תגובה
קודם כל, הארי לא יכל סתם ככה להגיע למסיבה. למה? כי כל דבר קטן שבית המלוכה עושה, מתוזמן ומתוכנן ע"י יחצנים. הם כבר מזמן הפכו לאטרקציה תיירותית וסמל לאומי, מאשר בעלי שררה. ככה שכל היועצים והיחצנים ידעו בדיוק איך, מתי, למה ומה יעשה הארי במסיבה אליה הלך. העובדה שאחיו הגדול ישב איתו באותה לימוזינה, כשזה היה לבוש במדי וורמאכט, ולא העיר לא דבר, גם היא חרפה. ואני לא מדבר בו בתור יהודי, למרות שכמובן גם לזה יש חלק חשוב בביקורת שלי על הופעה אומללה זאת. אני מדבר על כך שבתור סמל לאומי, לצד דגל בריטניה וההמנון, מדובר בחילול זכרם של מאות אלפי החיילים הבריטים שנהרגו במאבקם בחיה הנאצית, בהגנתם על המולדת מפני פלישה, ובאלפי האזרחים שנהרגו בהפגזות הגרמנים על ערי בריטניה. תחשבו שאחיינו של בוש היה מגיע למסיבה לבוש ככה - אדם שאין לו שום כוח פוליטי (כי הרי בניגוד למלוכה, נשיאות לא עוברת בירושה), שאינו מהווה שום סמל אפילו. רק בגלל היותו מקורב בצורה זו או אחרת לנשיא, הייתה גורמת לשערוריה. ובקשר לגיל - גיל 20 בבריטניה דווקא מאוד מתקדם. אנשים כבר גרים בבתים משלהם בגיל כזה. למעשה, הבריטים מסיימים את 12 שנות הלימוד שלהם בגיל 16, לומדים שנתיים בקולג', ואז בגיל 18 מגיעים לאוניברסיטה - ככה שבהחלט יש להם מושג מהחיים בגיל 20 (רובם בעלי תואר ראשון בגיל הזה). העובדה שהוא התחפש לנאצי לא מעידה בכלל שהוא לא יודע מה משמעות הדבר, אלא שהוא פשוט רואה בזה דבר מושך ולייצני, ואולי אפילו מסמפט את זה. אני בהחלט מקווה שביקור במחנה ההשמדה בירקנאו (אושוויץ 2) יסייע לו להבין עד כמה חמור היה הדבר שעשה.