הנסיך הקטן

ש ר ו ן2

New member
הנסיך הקטן

אני מעוניינת לקנות את הספר לבני בן השש. ראיתי שיצאה מהדורה חדשה בכריכה לבנה ובתרגום שונה(?) מה ההבדל בין התרגומים ומה עדיף לקנות? (המהדורה הישנה והצהובה זכורה דוקא לטוב..) תודה

אכן יש הבדל

שני התרגומים טובים-החדש של אילנה המרמן מנסה להשתמש בשפה פחות גבוהה ופחות קשה ולכן מוותר על ביטויים שודאי זכורים לך מהמהדורה הישנה. נדמה לי שמטעמי נוסטלגיה ממשיכים להוציא גם את התרגום הישן(יש לי על המדף אבל אני מתעצלת לבדוק....)ולדעתי השאלה היא איך הילד שלך מתמודד עם שפה גבוהה. כיוון שאת מכירה את הקליינט תוכלי להחליט. אגב, אישית, כשהייתי ילדה ממש לא אהבתי את הספר ושבתי אליו בהנאה רק עם תחילת גיל ההתבגרות. בהצלחה ובהנאה!

משי22

New member
אני לא בטוחה../images/Emo20.gif

שכדאי לקרא את הספר הזה בגיל 6. אני אישית קראתי אותו בגיל עשר וחשבתי שהוא טיפשי, ושוב בגיל שתים עשרה וחשבתי שהוא יפה ושוב בגיל חמש עשרה וחשבתי שהוא עמוק ומדהים. זה ספר שצריך לקרא כמה פעמים, אבל גם להבין יותר על העולם. בגיל שש אני חושבת שהוא ישתעמם ואח"כ לא ירצה לקרא אותו שוב בגיל מבוגר יותר, כמו שקרה לכמה חברות שלי.

ש ר ו ן2

New member
תודה לכן../images/Emo140.gif

גם אני זוכרת שלא הבנתי אותו בילדותי וקראתי אותו שוב ושוב בגילאים שונים. כמובן שתכננתי להקריא לו את הספר ושהוא לא יקרא בעצמו, אבל אקח לתשומת לבי את מה שכתבתן...

למעלה