הנסיך הארי לבש חולצה של נאצים

Molly Whuppie

New member
תגובה ל- Mirror? לא נראה לי...

הצהובונים מקבלים גם ככה יותר מדי תשומת לב.

Jack Cole

New member
במקום לשלוח תגובה

אולי נדבר על זה?

blake c

New member
אלוהים אדירים!!!

אם היינו סופרים את כל הדברים הגזענים שישראל עשתה, היינו צריכים להשאר לילות שלמים. די כבר! מדובר בסך הכול בבחירה מטופשת מצידו של הנסיך, והוא התנצל עליה!

Molly Whuppie

New member
לא ממש

זו קצת יותר מבחירה מטופשת, יש כאן הצהרה פוליטית (אבל אני לא נותנת לו מספיק קרדיט על זה) או קריאה לעזרה (יותר מדויק לפי דעתי). נאציזם בבריטניה? he should know better... ומה הקשר למה שישראל עשתה? הנאצים לא שנואים בגלל מה שעשו ליהודים (טוב, לא רק) אלא בגלל שאיימו על שלמות הממלכה המאוחדת והטראומה של הפצצות בריטניה (הרי למה נכנסו למלחמה? לא ממש בגלל היהודים). כך שהוא בעצם קורא תיגר על אתוס בריטי חשוב מאד ולא נושא מסר אנטישמי.

blake c

New member
אין כאן שום הצהרה פוליטית

וכן he should have known better, אבל די זה עבר, הילד סבל מספיק בחיים שלו, הוא לא צריך יותר. הקשר למה שישראל עשתה הוא בשני אופנים: 1. מעשיהם של המתנחלים (לבישת תלאי צהוב" מזעזע בהרבה מהתחפושת שבחר לעצמו הנסיך, והם אפילו לא תרחו להתנצל. 2. למרות כל השינאה שהעם היהודי קיבל במשך השנים, אנחנו בעצמנו עדיין לא מפסיקים לשנוא את החלשים, וזה זלזול נוראי בזיכרון השואה.

Molly Whuppie

New member
../images/Emo13.gif אין כמו סתירה עצמית מנוסחת רע

אם אין שם הצהרה פוליטית, למה אתה קושר את המעשה לטלאי הכתום הסופר-פוליטי של המתנחלים? עניין שנאת החלשים לא אמור להיות קשור לשואה, או לזלזול באתוס הלאומי, אלא קשור לערכים דמוקרטיים ליברליים בסיסיים ביותר. אין פה עניין של: בגלל ששנאו אותנו וזה לא היה נחמד, אסור לנו לשנוא אנשים אחרים. ואכן, הילד סבל וסובל, אבל אם נתחיל לפטור אנשים מעונש חברתי/פלילי בגלל שהם סבלו, אני חותמת לך על אנרכיה גלובלית. אתה יודע, גם סטלין עבר התעללות פיזית קשה בילדותו, אז אתה חושב שאפשר לומר על הביקורת נגדו: "די זה עבר, הילד סבל מספיק בחיים שלו, הוא לא צריך יותר."?

blake c

New member
כשהנסיך ייהיה מנהיג פאשיסט

של דיקטטורה, אז תבצעי את ההשוואה בינו לבין סטאלין. כרגע הוא בסך הכול התחפש למסיבה.

Molly Whuppie

New member
ממש לא הבנת אותי

לא עשיתי השוואה, אלא הראיתי שהטיעון שלך כושל כי אי אפשר להחיל אותו על מקרים דומים.

Mary Mindland

New member
אין בעייה

אז מבחינתך אין שום מניעה להתחפש להיטלר וללכת עם ראש מקלחת שמחובר לבלון גז למסיבת פורים אני מבין.

a e q u i t a s

New member
מוזר ותמוה!!

שהקהילה היהודית שם, סלחה לו על מעשיו!! אבל העם הבריטי שסבל את הבליצים הנאצים על לונדון! לא ישכח! מה גם שלבית המלוכה הבריטי יש היסטוריה משותפת ארוכה מאוד עם הנאצים והיטלר, השיא הוא שמלך ברטניה אדוארד ה- 8 הודח מכיסאו מחשש לפגיעה בביטחון של אנגליה

Molly Whuppie

New member
אלא מה היא תעשה?

תנטור לו טינה כל ימי חייו? לא רק לבית המלוכה יש היסטוריה ארוכה עם הנאצים, היטלר לא הרשים רק את הגרמנים. בני אדם הם בני אדם, לטוב ולרע.

a e q u i t a s

New member
../images/Emo47.gifאדם שהוא מספר שלוש לכתר

אדם שהוא בן 20, הוא כבר לא הילד הג'נג'י הקטן. הוא מספר שלוש לכתר. זה דורש אחריות. כל תלמיד תיכון בבריטניה לומד על מלחמת העולם השנייה ועל תוצאות המלחמה. אני לא מדבר פה מהפן היהודי, אלא מהפן הציבורי. תשמע, ארי לא גר לבד, יש לו מאבטחים, עוזרים, דוברים, יועצים, אתה רוצה להגיד לי שכל האנשים האלה, אשר עובדים במגורים הרשמיים שלו, לא שמו לב שהוא מתחפש לנאצי?!?!?!? יש משהו מסריח. אני שמח, שאביו החליט להכריח אותו ללכת לסיור לימודי באוושיץ. אולי הריח של המשרפות שם יעשה לו סטוייץ' לראש למען ממלכת בריטניה כולה.

Molly Whuppie

New member
נכון

לא היו איתו יועצים, עוזרים וכו'. רק אחיו הגדול (שטען שזו באמת הייתה טעות שלו שהוא לא נזף בו) ושומרי הראש שכמובן מנועים מלדבר. חוץ מזה לא כל אחד נמצא במצב שבו הוא מרגיש חופשי להעיר למישהו במעמדו. ככה זה בקרבת בעלי שררה. אם תראה את הרמטכ"ל לבוש עם טלאי כתום, תלך ותגיד לו מה דעתך? ברור שלא. וכאמור לא היו איתו יועצים וכו'. אז מה אם הוא בן 20? 20 באנגליה זה לא 20 פה אחרי שנתיים בצבא. ואחריות או לא אחריות, הוא עדיין נמצא בone messed up family כך שלדעתי זו הייתה זעקה לתשומת לב. והתפרסם לאחרונה סקר שבו עלה ש-45% מהבריטים לא יודעים מה זה אושוויץ. זה לא שהוא לא ידע מה זה נאציזם, הרי יש סיבה שהוא התחפש דווקא למשהו פרובוקטיבי כזה. סימן שהוא כן יודע מה היה ואיך. כן, הוא יצטרף למשלחת הרשמית לרגל "יום השואה" הבריטי.

אריק ל

New member
תגובה

קודם כל, הארי לא יכל סתם ככה להגיע למסיבה. למה? כי כל דבר קטן שבית המלוכה עושה, מתוזמן ומתוכנן ע"י יחצנים. הם כבר מזמן הפכו לאטרקציה תיירותית וסמל לאומי, מאשר בעלי שררה. ככה שכל היועצים והיחצנים ידעו בדיוק איך, מתי, למה ומה יעשה הארי במסיבה אליה הלך. העובדה שאחיו הגדול ישב איתו באותה לימוזינה, כשזה היה לבוש במדי וורמאכט, ולא העיר לא דבר, גם היא חרפה. ואני לא מדבר בו בתור יהודי, למרות שכמובן גם לזה יש חלק חשוב בביקורת שלי על הופעה אומללה זאת. אני מדבר על כך שבתור סמל לאומי, לצד דגל בריטניה וההמנון, מדובר בחילול זכרם של מאות אלפי החיילים הבריטים שנהרגו במאבקם בחיה הנאצית, בהגנתם על המולדת מפני פלישה, ובאלפי האזרחים שנהרגו בהפגזות הגרמנים על ערי בריטניה. תחשבו שאחיינו של בוש היה מגיע למסיבה לבוש ככה - אדם שאין לו שום כוח פוליטי (כי הרי בניגוד למלוכה, נשיאות לא עוברת בירושה), שאינו מהווה שום סמל אפילו. רק בגלל היותו מקורב בצורה זו או אחרת לנשיא, הייתה גורמת לשערוריה. ובקשר לגיל - גיל 20 בבריטניה דווקא מאוד מתקדם. אנשים כבר גרים בבתים משלהם בגיל כזה. למעשה, הבריטים מסיימים את 12 שנות הלימוד שלהם בגיל 16, לומדים שנתיים בקולג', ואז בגיל 18 מגיעים לאוניברסיטה - ככה שבהחלט יש להם מושג מהחיים בגיל 20 (רובם בעלי תואר ראשון בגיל הזה). העובדה שהוא התחפש לנאצי לא מעידה בכלל שהוא לא יודע מה משמעות הדבר, אלא שהוא פשוט רואה בזה דבר מושך ולייצני, ואולי אפילו מסמפט את זה. אני בהחלט מקווה שביקור במחנה ההשמדה בירקנאו (אושוויץ 2) יסייע לו להבין עד כמה חמור היה הדבר שעשה.

negev 10

New member
זה לא נכון

בקשר לדעותיו של הנסיך. קראתי בעניין והסתבר שהוא הלך למסיבת תחפושות שהנושא בה היה קולוניאליזם. הוא התחפש לחייל של הצבא הגרמני, ששלט באותה תקופה בצפון אפריקה. אין שום דבר בתמונה שמעיד על דעותיו הפוליטיות

orr48

New member
hu kvar itnazel!

yalla halas kvar! az hu asa taut... ani gar blondon kvar 3 shanim... rov ayeoodim po salhu lo kvar... aemet ani lo roea po kol kah arbe antisemyut...pam be omrim mshu al yahasa shel ayisraelim laravim aval ze lo mseu smargisim kol yom... natno lnasih lirot et resimat shilender keonshe... ldati ze stam stuyot velo zarih leityahes leze yote miday...

למעלה