הנכדות והנכדים אוהבים אוכל הונגרי?

הנכדות והנכדים אוהבים אוכל הונגרי?

שלום רב, לא פעם אני תמה האם הדור הצעיר נכדי ונכדות הסבים והסבתות שהגיעו מהונגריה אוהבים את האוכל ההונגרי? האם יש להם גישה אליו? והאם יש זיקה כלשהיא לתרבות? מה הקשר של ילדי הנכדות והנכדים כיום? אצלי זה בהחלט קשור לתרבות אותה ספגתי בגיל צעיר במנות גדושות. אצל ילדי קצת פחות. יחד עם זאת בהיותנו ישראלים אנו חשופים בשמחה למאכלים שונים הקשורים לאזור. סבתי שהייתה בשלנית אוכל הונגרי, גרמני וסרבי המשיכה לדבוק בטעם מילדות. המכסימום שלה בישראל היה בורקס טורקי. הפלטשינטה, הגולש הלאנגוש, השפינאט נשארו במרכז הבמה. התרבות הישראלית בשבילה היו אפריים קישון...וגם שושנה דאמארי. איך זה אצלכם? מה עושה הדור הצעיר בכל הקשור לאוכל והתרבות ההונגרים? רובי סרבי
 

עב

New member
הולך ופוחת

בילדותי אמא שלי בישלה אוכל הונגרי לגמרי. ככל שחלפו השנים היא אמצה מטבח ים תיכוני בריא. הפלצ'ינטה וכופתאות הגבינה נותרו כמאכלי שבועות, הלצ'ו התאים לפסח וכו'. הרקוט קרומפי המשיך לככב בגרסה דיאטטית משהו. לעומת זאת העוגות היו ונשארו הונגריות לגמרי. בענין זה היא לא התערתה במזרח התיכון. פה ושם התחלתי לגעת באוכל הונגרי רק לאחרונה, אולי געגועים לילדות אבל לא כתרבות או כמאכלים קבועים. המטבח שלי ים תיכוני מעורב - בלקני, איטלקי, לבנוני - מה שנוח, בריא וטעים נכנס. האוכל ההונגרי לא עונה על דרישות הבריאות.
 
בענייני בריאות מסכים לגמרי

ממתי נשמע שהונגרי - או סרבי אוכל בורגול, מכין סחוג והבשר שלו מושתת בעיקר על דגים. כמובן שלא שכחנו את החומוס, טחינה ופול חם. אבל מה שנכון נכון, בעניין העוגות אין עוררין על המטבח ההונגרי והייתי מוסיף שטרודל וניל אוסטרי לשם הגיוון. אבל מה שגיליתי שתבשילי הקדרה טעימים מהערבים ועד המזרח אירופים, העיקר לעשות את זה על גרילר מקצועי ולשם גם נכנסים סינטות בקר למיניהן מעת לעת.
 

davidhol

New member
מעניין, שבצעירותנו כשגילינו את

האוכל ה"ישראלי" - בעצם את המזרחי - הלכנו שבי אחריו והמטבח שלנו איבד את הצביון ההונגרי, כמעט לחלוטין. עם השנים, אולי גם בהשפעת בתי הספר של הילדות שלנו, שהיו צריכות לספר ולהביא אוכל אופייני ל"עדה שלהן", חזרנו לבישול הונגרי, משולב עם הישראלי. יש באשדוד, בה אנחנו מתגוררים, לא מעט חברים ממוצא מרוקני, שמכינות Rakot krumpli, בגלל שהם אכלו כזה אצלנו. ככה זה כנראה בכל חברה מעורבת, שבסופו של דבר נוצרת סינתזה בין המרכיבים השונים של התרבויות בתוכה.
 

Netel

New member
מממממממממממממממממממ

אחד מהדברים שאני אוהבת לאכול-סחוג.
 
לדעתי זה פיתוח ירוק של פפריקה חריפה

אדומה חריפה עברה המרה לירוק חריף טעים כזה. גם אני אוהב את שתיהן...בפפריקה וסחוג זה אפשרי....
 

Netel

New member
תגיד את זה

לכל אלו שהתלוננו שהאוכל ב"פועה" היה חריף.....
 
../images/Emo97.gif חריף ../images/Emo45.gif

במשפחה אצלי היה ידוע שלעיתים אוכלים פאפריקה חריפה עם אוכל ובמיוחד... הסיפורים על פרצופים אדומים במהלך הארוחה היו עניין שבשגרה. אך דודי ואחות סבי שנפטרה לאחרונה בגיל 92 לימדו אותי שסיפורים לחוד ומציאות לחוד. אכן אוכלים חריף מעת לעת, אבל במידה. טוב כוסית קונייאק או ראקייה (הם מכינים בייצור עצמי) לא יזיקו אם יודעים להכין כמו שצריך כמובן, גם בירה זה לא רע לעיתים.
 

Netel

New member
אצלנו במשפחה זה מתפצל

סבא והדוד אהבו חריף-סבתא לא (ונחש מי בישל???) בבית שלנו אבא שלי (הפולני) ואני מסוגלים לאכול חריף עם כפית,אמא ושתי אחיותי לא נוגעות בזה. כשהייתי ילדה אבא הביא פעם אחת צנצנת חריף של הודים (תלמיד שלו הביא לו) ואמר לי בואי ונראה אותך אוכלת את זה. לקחתי כפית והתחלתי לאכול-לא יודעת מה יש בזה אבל בהתחלה זה לא חריף בפה,ואני כמובן לקחתי עוד ועוד, אחרי כמה דקות זה מתחיל לבעור-הפעם היחידה שראיתי את אבא שלי נלחץ..... (נהייתי אדומה נורא וכמעט נחנקתי)
 
../images/Emo6.gif אופייני...ומצחיק עכשיו כמובן...

גם אני חצי פולני חצי סרבי כך שיש דמיון גם בהומור.
 

Netel

New member
בתור הנכדה

לסבתא ז"ל שהיתה אופה ומבשלת מקצועי-האוכל הזה לא מתאים ביום יום שלנו. זה אוכל עם הרבה פחמימות ושומנים שמתאים לארץ קרה. אבל הטעמים מעלים זכרונות,וכמו שאני נהנת מידי פעם להכין אותו-גם ילדי כבר מכירים את השמות והטעמים.
 

agibagi

New member
אצלינו - אוכל "קיבוץ גלויות"

למדתי לבשל כאן בארץ רק כמה מאכלים הונגריים שאוהבים בבית. כמו נוקדלי, כרוב ממולא ,פלפל ממולא, מאכלי איטריות בכמה וריאציות כמו כרוב וכו..יש מאכלים שהצברים שלי לא התרגלו לכן אני לא מכינה יותר ומתגעגעת אליכם כמו סילבשגומבוץ. את התרבות של הונגריה רק אני שומרת ומתגעגעת , הילדים שלי למרות שהזמנתי אותם בסכוכות איתנו להונגריה לא רצו לבוא, לא מושך אותם וחבל.
 
גומבוץ - גמד עגלעגל טעים ולא מתאים

הגומבוץ אינו מתאים לאקלים הים תיכוני, אלא רק בימים קרים יחד עם גלידת וניל אולי.
 
פעילויות ספורט ותרבות כמו ריקודים

יכולים להוות מוקד משיכה לצעירים. הריי מה שמעניין צעירים זה צעירים אחרים וקצת אקשן. מנסיוני מחנות אימון ו/או תחרויות ספורט הן אטרקציות לא קטנות וסיבה טובה לביקור בהונגריה ובסביבה. רק בגילאים המבוגרים יותר החבר'ה מתחילים להתעניין בשורשים. דרך אגב האם התנסיתם בריקודים הונגריים מסורתיים ו/או בחוגי ריקוד לצעירים ומבוגרים? הכוונה בהונגריה עצמה. ידוע שהעמים הסלאבים מאוד אוהבים לרקוד ולנוע לצלילי מקצבים שונים. רובי סרבי
 

טומי*

New member
טוב נכדים עוד אין לי ../images/Emo9.gif

גם נכדות לא, אבל בתור אחד שנולד בהונגריה, כמובן שהמאכלים ההונגריים הועברו לדור הבא. הבת אוהבת ומכינה מדי פעם דברים שהתרגלה בבית.
 

noemi2

New member
אוכל הונגרי אצל הדור הצעיר

יש לי 3 בנים. הבן השני(בן 28) מאוד אוהב אוכל הונגרי כיון שהוא נהג לאכול הרבה פעמים אצל אימי. RAKOT KRUMPLI (אבל חלבי ) זה האוכל האהוב שלו וגם החברה (הצברית) מאוד אוהבת . BORSO LEVES עם NOKERLI , בשר עם כרוב , TUROS GOMBOC. הבן הגדול והקטן פחות אוהבים אוכל הונגרי.
 
הזכרתם בנשימה אחת,

אוכל בריא, וגלידת וניל. קצת ניגוד אינטרסים. א) גלידה מכינים בתעשיה משומן מוקשה כגון שמן דקלים. זה אחד מסוגי השומנים הצמחיים הלא בריאים. ב) אתם בטח ניחשתם שטעם הוניל לא בא ממקלות וניל שבמפעל מגרדים לתוך הגלידה, אלא מתמציות מאכל. אגב אני מאוד אוהב גלידה בעיקר בטעמים תות שדה ושוקולד.
 
לא בנשימה אחת, אולי באותה ארוחה...

בכותרת רשמתי הסכמתי לעניין הבריאות. בגוף ההודעה כבר יש התפתחויות... בעקרון אתה צודק ותודה.
 
למעלה