הנני כאן...

הנני כאן...

נדמה כאילו לא הייתי פה שנה
. היו לי מבחנים, הגשת דוחות מעבדות וכל מיני מטלות של סוף שנה. שבוע לא ישנתי . לא הצלחתי ללמוד במהלך היום (כשאמא שלי היתה עם מעין) - לא פה בבית, ולא בבית ההורים. ולא הצלחתי ללמוד באוניברסיטה, מפני שלא הצלחתי להגיע לשם בשעה סבירה (עד שאני זזה
). אז מתי נותר לי ללמוד? בלילות! בשני מבחנים ישבתי לילה קודם עד 6 בבוקר. בשאר הלילות למדתי "רק" עד 4-5. וגם זה עם הפרעות - מעין מתעוררת כל שעתיים-שלוש... עכשיו, לפחות, יש חודש הפוגה עד המבחן הבא (הגדול והמפחיד מכולם: פיסיקה
). אני לא מבינה איך אתן עושות את זה. רובכן הלומדות - גם עובדות. איך?????? למרות כל זאת, לא התאפקתי, ומידי פעם הצצתי הצצונת חטופה בפורום, אך לא איפשרתי לעצמי להגיב, אז בהזדמנות זו: משוש - השרשור שלך היה מדהים, וכמוהו גם את! בלינקה - הוספתי שאלה
נובי - שולחת
ולכל הבנות -
שלא הייתי פה בשבלכן. יכול להיות שפיספסתי מפגש?
אז חייבים לארגן עוד
... רוצה לשתף אתכן בדילמה קצת
: לפני 3 שנים עבדתי כמעצבת, מהבית, עבור מישהי (שהיתה מנכ"לית של חברת הסטארט-אפ בה עבדתי לפני, עד שנסגרה). סיכמנו על תלוש משכורת מסודר (ולכן גם גביתי ממנה פחות-פר-שעה. עבדתי כחודש והיא לא שילמה. לאחר כמה חודשים, ונדנודים מצידי, נכנס כסף לחשבון (שחור), מחצית מסכום. לא ראיתי אגורה נוספת מאז. מאד התעצבנתי (מדובר על אלפי שקלים), אבל החלטתי שאני אוותר, מפני שזה לא שווה את העצבים. עכשיו, כשיש לנו תינוקת, והמון הוצאות גדולות סביבה, זה נורא מציק לי. מה לעשות? זה ברור שאין מה לדבר איתה - כי היא לא שמה @G% - אז צריך לנקוט צעד כוחני. כדאי? יש רעיונות?

yaelia

New member
הידד

נראה שהספקת יפה מאוד, כך שלשאול את שאר הבנות איך הן עושות את זה זה אעפס קצת מצחיק כי גם את עושה את זה, עובדה. ובקשר לדילמת העבודה: אם יש לך או היה לך חוזה כלשהו חתום איתה (אני חושבת שגם בעל-פה תופס), פשוט לשלוח לה מכתב חד-משמעי של עורך דין שאם לא ישולם לך הכסף במלואו (כמובן כולל ריביות על שלוש שנים), תפני לבית דין לעבודה. רוב הבוסים לא ממש רוצים להכנס לתביעות הלנת שכר ומשלמים מיד. אם לא... אין לי מושג חוץ מלפנצ'ר לה את האוטו (סתם, סתם באמת...) בהצלחה בפיזיקה.

תודה...

ובקשר ל"היא": היא מעולם לא התכוונה להוציא לי תלוש ומלכתחילה היא לא רצתה לשלם. כמובן שאין לי שומדבר כתוב
. וזו הבעיה - לא נראה לי שיזיז לה לקצה הציפורן מכתב מעו"ד. קראת את הכתבה שיש ב"7 ימים" על פושטי הרגל שחיים כמו מלכים? אז היא בדיוק מסוג האנשים האלה. עבדתי אצלה בסטארט-אפ, והחברה נסגרה ביום חורפי אחד. אבל לא סתם: בחמישה לשש בערב של ה-31 לחודש כינסו את כולנו והפילו את הפצצה. הם העבידו (בכוונה אני משתמשת במילה הזו) אותנו חודש שלם, עד הדקה האחרונה, כשהיה ברור שאין ממה לשלם לנו משכורות. נכון שזו לא היא בלבד, ושהיו את בעלי המניות (או איך שקוראים לזה) - אבל בדיעבד, זה ממש מסתדר עם האופי שלה. אוף, זה גורם לי ממש להתעצבן

גורבי

New member
טוב שחזרת

באמת תהיתי לאן נעלמת
בקשר לשילוב לימודים-עבודה-חיים, אולי אני לא האדם הנכון לענות, כי בדיוק החלטתי סופית לקחת חופש של שנה מהדוקטורט ולמצוא עבודה "אמיתית" (כזאת שתשאיר סימן על חשבון הבנק שלנו). בקשר למנכלית המרגיזה, ההתנהלות שלה ממש שערורייתית (טוב, לזה בטח שמת לב בעצמך...) - יש לך חוזה כתוב? אולי לפנות לבית הדין לעבודה? בטח עו"דיות הפורום יוכלו לעזור יותר. תחזיקי מעמד,

טיפוטף

New member
לדעתי, אם כבר את יורה בתותחים:

תגידי לה, שרואה החשבון שלך אמר לך במסגרת ייעוץ לקראת הכנת דו"ח שנתי, לגבי תקבולים עתידיים שעדיין לא נפרעו, צריך להגיש למס הכנסה טבלה ובה לרשום בדיוק את מהות העבודה, הסכום שכבר נפרע, תאריך קבלתו (ניתן להוכחה היות וזה רשום בדף החשבון), וסכום החוב שעדיין לא נפרע וכן זהות המשלם. דרך אגב את משחקת באש כי ממילא הסכום ודאי פטור ממס, כך שבאמת כדאי לדווח, מה עוד שניתן לראות עקבות בחשבון הבנק, ומה שחסר לך זה רק ליפול על איזו הצהרת עוד בעוד X שנים ואז תצטרכי להסביר מה זה התקבול הזה ותשכנעי אותם שזה היה חד פעמי... החובה לדווח היא כפולה, אם המעביד לא דיווח ואת יודעת שהוא לא דיווח, עדיין את חייבת לדווח. אם גם השיחה הזו לא תעזור, תלכי באמת למס הכנסה או לביטוח לאומי (מחלקת מעסיקים) ותגידי שאת רוצה ממנה תלוש שכר והיא לא נותנת לך, ושאת מבקשת שהם יכתבו לה מכתב... קודם כל יתנו לך בביטוח לאומי למלא טופס, עם כל הפרטים על ההכנסות שלך בשנים האחרונות. אחר כך יפנו אליה ויבקו פירוט של כל העובדים וכל התשלומים וכו' וכו'. מניסיון זה מעורר בלאגן אדיר.

הי!

באמת שאני לעולם לא עושה כאלו דברים (שחור). זו אחת הסיבות שהתניתי את כל הפרוייקט בתשלום מסודר עם תלוש. והמזל - שהתחלתי אח"כ קורס של משרד העבודה, ולא הסכמתי בשום פנים להמשיך לעבוד עבורה, מפני שזה לא חוקי (לעבוד ולקבל דמי אבטלה על הקורס). כזו מרובעת אני בקטעים האלה. זו גם אחת הסיבות שויתרתי על הרעיון להיות פרילנס ממש, כלומר לפתוח תיק עוסק וכו'. זה ממש לא בשבילי... אז ה"ריבועיות" שלי הצילה אותי מהמשך העושק הזה
. גם אח שלי הציע לי להלשין עליה למס הכנסה. אבל אולי בכ"ז יש איזושהי דרך מתוחכמת יותר, ומלוכלכת פחות
.

גם אני ../images/Emo24.gif

בטח אתם בבלגן נוראי... מקווה שהמעבר יעבור בקלות (עד כמה שניתן) ושהבית החדש יהיה כייפי!

אדר שלי

New member
הי מתילדה!../images/Emo24.gif

אפשר לשאול מה את לומדת? נשמע לי מאוד לחוץ סדר היום שלך... לגבי המנכלית ההיא, בדרך כלל מכתב מעורך דין עוזר, או אפילו טלפון מאחד כזה, גם אם זה מישהו מהחברים שלך שהוא עורך דין או משהו כזה. התנהגות מגעילה, אין למה לדבר.

../images/Emo7.gif אני לא מאמינה ../images/Emo7.gif

רק התחלתי להתעצבן ולהתבאס מכל הקטע של ה^%$#$^&* הזו, ונראה לי ששוב מתחילה לי דלקת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! נראה לכן שיש קשר???????????!!!!!!!!!!!!! אוףףףףףףףףףףףףףףףףף

משוש30

New member
הי מתילדה ../images/Emo24.gif

קודם כל תודה
בהצלחה במבחן! אני חושבת שאת לא לומדת נכון (אם מותר לי...). אני מבינה שאין לך מטפלת או מסגרת למעין נכון? ואמא שלך עוזרת לך? אז כשאמא שלך נמצאת אל תשארי בבית לכי לספרייה. אפילו לא של האוניברסיטה אם זה רחוק- אפילו לספרייה ציבורית או משהו. או כל מקום אחר שיש בו אווירת לימודים ולא סתלבט. ללמוד בלילות הרבה פחות אפקטיבי ומאד מעייף. או שתארגני כמה חברות ותשבו ללמוד יחד. לגבי איך אני עושה את זה ביום יום אז מתן אצל מטפלת 5 ימים בשבוע עד 16. ופעמיים בשבוע אמא שלי אוספת אותו מהמטפלת מה שמשאיר די זמן ללימודים ועבודה. לגבי הסיפור...יש פה עורכות דין שיעזרו לך בטח. אם יש לך הסכם איתה את בקלות יכולה לתבוע אותה. יותר מזה בגלל שהיא הכניסה לך כסף שחור את יכולה לדווח על הכסף למס הכנסה ולהתלונן עליה במס הכנסה על תשלום בכסף שחור (הרי היא גם אמורה לשלם עליך ביטוח לאומי וגם מס אם אני לא טועה)(או לפחות לאיים עליה בזה) ואז היא תהייה בבעיה נוספת. בקיצור שווה לחשוב על זה נראה לי שאפשר למצא פתרונות יצירתיים. בכל מקרה אם אין לך הסכם יהיה לך הרבה יותר קשה לתבוע אותה.

../images/Emo140.gif תודה. את צודקת

זו הבעיה, לא היה לי עם מי ללמוד. לא עשיתי את המבחן עם כל ה"כיתה" (הם השיגו מועד מיוחד מפני שיש להם בחינה ענקית בקורס אחר - שאני לא לקחתי השנה). אבל למבחן בפיסיקה אלמד עם החבר'ה, ואצלם אין הנחות (צריך להתייצב ב-9 בבוקר
). בנוסף, אני רוצה להתחיל ללמוד איתם לאחר שעברתי לבד על כל החומר, וזה כבר ייראה יותר טוב. כמו שכתבתי למעלה, אין לי שום הסכם עם ההיא....

Lady of Russell

New member
לגבי הדילמה

מכירה חבר שעבד אצל חבר, והחבר לא שילם לו במשך זמן רב מאוד. מכתב מעו"ד פתר הכל. השאלה אם את רוצה לעשות את הצעד הזה.

Lady of Russell

New member
לכי לעו"ד והתייעצי עימו

את יכולה להתחיל במכתב ולהמשיך בתביעה. אם תרצי פרטים של עו"ד שלחי לי מסר.

Lady of Russell

New member
לכי לעו"ד והתייעצי עימו

את יכולה להתחיל במכתב ולהמשיך בתביעה. אם תרצי פרטים של עו"ד שלחי לי מסר.

למעלה