הנסיך המתבגר

• פותח הנושא B39
  • פורסם בתאריך

B39

New member
הנסיך המתבגר

הבן שלי בן 15.5 אובחן לפני מס' שבועות עם לויקמיה הדורשת טיפול מאוד אגרסיבי. הוא ילד מקסים שהיה בדיכאון לא קל ולאט לאט אוסף כוחות כדי להתמודד עם סרטן. אין לו כוח פיזי כרגע והוא רוב הזמן ישן. בעברו הבריא הוא היה ממש ספורטאי והיום הוא זקוק לעזרה אפילו כדי ללכת. להיות אמא זה אף פעם לא קל ועכשיו אף יותר, יש לי בעל מקסים ןאנחנו משתדלים להחזיק אחד את השני. החלטנו להמשיך לעבוד וגם לא לעזוב את בננו אף פעם לבד זה לא קל אבל אפשרי שאר הילדים תומכים ומבינים גם שני אחיו הקטנים ממנו וגם שתי אחיותיו הגדולות

עם תמיכה ואהבה

נשמע שעובר עליכם זמן לא קל. ומשגרת חיים של עבודה שלכם ולימודים של הילדים, פתאום יש אדם אחד בבית שרוב תשומת הלב מופנית אליו, והוא מאד מאד זקוק לה. הטיפולים ללוקמיה יכולים להיות מאד מתישים, גם פיזית ומתוך כך גם נפשית. אני חושבת שיש לילד שלך המון מזל שבזמנים קשים הוא מוקף במשפחה כל כך אוהבת ותומכת שנמצאת שם בשבילו בכל רגע ולכל צורך שלו. ואמנם זה לא קל אך המצב הוא לזמן נתון ותקופת הטיפולים מסתיימת בשלב מסוים ואז לאט אפשר לחזור לשגרת חיים נורמלית פחות או יותר. וגם הבדיקות והביקורות הופכות לאט לחלק ממהלך החיים. נשמח לדעת עוד,למשל מה הוא עושה כשהוא כן ער, האם הוא לומד או מקיים איזשהו קשר עם בית הספר, האם הוא שומר על קשר עם חברים? ובכלל איך הוא מתמודד עם כל הסיטואציה של המחלה והטיפולים. אולי תציעי לו לבוא לספר כאן בעצמו איך ומה הוא מרגיש. לכולכם - רק בריאות
גלי

תהיו חזקים....

ראשית, מאד מצטערת לשמוע על מחלתו של בנך. אין ספק שזה לא קל כשמישהו קרוב חולה לא כל שכן - בנך, בשר מבשרך. במשפחה המצומצמת שלי חלו שני ילדים מתוך שלושה בסרטן; אחי - לפני יותר מעשור , ואני - לפני שנה. שנינו בריאים היום ומרגישים טוב. אין ספק שלהורים זה היה מאד קשה. המחשבה הראשונה של אימי לאחר שאני חליתי הייתה :" מה הואמכין לי לשלישית ? ". אבל את יודעת, במקרים כאלה אתה מגרד כוחות מתחת לאדמה ומתרכז במחשבות חיוביות. מכאן זה יכול רק להשתפר ועוד יבואו ימים טובים ושמחים. מזלו של בנך שיש לו זוג הורים תומכים וחזקים, ואחיות אוהבות ומבינות. למרות הקושי וההתמרמרות מדוע זה קרה דווקא לכם - תסתכלו על זה כעל משבר שיחזק ויגבש אתכם כמשפחה. את המצב הנתון לא ניתן לשנות - אז כדאי לרכז את האנרגיות שלכם בהבראה ובתמיכה זה בזה. מאחלת לכם הרבה בריאות וחוזק !
---------------------------------

בהחלט מצטרפת להצעה של ציפור לילה-

להציע לבנך להצטרף אל הפורום שלנו. גם לאחיות או למי שצריך תמיכה .

ha4

New member
b39

דבר ראשון שיהיה לך הרבה, הרבה, הרבה כוח!!!!! את צריכה את זה וגם הוא... דבר שני, עכשיו הוא ישן הרבה וזקוק לעזרה הזאת כי הוא חולה והמערכת החיסונית שלו ירודה, מה גם שהטיפולים מאוד מחלישים ואני יודעת את זה כי ככה היה גם לאבא שלי (ז"ל ) אומנם סופו של אבא שלי היה מר אך אני חושבת שהעתיד של ילדך יהיה טוב!!! ישר כוח!!!! ו

ויזיטור

New member
תמיכה מקרוב

בין הצעירים של קבוצות "יוצאים לחיים" ישנם שחלו בלוקמיה בגיל הזה והחלימו,אם תרצו ליצור קשר,רק תגידו. אני לא יודע אם זה נכון תמיד ,אבל משהו שחלה והחלים יכול לעודד מאוד את בנכם ואותכם.

B39

New member
תודה

לכולם תודה על המילים המרגיעות. אין לי ולכל המשפחה ספק שהנסיך שלנו יחלים מהתחלה זו האופציה היחידה. הלויקמיה הספציפית הזו מאוד אלימה ולכן הטיפול מאוד אגרסיבי אבל הפרוגנוזה מצוינת. הבן שלנו הוא ילד טבע שלימודים מעולם לא היו בראש דאגותיו. בית הספר, הפנימיה בה למד מאוד תומכים ומלווים אותנו כל הזמן. גם הישוב בו אנו גרים מחבק אבל קשה לפעמים עם כול החיבוקים. לפעמים אנחנו רוצים להיות לבד אנחנו. עד עכשיו היינו באישפוז רצוף של חודשיים ולא קל להיות כול הזמן נחמדים לצוות האחיות , למבקרים ואחד לשני. בעלי ואני ביחד יותר מ-20 שנה(מגיל 18)ודי התבגרנו ביחד ויצרנו תא משפחתי מאוד חברותי ונעים אך תמיד העדפנו זה את חברתו של השני ולכן הצורך בפתיחות לכולם לא קל.

ronenfox

New member
נסיכים, אגדות, וסוף טוב

שלום, ההודעה שלך צבטה לי בלב במקום מוכר: הבן הגדול שלי (עוד מעט 13) חלה בלוקמיה לפני כמעט שלוש שנים. קודם כל הכי חשוב לדעת שלוקמיה אצל ילדים זו מחלה שמבריאים ממנה ! אני יכול לספר לך כמה היה קשה וכמה החברים והמשפחה עזרו לנו אבל מה שאני באמת רוצה לספר לך זה שעם כל הקושי, ההתמודדות עם המחלה וכל מה שמסביב גרמה לנו להיות משפחה יותר מלוכדת, חזקה יותר. אנחנו מקדישים המון זמן איכות לעצמנו ושמחים על כל יום שיש לנו. אני יכול לומר היום שהראיה שלי על החיים השתנתה ובצורה מוזרה עם כל הסבל אני יותר אוהב את החיים ואת מה שיש להם להציע. יש לנו מזל גדול שאנחנו חיים במדינה עם רפואה מתקדמת באופן יחסי. ויש פה המון תמיכה ועזרה שאפשר לקבל מכל מיני כיוונים. מאחל לכם ולכולם רק בריאות, אושר, אופטימיות ושמחה. רונן

adi744

New member
הנסיכה../images/Emo47.gif

כמה מוזר ואירוני. שאני חליתי בסרטן ההורים שלי היו שבר כלי במיוחד אבא שלי שהיה קשור אלי מאד מאד,הם תמיד אמרו שאם לא הייתי מחזקת אותם הם היו נשברים. ומה שהכי מוזר שמאז אבא שלי תמיד אבל תמיד קרא לי "הנסיכה שלי". אתם תראו שאת הכוחות שלכם תשאבו ממנו ככול שהזמן יעבור תראו כמה הנסיך שלכם חזק והוא גם יחזק אתכם. אני גאה בהורים שלי שעמדו לצידי ולא עזבו אותי לרגע, אין כמו משפחה אוהבת ותומכת. אוהבת עדי

gudat

New member
הגעתי לפה מהשער של תפוז

ורק רציתי לספר שאח של חברה טובה חלה בגיל 19-20 בלוקמיה. הם עברו תקופה קשה (פעמיים, כי זה חזר), גם הם משפחה פשוט מדהימה והיום (בגיל 34 בערך) יש לו שני ילדים!!! הוא ניצח ובגדול ואני מאחלת ובטוחה שכך יהיה גם אצליכם.

../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

תהיי חזקה... ותשלחי חיבוקים חמים לבן שלך ולמשפחה שלך... וכמובן חיבוק ענקי ממני. יודעת מה עובר עלייך, ומאחלת לך ולבני משפחתך רק ימים של בריאות ואושר.

shirra

New member
איחולי החלמה

לבן איחולי החלמה מהירה ורפואה שלמה. שתתגברו בעזרת האהבה שלכם. כל טוב והרבה בריאות ורק שמחות במשפחה.

שלומי 24

New member
אני הייתי חולה והבראתי הרשי לי לחזק

ידך ולהגיד לכם היו חזקים הרבה מההצלחה זה בתקווה ובחשיבה החיובית היו חזקים....

פי3ית

New member
B39../images/Emo24.gif

אני מבינה מה עובר עליכם וההודעה שלך צבטה לי בלב. אבל שתדעי ילדים יוצאים מזה ומתחשלים ומה שהכי הכי חשוב זו תמיכה נפשית חזקה תמיד לאהוב לחבק ולא להרפות. אחיינית שלי בת 7 חלתה לפני שנה וחצי היום היא בריאה, עברה טיפולים לא קלים וניצחה עם המון עזרה ועידוד. אני עצמי עוברת תקופה לא קלה בחיים עם בעל חולה, אני אופטימית ומאמינה שהיום כשהרפואה כל כך מתקדמת, הרבה מאוד חולים נירפאים. אחוז המבריאים הגדול הוא אצל ילדים ובני נוער תמשיכו להיות חזקים כל הזמן, למרות שיש גם רגעים קשים. מאחלת
לנסיך החלמה מהירה
ולכם תהיו חזקים

KinKin

New member
B39

הגעתי להודעה שלך משער תפוז...
רציתי למסור איחולי החלמה מהירה לנסיך
. תמשיכו להיות חזקים

rona39

New member
תהיו חזקים../images/Emo140.gif

לנסיך הקטן והמשפחה זוהי אכן תקופה קשה. אבל במבט לאחורה, את לא תאמיני, כמה כוח היה לכם בתקופה הזו ואיך הצלחתם לעמוד בהכל. ואתם תעמדו בזה, כי המחלה נותנת כח. והטיפולים עוברים וסיכויי החלמה הם מאוד טובים. ואתם תצליחו!!!!! המון בריאות רונית

שרון123

New member
כמה קשה../images/Emo24.gif

טוב שהוא כבר אוסף כוחות כדי להתמודד. וטוב שיש לו שני הורים כל כך תומכים ואוהבים, שעוזרים לו, ומשדרים לו שהחיים נימשכים, ואנחנו ננצח
וכל הכבוד לאחים ולאחיות שהתגייסו
הגעתי להודעה שלך במיקרה מדף הקהילות הראשי. אני מזמינה אותך להצטרף לפורום הורים לילדים עם מחלות, שנועד לתמוך בהורים בהתמודדויות הקשות האלה

!!!

תאזרי כוח כי זה לא קל כי אני כמעט איבדתי את סבתא שלי לסרטן (פעמיים!!) וסבתא שלי ניצחה את הסרטן ואני מקווה שכך בנך ינצח את הסרטן...

ornusha

New member
תהיי חזקה..

אני חליתי וניצחתי! בגילאים שלנו הסרטן נראה כמו סוף העולם, אבל דווקא בגלל זה יש לנו סופר כוחות.

למעלה