

Eliad_11

New member
ומה בדבר ידע מיותר?

הרי יש כל כך הרבה ידע, שלא תמיד הוא רלוונטי לחיינו, אז מתי ואיפה נעשה את ההבחנה? למשל ,עשו סקר על חברת CNN וגילו שלחקלאי הפשוט, או למורה בטקסס לא ממש רלוונטי המידע על ת``א...

שפיקנאט

New member
אך אם הוא ידע..

אך אם החקלאי הנ``ל ידע על ת``א יגדלו מספר האפשרויות שלו בחיים וכך גם החופש שלו...

פליקס

New member
רגע, רגע!!! פליקס לשפיקנאט, עבור

ראשית כל, שפיקנאט יקר! תשכח מהדוגמה על ביל גייטס- לא התכוונתי לעורר שאלות נוסח הסרט ``דלתות מסתובבות`` ו ``run lola run`` (אם לא ראית את ``run lola ran`` אתה מפסיד את המיטב בחיים- דלתות מסתובבות הוא סתם חיקוי עלוב!!!) ועכשיו. אני והמורה היקר שלי לא מתכוונים כאן לאפשרויות של ``אם`` אלא ``כאן ועכשיו``, אז נניח לרגע שברגע זה ממש מגלים שהעולם לא עגול כמו שחשבנו... אז מה?! כמובן שזה משנה לכל הפיסיקאים והאסטרונאוטים, אבל אני מדברת על ההרגשה שלך. תמיד ידעת שהעולם עגול, אבל בעצם איך ידעת? ראית צילומים שצולמו בחלל? איך אתה יודע שזה באמת צולם ולא עבר עיבוד מתקדם בתוכנת ``פוטושופ``? ראית את הגלובוס על השולחן של המורה? איך אתה יודע שזו לא מזימה ערמומית לגרום לכל האזרחים התמימים בעולם להאמין שכדו``הא עגול, כשבעצם יש לו צורה של ברוז גומי? ונניח שבאמת קיימת מזימה כזו... ושעכשיו, ברגע זה ממש, כשאתה בטוח שהוא עגול... זה ישנה לך במשהו, אם הוא בעצם לא עגול למרות שאתה חושב ככה? שיהיה לך יום טוב פליקס

שפיקנאט

New member
פליקס יקירה

א. המלצתך בהחלט ראויה, ראיתי את לולה רצה ונהניתי. ב. אני כרגע חושב שהעולם עגול ולכן הידיעה שלי על העולם היא כזו וכזו, אני בסה``כ הוא אוסף ידיעותיי ומצבי התודעתי, שינוי בידיעותיי הינו שינוי באני! ג. אם אני חושב כרגע שהעולם הינו עגול אך הוא לא, אין זה משנה לי כלל וכלל! טעות זו תתווסף לאלפי הטעויות שמזינות אותי כל חיי! ד. אני מודה לך על הביאור והפניה האישית.

למעלה