הנמכת רמת סוכר בדם

ליאור3243

New member
הנמכת רמת סוכר בדם

אז ככה, בן 40, גלוקוז 95, אבא על גבול הסוכרתי (130-140). לפני שנתיים רמת הגלוקוז 93, כך שאין החמרה אבל לדעתי צריך לשים לב.
אני מקפיד על פעילות גופנית, אם כי לאחרונה הפחתתי אירובי לטובת אימוני כח. מבחינת תזונה שעשויה להיות בעייתית:
1. כמות של כחבילת שוקולד בשבוע.
2. פירות יבשים בכמויות, בעיקר אגוזים \ שקדים \ גרעינים למיניהם, אבל גם תמרים משמשים, צימוקים.
3. כמות של 4-5 פירות ביום (כולל השייק).
4. 4-5 פרוסות לחם מלא, מנת אורז \ פסטה.

עדי עכשיו לא במיוחד שמתי לב לדברים האלה, כי אין לי בעיית משקל, אבל נראה לי שהגיע הזמן להתחיל לפקח.
ממה להתחיל? מה הכי משמעותי? אין לי בעיה לשנות הרגלי תזונה, וגם אם יש בעיה אתגבר על זה.
קראתי עוד כמה טיפים, ואציתי לדעת מה מהם עבדו אצלכם (או על סמך מקחרים אם אתם מכירים):
1. פעילות גופנית קלה ישר לאחר הארוחה.
2. הרבה תה ירוק לאורך היום.
3. קינמון.

תודה מראש!

לא מתיימרת

לייעץ באשר לתפריט, זה מצריך בעיני פניה לבעל מקצוע

רק לגבי צמחי מרפא כשקינמון בהחלט נמנה עליהם- צמח הוא רב תכליתי ועל פי רוב הוא פועל יותר מאשר בצורה אחת. למשל קינמון- הוא ממריץ, מחמם, יכול להעלות לחץ דם ושימוש לא פרופורציונלי בו עלול להזיק בהבטים אחרים מאלה שאתה מתכוון אליהם.
לכן גם בתחום הזה כדאי לפנות למומחה בתחום שיתאים אישית לנתונים שלך

ליאור3243

New member
תודה

1Shir

New member
גם לי יש 95 והרופא שלי טען בתוקף שזה בסדר גמור

אז אני לא משנה כלום.
גם אצלי ההורים או לפחות אחד מהם עם ענייני סוכר.
אני אוכלת המון תפוחים ירוקים וצהובים, כנראה בגלל זה זה אצלי ככה.

1Shir

New member
המחשבה שלי היתה, שאם זה בסדר, אז אין צורך לשנות כלום.

ליאור3243

New member
זה גם עבר לי בראש, אני מרגיש טוב והכל בנורמה

אז למה לשנות.
אבל התחושה שלי היא שאם עכשיו הרמה קרובה לגבול עוד 10 שנים היא תעבור אותו, לכן לפחות חשוב לי לוודא (בפועל) שיש לי את האפשרות לאזן את זה.

Gidi Shemer

New member
התשובה בגוף השאלה

תוריד עד תעיף לגמרי את הפסטה והלחם, תוריד משמעותית פירות יבשים כמו תמרים משמשים וצימוקים. מדובר בהמון סוכר מיותר. תחליף עם הרבה ירקות ירוקים וצבעוניים אבל תרגיש חופשי להתעלם מתפוחי אדמה וגם לא יזיק לרדת מהאורז

ליאור3243

New member
זה נשמע סביר השאלה במה מחליפים?

אי אפשר להחליף את כל מה שציינת בירקות.
פירות יבשים \ פירות ניתן להחליף חלקית בפלטות ירקות, אבל את הדגנים (פסטה, לחם, אורז) נשמע לי קצת מוגזם.
השאלה היא האם לדוגמא קטניות ייתנו את המענה. כלומר החלפה חלקית או מלאה של אורז (מלא או לא) בשעועית יסייע להפחתה.
&nbsp
&nbsp

Gidi Shemer

New member
אין לך שום צורך בדגנים שציינת

אם מחסר בחלבון מלא אתה חושש, אכול מעט יותר טופו וקינואה.
פירות יבשים הם טעימים ואני בעד לאכול דברים שטעימים כל עוד משתדלים להפחית במה שטעים ולא בריא. הסוכר שבהם לא שווה את התרומה התזונתית שבהם.

וכדי שיהיה ברור, כשאני כותב ״ירקות״ אני לא מתכוון לפלטה של עגבניות ומלפפונים, אלא להרבה ירקות כמו ברוקולי, קייל, כרוב ניצנים, כרובית ועוד. ירקות אפשר לאכול המון. לא מבין מדוע ירקות מחליפים ״חלקית״ פירות יבשים

הערה/הארה

הפן הרגשי לא פחות חשוב גם כשמדובר באיזון רמות סוכר שמושפעות ישירות משינויים הורמונליים וככה
ולכן
חשוב מאד שיהיה גם טעים
ככה שאם יש דרך לשלב גם מזונות שהם יותר מתוקים ממסינים- so be it
כל עוד לא מדובר ברכיב שאין לגוף שום דרך להתמודד איתו כמו למשל גלוטן לצליאקים, אני לא מחבבת התנזרות ושכלתנות כדרך חיים. במבחן המציאות התשלום על כך אינו קטן .
איזון כשמו כן הוא.

Gidi Shemer

New member
לגמרי (או כמעט לגמרי) איתך בעניין של האיזון בין טעים לבריא

ולכן מניעה היא מבחינתי יותר כמו הפחתה למינימום ופחות התנזרות.
מה שכן, אצלי ואצל רבים אחרים (אבל לא כולם) יש דברים מסויימים שאני מתקשה לאכול ״קצת״ (קצת כמו סיגריות) ולכן התנזרות או התנזרות משולבת בהשתוללויות מדי פעם היא הפתרון הכמעט יחידי. אם אני אלך על פי הטעים, לחם (ומוצרים אחרים מבוססי קמחים של קמח) יהיה המרכיב התזונתי הראשי אצלי.

בכל מקרה, משהו שאני תמיד תמיד תמיד מקפיד עליו שמה שאני אוכל יהיה לי טעים, בין אם מדובר במשהו לא בריא לחטוא בו פה ושם ובין אם מדובר במשהו סופר בריא להתמיד בו. לא מאמין בלאכול משהו שאני לא אוהב לאכול.

ליאור3243

New member
אוקיי מקבל את הרעיון של תבשילי ירקות. מה לגבי

ירקות עם ערכים תזונתיים פחות "מובהקים" מאשר ברוקולי \ כרוב \ כרובית (לא שיש לי בעיה איתם אבל בשביל הגיוון).
חציל \ קישוא \ בטטה? האם הם עומדים בסטנדרטים של סוכר נמוך.

Gidi Shemer

New member
חציל וקישוא= לגמרי

בטטה- פחות. היא דווקא עשירה בסוכר. שוב, לא חושב שחייבים להימנע, אבל בתור אחד שדואג לרמת הסוכר שלו הייתי מנסה להפחית

Gidi Shemer

New member
ובאותה הזדמנות- שתי המלצות

שני דברים שאפשר להכניס לשגרה עם מעט מאד מאמץ במטבח.
1. לשים בקערה גדולה הרבה כרוב ניצנים, ברוקולי וכרובית חתוכים לפרחים (ואם יש קפוא זה עוד יותר טוב). לשים מעט מאד מים ואז את הכל במיקורגל למשך כ-11 דקות. יש מי שאוהב לשים אחר כך מעט שמן זית, מלח ולימון. אני היום אוהב את זה ככה, פשוט.

2. מרק ירוק טעים וממכר: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1618&MessageId=177748564

למעלה