הנני אחות

• פותח הנושא gjt
  • פורסם בתאריך

gjt

New member
הנני אחות

שלום לחברי הפורום. הנני אחות מוסמכת בעלת תואר ראשון. עובדת שנה במקצוע ולא אוהבת את העבודה בכלל. זה לא ספציפית במחלקה שבה אני עובדת- לא אהבתי את המקצוע ולא מצאתי את עצמי במהלך הלימודים, אל החלטתי לסיים ולא לעזוב את הלימודים באמצע. הסיבות לכך שאיני מרוצה הם רבות: אני לא אוהבת את העבודה הפיזית הקשה, ולחזור הביתה על ארבע במלוא מובן המילה(כי חסר כח אדם בבתי חולים ואחות בכל מחלקה עושה עבודה של 2 אחיות אם לא יותר). אני לא אוהבת לעבוד במשמרות, ולא לראות את בעלי והבת שלי, ללא חיי חברה, שכן כל פעם שמזמינים אותנו בסופשים אני עובדת. אני לא אוהבת וזאת רק בלשון המעטה את התגמול הכספי- לקבל 23.5 ש"ח לשעה זה נראה לי מעט מדי על העבודה הקשה ועל 4 שנות לימוד באוניברסיטה. (דרך אגב בקופות חולים איפה שעובדים קצת יותר קל ובלי משמרות יש משכורת רעב!!). אם להתחיל מההתחלה- אין לי מושג בכלל למה בחרתי ללמוד את זה (חלק מהעניין היה העדפת הורי לכיוון מקצוע הסיעוד כי בזה יש תמיד עבודה וכסף- מצחיקים ההורים שלי). הבעיה היא שכשאני חושבת על הסבה כלשהי קשה לי מאוד להחליט מה לעשות עם עצמי. מצד אחד אני רוצה עבודה שתהיה יותר מתגמלת כספית ויותר מעניינת- ועכשיו אגש לעיקר: אני משועממת בעבודה ולא מקבלת שום סיפוק.נראה לי , אבל זה רק תחושות שלא מבוססות על הרבה עובדות , שהיתי נהנית מתחום המשפטים, או מתחום הפרסום. אך איני יודעת מה צריך ללמוד כדי להיכנס לתחום זה. כמו כן יש לי בעיה עם שעות הנעבודה הדרשניות של תחומים אלה ושמאוד קשה לתמרן בהם לאמהות כמוני. בקיצור יש לי בלגן גדול בראש, אבל דבר אחד אני יודעת שאני יותר לא יכולה להמשיך כך ולהיות מתוסכלת. למישהו יש רעיונות, עצות או איזשהו מכון שמתמחה בהכוונה מקצועית להמליץ לי, בקיצור ממה מתחילים כדי לעשות שינוי?

שינוי

בראש ובראשונה, השינוי מתחיל אצלך.. את אומרת שאת לא ממש מעוניינת להמשיך בתחום הסיעוד ונורא מעניינים אותך שני מקצועות: משפטים והפרסום-אבל, את לא רואה את עצמך נותנת מעצמך כ"כ הרבה שעות? (אגב, את באמת משועממת בעבודה- נראה לי שזו העבודה שנותנת הכי הרבה סיפוק בעולם, העזרה לאנשים והכוח לגרום להם לחייך,אבל זו רק אני
) בכל אופן, אני פשוט מנסה להבין איך את רוצה שאכוון אותך לתחום מסויים כשגם שני תחומים נוספים שאת אוהבת מצריכים ממך מעל ומעבר לאור העבודה שאת כבר אמא לילד? בואי תנסי לעזור לי , ולמקד אותו יותר..

gjt

New member
אנסה למקד

קודם כל חשוב לי לציין שאכן בעיקרון סיעוד זה מקצוע שכן אמור לתת סיפוק נפשי ולהיות מעניין- במציאות מרוב שאני עובדת קשה כל כך ( וזה לא רק אני זו היא דעתן של 98% מהאחיות שאני מכירה) פיזית ולא מספיקה בסוף היום כלום כי העומס מטורף, ובדרך איזה משפחה של מטופל מחליטה שהוא היחיד במחלקה ודורשת תשומת לב 24/7 אז את פשוט לא פנויה להרגיש משהו או לתת משהו מעצמך את עובדת כמו רובוט והעיקר כבר לסיים משמרת. ועשיו לעניין שלשמו שאלתי את עצתך. כל הרעיונות שלי הם סתם גישושים בערפל, אני אפילו לא יודעת ממה להתחיל להבין איזה עבודה תתאמם לי, אני רק יודעת מה הן הרצונות שלי מעבודה. 1) אני מאוד אוהבת לעבוד עם אנשים. כן כן כן למרות שלפי שאמרתי לעיל אני לא נשמעת כך אך פשוט העבודה הזאת שוחקת. בעבר היתי מאוד פעילה בפר"ח והיתי רכזת פרח והדרכתי וניהלתי 50 סטודנטים ומאוד נהנתי מזה, אפילו שהתקשרו ורצו לדבר ב 23:00 בלילה וכו'. גם היתי פעילה בהרבה מסגרות התנדבותיות בעיר מגורי ובעיריה. 2) אני מאוד אוהבת למצוא איזה קונצפט או רעיון ולפתח אותו ובעיקר לארגן אותו, אנסה להסביר את עצמי עי דוגמא- אחד הזכרונות הנעימים מתקופת הרכזותשלי,זה כאשר היה צריך לארגן אירוע ענק ל200 חונכים וחניכים ולהשיג תקציב ולסדר עניינים עם לוגיסטיקה ותרומות וכו'. מאוד נהנתי להדריך, ולבנות תוכנית עבודה דרכי פעולה ועוד. (אני יודעת שזה הכל היה בקטנה כי זה פר"ח ולא איזה ארגון גדול אבל עצם הרעיון קוסם לי). 3) לגבי נושא שלשעות העבודה עקב היותי אמא, אני חושבת שלא הסברתי את עצמי, אני בהחלט לא חושבת שבגלל שנהיתי אמא אין לי יותר צורך בקרירה, אך בשנים הקרובות זה קצת מגביל, ולכן היתי רוצה עבודה שבה אני לפחות אדע שהיום עבודה שלי מסתיים בשעה16-17 לדוגמא ואז אני הולכת הביתה. חוץ מכמובן ימים של עומס ו משהו דחוף שיש בכל מקום עבודה לפעמים ואז כולם נשארים. הכוונה שלי היתה שבתחום המשפטים והפרסום כנראה אין כל כך יום עבודה מוגדר לגמרי, אלא שהרבה מאוד פעמים נשארים עד השעות המאוחרות בגלל פרויקט, דד-ליין או משפט. ואני לא רואה את עצמי ב 10 השנים הבאות מסוגלת לזה. 4)וכמובן השכר: אני בהחלט חושבת שלסיים 4 שנות אוניברסיטה ולקוע את עצמי במשמרות ובליות וסופשים, בלי לילה ויום בשביל 5000 ש"ח בחודש(יחד עם דלק) זה כבר מוגזם! מה גם שהמיתוס הכי נפוץ שהמשכורת עולה עם הוותק, לא נכון בכלל- אחרי 10 שנים במקצוע חברה שלי מרויחה ב 4 ש"ח לשעה יותר ממני. אז אני כן רוצה להרויח יותר ומקצוע או מקום עבודה שיש בו יותר אפשרויות קידום ולא רק בתפקיד אלא גם בשכר. 5)אני לא חושבת ששינוי מקצוע כעת חייב להיות דרך מסלול של לימודים אקדמאיים בלבד- כלומר אני לא אתנגד ללכת למוד עכשיו באוניברסיטה משהו חדש ומעניין אבל גם לא שוללת איזה קורס או לימודים לתעודה וכו' 6)אני לא יודעת אם חשוב לציין את זה, אבל אני בן אדם יצירתי, מציירת, מפסלת וכו' (אמנםכבר יותר מלפני שנה מאז הלידה לא עשיתי כלום). תעזרי לי בבקשה למקד את עצמי או לפחות להבין את הכיוון! :)))

magal101

New member
קראתי את מה שכתבת...

תתחילי מזה שתגדירי לעצמך מה בדיוק את רוצה לעשות.??אם לא טוב לך להיות אחות, אז תחפשי אלטרנטיבות ומשם תמשיכי.

inbal76

New member
האמת שאני ניסיתי לחשוב על משהו

שעונה על כל הדרישות שלך ולא הצלחתי. לצערי אני חושבת שהן די מתנגשות. למשל דרישה 2 מכוונת לסוג של עבודות דינאמיות מאוד, וכאלו עבודות לא יענו בד"כ על דרישה 3. גם דרישות 3 ו-4 ברוב המקרים לא הולכות יחד. אולי רופא שיניים יכול גם להרוויח הרבה וגם ללכת הביתה ב-17, אבל ברוב המקצועות שמרוויחים בהם מעל הממוצע למיטב ידיעתי גם עובדים בהם בד"כ יותר שעות. כולם רוצים לעבוד פחות ולהרוויח יותר, אבל המציאות היא כזאת שיש יחס יחס ישר בין שני הפרמטרים. כך שלדעתי תצטרכי על חלק מהשאיפות האלו להתפשר, ואת זו שצריכה לקבוע על מה. כלומר, מה יותר חשוב לך: להיות בבית מוקדם או להרוויח יותר כסף? למשל, אם הבחירה היא בין לעבוד עד 16-17 ולהרוויח 5000, לבין לעבוד עד 19 ולהרוויח 8000, מה את מעדיפה? דברים שעונים על חלק מהדרישות אבל אולי תוכלי לשקול: - להיות גננת או מורה (שעות נוחות, מכיל אלמנטים של הדרכה והכנת תוכניות עבודה שאהבת). - הפקת אירועים (לפי 2 כנראה זה מה שהכי תהני ממנו. אבל כנראה התפשרות בעניין השעות, ואולי גם המשכורת).

למעלה