הנני

BellA עלמה

New member
הנני

אני אצל ההורים מנצלת את הזמן לגלוש טיפה(בקרוב יהיה לי נט בדירה ב'ה) אז זהו. התחלתי את ההתחלה החדשה שלי. מקום חדש , לימודים וכאלה. באחד ההרצאות(כתיבה יוצרת) המרצה שלנו נתנה לנו מסימה לכתוב כתיבת בוקר כפי שהומלץ כאן פעמים רבות. 3 עמודים פשוט לכתוב. זה נראה לי כלכך קשה בלי לעבד בלי לחשוב איפה מתחילים ממה מתחילים מה גם שזה נראה לי די מציף טוב הנני כאן מציצה מוצ'ש חוזרת לדירה טוב להציץ כאן שוב

ניאו30

New member
שיהיה בהצלחה במעבר החדש ../images/Emo39.gif

עשית צעד מאוד לא פשוט,משהו שגם אני הייתי רוצה לעשות יום אחד,ולכן אני מאוד מעריך אותך. דעתי באשר לדפי הבוקר ידועה(או לא....בקיצור-לא מתלהב מהעניין),אבל לפחות בתור התחלה למה לא לעשות כמה דפים שאת יכולה.אפילו פחות מדף אם קשה לך יותר.אני לא מכיר את הנושא לעומק,אבל לא נראה לי שהחשיבות כאן היא על השלושה עמודים אלא על ההתמדה,כלומר לכתוב כל יום משהו,אפילו אם יוצא פחות...זו דעתי בכל אופן,וכל אחד שיעשה מה שהוא מבין ורוצה. דרך אגב,אני גם לומד באחד הקורסים כתיבה יוצרת(יוצרת סיפורים...או אגדות או משהו בסגנון),ובאמת הדגש אצלנו הוא אחר לגמרי-לא משהו נוקשה שאתה צריך להתחייב אליו אלא משהו שאמור לשחרר אותך,את המחסומים שאנחנו שמים לעצמנו ולדמיוננו,את הסגירות או ההתקבעות וכדומה.דברים שנוצרו בעקבות חוויות מהעבר,חלקם מודעים,רובם לא מודעים,ומשפיעים על היכולת שלנו לראות דברים בדמיון,ולראות שבעצם הרבה פעמים המציאות עולה על כל דמיון,ולכם התחלה של שינוי בחיינו מתחילה במקום הזה של הדמיון,בטח חלומות ומשאלות הלב הכמוסות ביותר שלנו,ואפילו הפנטזיות או דברים שנראים לנו "לא הגיוניים". בכל מקרה,אני מאחל לך שתמשיכי ותתפתחי בקצב ובדרך שלך,זאת המתאימה לך...

BellA עלמה

New member
אממ

לגבי המעבר מהבית אכן לא פשוט אבל כלכך חשוב להתפתחות שלי כאדם בוגר . מה גם שאיזור הגליל כלכך יפה וגם תמיד חלמתי לגור במושב/ קיבוץ. כבר הרגשתי חנוקה בבית. לגבי הכתיבה , לדברי המרצה זה משהו אישי שלנו שפשוט אמור לשחרר אותנו. ולמרות שאני כותבת יומן מגיל מאוד צעיר ,כתיבה מסוג זה נראה לי קשה לאללה.

ניאו30

New member
איך שאת מרגישה זה טוב

לי אישית זה נשמע משהו שחוסם אותי ולא פותח.בכל מקרה,יש לי את הסיבות שלי למחשבה הזו,וכמו שאמרתי,לכל אחד יש את המחשבות שלו,אז העיקר הוא שנהיה קשובים לעצמנו ולדרך הנכונה בשבילנו,ולא בהכרח למה שאומר מרצה כזה או אחר.כמובן שאפשרי שהשניים יתאחדו....

BellA עלמה

New member
הייתי שמחה לקרוא

יותר לעומק למה אתה מסתייג מכתיבת בוקר? גם אני קצת מרגישה לא בנוח עם זה האמת

ניאו30

New member
אני מסתייג עם הסתייגות

ההסתייגות-שזה ככה בשבילי,ורק בשבילי,וככה צריך לראות את זה.במקרה זה,שלי,זה דווקא לא עניין של חוסר נוחות.אני אוהב לכתוב,יש לי הרבה מה לכתוב...זה יותר חוסר התאמה לדרך בה אני הולך בתקופה זו.הדרך שלי,בפאן הזה שלה,היא של דרך פתוחה, חסרת גבולות,משתנה מרגע לרגע,וכזו השמה דגש עיקרי על התהליך/כוחות פנימיים ולא על המטרות/תוצאות.כבר כתבתי את זה. עכשיו,נכון שאפשר לראות את זה,דווקא את הכתיבה היומיומית כמשהו התואם תהליך (כלשהו),אבל...זו פשוט תחושה שהתעוררה בי,גם כשניסיתי בעצמי את הדפי בוקר וגם כשקראתי את "דרך האמן"(של ג'וליה קמרון)-תחושה של "שיטה",קשה לי קצת להסביר, תחושה של התקבעות על משהו,של משהו שהוא נוקשה ולא חופשי שמכריח את הנפש לעשות משהו שהוא לא טבעי בשבילה. לא יודע,נראה לי שהאינדיבדואילות של האדם(ואולי אני מדבר רק על זו שלי) כמהה לחופש,לעולם חסר גבולות ומסגרות,עולם שבו הכל אפשרי.אז בעצם אומרים לאותה אינדיבדואליות "כן,הכל אפשרי וחסר גבולות,ובתנאי שתעשה זאת על פני 3 עמודים...".זה נראה לי סותר את כל העניין של ההתפתחות והיצירה,ובמקום לעוררם היא רק מחלישם,או במילים אחרות "מקרקעת" את עולם המחשבות והחלומות שלנו,ובכך מוציאה אותו ממסלולו הטבעי.זו דעתי בכל אופן. אולי זו עצלנות,אולי זו ראיה צרה ומוגבלת,אולי זה ענין של חוסר איזון שדורש איזון...אבל מנקודת מבטי כיום לא מתאים לי לכתוב כל יום,ולכן אני כותב מתי שמתעורר בי צורך לכתוב משהו,ולפעמים יותר משלוש דפים(קשה להשתיק אותי גם בכתב).אני הולך עם מחברת צמודה וכותב הרבה דברים-שאלות,מחשבות,רגשות,חלומות וכדומה-אבל לא מרגיש צורך להתקבע על "כל יום" או "שלושה דפים".אני נותן לנפש לדבר מתי שהיא רוצה,בלי להגיד לה מתי ואיך. חוץ מזה,אני מאוד מאמין שבתוך כל אחד מאיתנו יש דרך המתאימה לו,וכל בן אדם בעולם, בייחוד כזה המשתנה,אכן הולך בדרך שונה מרעהו.עוד אני מאמין ששינוי אמיתי ומהותי בחייו של אדם הוא לא ללכת בעיוור אחרי אמונות של אנשים אחרים אלא להקשיב לעצמו, למצוא את שביל הזהב המתאים אך ורק לו.לכן,מה שמתאים לאחד לא מתאים לאחר,וההפך. דרך אגב,אני חוויתי במהלך תקופת השינוי שלי גם את ההפך(כמעין היוצא מהכלל המעיד על הכלל,או ההפך,תלוי איך מסתכלים על זה)-תחושה של "שיטה" שכן תאמה את התהליך בו אני נמצא.כאן,למשל,או שזה הפך לחלק משגרת חיי או שזה משהו שאני הייתי רוצה שיהפוך לכזה,עדיין לא,למרות שברורה לי חשיבותו.במקרה זה,כן אימצתי לעצמי את אותה "שיטתיות".לכן,הכל יחסי ותלוי באינדיבדואליות שלנו,וזה כל הסיפור-שכל אחד ימצא את הדרך המתאימה אך ורק לעצמו. שוב,אם תגיע אליי פעם ההכרה שדפי בוקר הם הכרחיים כדי להתמיד בתהליך השינוי שלי אז אני אעשה את זה גם בלי קשר לנוחות. כרגע,כשאני מפריד בין עיקר לטפל,זה לא נראה לי,מנקודת מבטי על התהליך שלי,הדבר העיקרי שצריך להתמקד בו.זה קשור לאינדיבדואליות המתפתחת שלי,ל"אני" שלי המתחבר לדברים אחרים.

אני מניחה שדבריך יכולים להתאים

לא רק לכתיבה בבוקר, אלא בכלל לכל רכישת הרגל חדש. נניח, אם היית חושב שהליכה ברגל בכל יום עשויה לעזור לך מאוד למשהו, אז אולי היה לך יותר קל להתאמץ לעשות את זה, בעוד אם לא משוכנע שזה ייתן לך משהו, המוטיבציה לכך היתה הרבה יותר נמוכה. ברור שכל הרגל חדש, אפילו אם הוא רצוי ומבורך מבחינתנו, כדי לרכוש אותו אנחנו צריכים לוותר על משהו מהחופש שלנו. וכדי לוותר על החופש הזה, כדאי שתהיה לנו סיבה טובה לשם כך. אחרת אין סיכוי שנרצה לעשות זאת. וזה לא משנה רק לכתיבה בבוקר, אלא בעצם לכל שינוי שמצריך הרגלים חדשים.

אנילה1

New member
אתמול הייתי בכנס של המיזם שלי

בגני התערוכה. היו שם קרוב ל-500 איש. הייתה אנרגה מאוד חיובית באויר. הכנס היה בן 6 שעות. הכרתי המון אנשים עם גישה בריאה וחיובית לחיים. ולמדנו על הדרך להתפרנס כשהשמיים הם הגבול. היה ממש טוב להתחבר לצד החזק של החיים. המוצרים של החברה מבריאים אותי ואת בעלי. קרה לי נס שהכרתי את החברה והצטרפתי אליה.

BellA עלמה

New member
גם לי לא כלכך נעים עם זה

כמה סיבות 1 נראה לי שכתיה כזו מציפה (מעלה לנו כל מיני רגשות )בלי יכולת לאבד אותן רגשית 2 נראה לי מלאכותי קצת להגיד לעצמי עכשיו שבי תכתבי 3 דפים בכוח גם אם אין לך שבי ותכתבי. אני אעשהאת זה בסופי שבועה כהתחלה ונראה. זו בקשה של המרצה אז אתן צ'נס

למעלה