הנסיך, השועל וחרב האור

Justin Angel

New member
הנסיך, השועל וחרב האור

היו היה מלך באיים המערביים, ולמלך היה בן זכר בשם איאן. איאן היה נער יפה וחזק, שהיה יכול לרוץ מהר כסיח על המישור ולצוד עם המהירות של הנץ באזור ההר. שמח היה הילד בבית אביו, עד אשר יום אחד אמו מתה, ואביו נשא אישה חדשה. המלכה החדשה הייתה אפלה וחזקה בלחשים, וקנאה בילד ורצתה לפגוע בו. יום אחד ראתה הזדמנות. הנסיך הצעיר יצא לצוד, אך לא תפס שום ציד, רק עיט כחול שעף על פניו כאשר עשה את דרכו הביתה. הנסיך דרך את קשתו וירה, אך העיט הצליח להימלט, ובמנוסתו נפלה ממנו נוצה. הנסיך הרים את הנוצה, ושם אותה בתיק הציד שלו, וחזר הביתה. כאשר המלכה ראתה את הנסיך היא שאלה מה תפס. "רק זה", אמר איאן והגיש לה את הנוצה. אבל המלכה ידעה שיש קסם בנוצה, והיא לקחה אותה וצעקה בקול אדיר: "מטילה אני עלייך יסורים ולחשים שיהיו עד סוף השנים! אתה לא תהלך בלי בריכה בנעליך, עם רטיבות בעצמותייך, וזוהמה וקור עלייך! זאת עד אשר תביא לפניי את העיט אשר ממנו נלקחה נוצה זו!" אבל גם הנסיך היה מלומד בקסם, והוא צעק במלוא-ריאותיו "ואת, עלייך אני מניח יסוריים ולחשים שיהיו עד סוף השנים! את תעמדי על הגג, ופנייך יפנו לכל כיוון אשר הרוח מנשבת! זאת עד אשר אחזור!" והנסיך יצא לדרכו, זאת כאשר המלכה מצאה את עצמה עומדת על הגג עם רוח הצפון המיללת בפניה. הנסיך איאן עבר במסרק על היער בניסיון למצוא את העיט, אבל לא הצליח לאתר אותו. השמש שקעה, ושעת בין-הערביים החורפית הגיעה. כאשר הציפורים נחו מוגנות מתחת לענפי העץ, הנסיך איאן עדיין חיפש בלילה החשוך וללא-תקווה את העיט. לבסוף נח הנסיך מתחת לענפיו של עץ אטד, ותראו מי בא - גילי מרטין, השועל. "אתה מראה מצער, איאן" אמר השועל והמשיך "ועוד בחרת בערב גרוע לבוא, יש לי רק פרסה ולסת של כבשה, אבל אחלוק את ארוחת-הערב שלי עימך" הם התיישבו לארוחת ערב וצלו את הבשר, ולאחר מכן סיפר הנסיך לשועל על מסעו. "אוכל להגיד לך היכן תוכל למצוא את העיט" אמר גילי מרטין והמשיך "הוא נמצא בבית של הענק בעל חמש הראשים, חמש הצווארים וחמש הגבים. אתה יכול להיות שם כבר בבוקר זה. אלייך לבקש עבודה בטיפול ציפורים, ואם תהיה מספיק טוב בכך תוכל לטפל בעיט הכחול. כאשר הענק ייצא מהבית תוכל להימלט עם העיט. אבל אל דבר אחד עלייך להשגיח מעל כל דבר אחר - אסור שנוצת עיט תיגע בשום דבר בבית, או שהמצב לא יאיר פנים כלפייך" פרק הבא: פרק ב´: הנסיך איאן נוסע לענק בעל חמש הראשים, חמש הצווארים, וחמש הגבים , ומשם ממשיך לאי יו´רה, מקום מושבם של שבע נשים גדולות.

moon dancer

New member
ושוב שלום לכולם!!

חזרתי לי מאיטליה הרחוקה והקרה...ואני "שמחה" לראות שהפורום עדיין די מת...
אבל כל הכבוד על הסיפור ממש אהבתי! לפחות מישהו מנסה להעלות טופיקים חדשים...!

Justin Angel

New member
חלק ב´: הנסיך, השועל וחרב האור

הנסיך יצא לרדכו למחרת בבוקר, ואם רדת ערב הוא הגיע לביתו של הענק בעל חמש הראשים, חמש הצווארים וחמש הגבים. הוא דפק על הדלת והענק הוציא את כל חמש ראשיו מחלון גבוה ושאג לעבר הנסיך: "מה אתה רוצה?" "עבודה היא רצוני" השיב הנסיך. "מה אתה יכול לעשות?" שאגו חמשת הקולות של הענק. "אני יכול לטפל בחזירים ולטפל בפרות, לנקות את הזוהמה בדיר ובאורווה, לעשות תערובת סובין ולארגן את החציר, להאכיל את התרנגולות והתרנגול אשר בלול, אבל אני במיוחד טוב בהאכלת ציפורים" אמר איאן. "אנשים כמוך אני מחפש" צעק בקולי-קולות הענק, פתח את הדלת ונתן לנסיך להיכנס. הנסיך היה עוזר נהדר לענק. הייתה לו דרך-ארץ נהדרת עם חיות מכל סוג, ולא לאחר הרבה זמן נתן הענק לנסיך לטפל בעיט הכחול. הנסיך טיפל כל-כך טוב בעיט הכחול שהענק בטח בנסיך מספיק כדי להשאיר את העיט לבד עם הנסיך. ברגע שהענק עזב, הנסיך תפס את העיט ורץ במהירות לכיוון הדלת. אבל שהעיט עבר בסף הבית הוא פרש את כנפיו ואחת מנוצותיו נגעה במשקוף הבית, והמשקוף שיחרר חריקה נוראית. הענק חזר ותפס את איאן בעורף צווארו. "אז, אתה רוצה את העיט שלי?" הוא שאג. "אני לא אתן לך אותו, אלא אם כן תביט לי את חרב האור הלבנה משבע הנשים הגדולות המתגוררות באי יו´רה!" והוא בעט את איאן מחוץ לדלת. כשהנסיך התרומם הוא מצא את עצמו אף-על-אף עם גילי מרטין, השועל. "אתה מראה מצער, איאן" אמר השועל והמשיך "ועוד בחרת בערב גרוע לבוא, יש לי רק פרסה ולסת של כבשה, אבל אחלוק את ארוחת-הערב שלי עימך" הם התיישבו לארוחת ערב וצלו את העצמות ואכלו אותן. ובבוקר אמר השועל "אני מניח שעכשיו עליי להגיד לל איך להשיג את חרב האור" הם יצאו יחדיו בקצב הליכה מהיר לחוף-הים והשועל אמר לאיאן: "הנה מה שעלייך לעשות, עלייך לבקש משבע הנשים הגדולות עבודה בליטוש כלי-מתכת, ולעשות זאת כה טוב שהם יבטחו בך מספיק כדי להפקיד בידך את חרב האור. כשתהיה לך הזדמנות תברח עמה, אבל על דבר אחד עלייך להשגיח מעל כל דבר אחר - אסור שהחרב תיגע בשום דבר בבית, או שהמצב לא יאיר פנים כלפייך. ועכשיו, אקח אותך לאי יו´רה" "איך אתה יכול לקחת אותי לאי יו´רה?" שאל הנסיך, אבל איפלו בזמן שדיבר השועל שינה צורה לסירה קטנה. איאן קפץ על הסירה, והם הפליגו לאי יו´רה. הנסיך איאן הגיע לביתם של שבע השנים הגדולות ודפק על דלת ביתם. "מה אתה רוצה?" "עבודה היא רצוני" השיב הנסיך. "מה אתה יכול לעשות?" "אני יכול להבריק וללטש את המתכת והזהב שלכן, קומקומי נחושת ופמוטים, להבריק את הקדרות שלכן ולגרום לקלחות שלכן להבריק, להפוך הסכינים עימם אתן מגלפות למבריקים ומנצנצים. ואני טוב במיוחד עם חרבות!" "אנשים כמוך אנו מחפשות", אמרו שבע הנשים הגדולות מאי יו´רה. איאן היה טוב מאוד בצחצוח והברקת כלי-מתכת והן התחילו להגיד אחת לשנייה: "אנו צריכות לתת לו לצחצח את חרב האור" וכך הן עשו, אבל לא עבר זמן רב עד אשר הנשים יצאו לטיול קטן לצידו השני של האי. ברגע שהן עזבו, תפס איאן את החרב, הכניס אותה לנדנו, הגביה את הנדן לכתפו ורץ לכיוון הדלת. אבל ברגע שהוא חצה את הסף, קצו חודה של החרב נגע במשקוף, והמשקוף חרק בקולי-קולות! שבע הנשים הגדולות רצו בחזרה לבית, שהן עושות רעשים אדירים במעלה השביל, ותפסו את החרב מידו של איאן. "אנחנו לא ניתן לך את חרב האור, אלא אם כן תביא לנו את סייחת הדפנה של המולך על ארין!", הן צעקו ובעטו אותו במשעול. איאן ירק את החול מפיו והרים את ראשו, ועינו הביטה על גילי מרטין השועל, אשר צחק עליו מסלע מרוחק. בפרק הבא: פרק ג´: תקראו כיצד הנסיך איאן נוסע לארץ ארין בכדי לקחת את סייחת הדפנה של המלך, ומשם נוסע לצרפת.

Justin Angel

New member
פרק ג´: הנסיך, השועל וחרב האור.

"עשית בלאגן נורא מהכל, נכון? ועוד עם לילה רטוב מאוד בדרך! ועוד בחרת בערב גרוע לבוא, יש לי רק פרסה ולסת של כבשה, אבל אחלוק את ארוחת-הערב שלי עימך." הם הדליקו את האש ובישלו את העצמות, ואכלו אותם. באור ראשון של היום החדש הכין השועל את איאן למסע לארין. "כשנגיע לשם את צריך לבקש מהמלך עבודה כנער-אורוות ובהזדמנות הראשונה שתציג את עצמה, תברח על גבה של סייחת-הדפנה. אבל אם איזהשהו חלק שלה יגע בשער, או שהמצב לא יאיר פנים כלפייך." וביום הבא גילי מרטין הפך את עצמו, שוב, לסירה והשניים הפליגו לכיוון מערב, לכיוון אי ארין. כאשר הגיעו לחפי ארין, הנסיך ירד לחוף ועשה את דרכו לארמון של מלך ארין. הוא דפק על הדלת עד אשר המלך יצא החוצה. "מה אתה רוצה?" "עבודה היא רצוני." "מה אתה יכול לעשות?" "אני יכול לרתום סוסים ברסן ומושכות, להתאים להם אוכפים ולשים להם דגלי מלחמה, להבריק את הזיזים ולקשור פעמונים למושכות, לטפל בסיח הצעיר ולטפח את הסוס הכי הרסני, אבל אני במיוחד טוב עם סייחות!" "המממ!" אמר המלך, "הראו לו את הדרך לאורוות". תחת השגחתו של איאן פרוות הסוסים הייתה חלקה כמשי ופרסותיהם נצצו, והמלך היה מאושר. "זהו נער האורוות הכי טוב שאי-פעם ראיתי אני אתן לו לטפל בסייחת-הדפנה" אמר המלך. איאן טיפח את סייחת-הדפנה כה טוב, שמעיל הפרווה שלה זהר באור השמש והיא דהרה כה מהר שהייתה מהירה יותר מהרוח עצמה. הוא חיכה עד אשר המלך ייצא לצוד, הוא שם לה אוכף ומושכות והוציא אותה מהאורוות, אבל בדיוק שעבר דרך השער נגע קצה זנבה בשער, והשער חרק בקולי-קולות! המלך שמע את הרעש בדיוק כאשר חזר מהציד, חזר במהירות, ותפס את איאן בעור צווארו. "אני לא אתן לך את סייחת-הדפנה, אלא אם כן תביא לי את בתו של מלך צרפת!" צעק המלך ודחף את איאן מכל מדרגות הארמון. איאן חזר לחוף באשרת פנים עצובה במיוחד, שם הוא פגש את גילי מרטין אשר צחק עליו ממרחק. "אתה בצרות, את זה כל אחד לראות! והכל רק בגלל שלא עשית מה שאמרתי לך. אני מניח שעכשיו שנינו נצא לצרפת." השועל הפך את עצמו לספינה עם מפרשים גדולים והם הפליגו לצרפת עם הרוח בגבם. כאשר הגיעו לחופי צרפת, ספינת-השועל התנגשה בכוח בסלע גדול והשועל אמר לאיאן מה עליו לעשות. הנסיך הלך לארמונו של המלך ודפק על דלתו, המלך יצא מהארמון עם אשתו ובתו היפהפה. "אבוי לי!" צעק איאן, "סופה גדולה ניפצה את ספינתי על סלעים, ואני תקוע כאן." המלך, המלכה והנסיכה ירדו לחוף בכדי לראות את הספינה. ככל שהם התקרבו לספינה הם שמעו מוזיקה רכה ונעימה בוקעת מהספינה, והנסיכה פשוט הייתה מוכרחת לעלות לספינה לראות מהיכן באה מוזיקה כזאת איכותית. היא רצה לחדר אחד בספינה שמשם נשמע כאילו באה המוזיקה, והמוזיקה פתאום נשמעת כאילו היא באה ממקום אחר, אז הנסיכה רצה מחדר לחדר בכל רחבי הספינה. לבסוף הנסיכה עקבה אחרי המוזיקה בחזרה לסיפון העליון ושם היה הנסיך. היא הביטה למעקה הספינה, וראתה שהם בלב ים! "אתה הטעת אותי!" בכתה הנסיכה, "להיכן אנו מפליגים?" "את הולכת לארין, כדי להינשא למלך, כדי לתת לי את סייחת-הדפנה, כדי שאוכל לקבל את חרב האור משבע הנשים הגדולות באי יו´רה, ולהשיג את העיט הכחול מהענק בעל חמש הראשים, חמש הצווארים, וחמש הגבים, ומשם לנסוע לביתי בכדי לתת את העיט הכחול לאימי החורגת ובכך להיפטר מייסורים ולחשים למשך השנה." ובתו של מלך צרפת אמרו "אבל אני מעדיפה להינשא לך". בפרק הבא: חלק ד´: אתם באמת חושבים שאני אגלה לכם את הסוף?

Justin Angel

New member
חלק ד´: הנסיך, השועל וחרב האור.

לבסוף הם הגיעו בשנית לחופי ארין, והשועל הפך את עצמו לנערה יפת-מראה עם שיער אדום כאש. "אתה מוכרח לקחת אותי להיות אשתו של המלך", אמר השועל והמשיך "ועל הנסיכה לחכות על החוף". ובכן, מלך ארין אהב את אשתו החדשה אדומת השיער. הוא נתן לנסיך את סייחת-הדפנה מעוטרת באוכף זהב ובאוכפות כסף, אבל ברגע שלקח את אשתו החדשה למיטה והתקרב לנשקה היא הפכה בחזרה לשועל, וזה בתורו נשך את האף של המלך! גילי מרטין רץ במהירות לחוף והפך את עצמו שוב לסירה. הנסיך, הנסיכה וסייחת-הדפנה הפליגו לאי יו´רה. כאשר הם הגיעו השועל הפך את עצמו לסוסה צעירה בגווני חום-אפור ואיאן לקח אותה לביתן של שבע הנשים הגדולות. הן היו מאוד מאושרות לרואת את הסוסה! הם דחפו בכוח את החרב לידיו של איאן ועלו אחת אחת על הסוסה, עד שכולן היו עליה. הן רכבו כמו הרוח השחורה מן הצפון, הרוח החיוורת מן המערב, הרוח הסגולה מן המזרח והרוח האדומה מהדרום יחדיו. הסוסה רכבה לכל אורכו ורוחבו של האי, עד אשר הגיע להר הכי גבוה ביו´רה, ואז בעטה ברגליה האחוריות והפילה את כל הנשים מפסגת ההר עד לים. אז הפך את עצמו בשנית לסירה, וכך נסעו הנסיך, הנסיכה, סייחת-הדפנה וחרב האור לאיים המערבים של אירלנד. השועל הפך את עצמו לחרב גדולה, ואיאן סחב אותה עד לארמונו של הענק בעל חמש הראשים, חמש הצווארים וחמש הגבים ונתן לו אותה. הענק שאג בעונג, נתן לנסיף את העיט הכחול, לקח את חרב האור הלבנה, והניף בתנועת סיבוב את החרב מעל ראשו, אך גילי מרטין כופף את עצמו כך שהחרב הייתה חלקית עגולה והענק כרת לעצמו את חמש הראשים. אז הפך את עצמו בחזרה לשועל ורץ לנסיך. "הנה," אמר, "עליך ועל הנסיכה לרכוב על הסייחה לבית אביך, אבל עלייך להחזיק את החרב גבוה, היות ולאימך יש מבט כה קטלני שהוא יכול להפוך אותך לעץ בעירה." אז הם רכבו הביתה ואיאן החזיק את החרב גבוה כך שאימו החורגת, אשר באותו זמן הייתה מאוד רטובה, היה לה מאוד קר, והסתובבה סביב-סביב עם הרוח. כאשר היא ראתה את איאן היא ניסתה עליו את עין הכישוף הקטלנית שלה, אבל החרב נתנה הבזק מרהיב ביופיו, ובמקום האמא החורגת עמדה ערמת עץ-בעירה. איאן אסף את עת הבעירה, הבעיר אש, וזה היה הסוף שלה. ולסכם, עכשיו היה לאיאן את האישה הטובה ביותר באירלנד, את סייחת-הדפנה אשר יכולה לרוץ מהר יותר מכל רוח, את כוח הקסמים של העיט הכחול, ואת חרב האור הלבנה בכדי לנצח כל קרב. הנסיף אמר לגילי מרטין שהוא יכול להתכבד בכל תרנגולות, אווזים, ברווזים או כבשים באדמתו. אבל גילי מרטין קרץ ואמר שהוא יכול למצוא הרבה ציד, גם בלי להפריע לאיאן וכלתו הטריה. הוא נופרד מהם לשלום ואז את דרכו בחזרה ליער. -הסוף- הסיפור נכתב כפי בערך שסופר בטקס דרואידי לפני כשנתיים באירלנד, על-ידי מארה משהו.

Justin Angel

New member
אני חושב שכן...

אני חייב לציין, יש לי את כל הטקס הזה מוקלט בטייפ מנהלים... :)

Dia Leoghann

New member
אם הזכרנו את מארה פרימן....

אז נציין מי היא האישה הנפלאה הזו: מארה פרימן היא בעלת תואר שני בספרות אנגלית ופסיכולוגיה. היא נולדה באנגליה, ועברה לקליפורניה בשנת 1979. היא סופרת, מספרת סיפורים, ומורה למסורת המיסתורין הבריטית. לאחר שעברה לקליפורניה התגוררה בהרים במשך 12 שנה, קרובה לטבע ולפרא. יש לה קלינקה לפסיכוטרפיה טרנספרסונאלית (מה שזה לא יהיה...) בביה"ח כרמל-און-סי (Carmel-on-Sea). היא מרצה, ומקיימת סדנאות מספרי סיפורים בכל העולם (בארץ עוד לא הייתה). סיפרה הידוע ביותר הוא "להעיר את הנשמה הקלטית: מסורות עתיקות להארת חייך במשך עונות השנה". זהו אחד הספרים הטובים ביותר בשוק. הוא תורם רבות להבנת הספיריטואליזם הקלטי, וכיצד לממש רוחניות זו בחיים המודרניים. הוא רחוק מלהיות ספר "עידן חדש" ונמצא כמה רמות מעל ספרי הזבל (וסליחה על הבוטות) הנפוצים בקטגורית "הקלטים" ו"וויקה". הספר מחולק לשניים-עשר פרקים, אחד לכל חודש, ובכל פרק ניתן למצוא מידע אמין (דבר שקשה למצוא בשוק הספרים "הקלטיים" בימינו) בנושאי הסטוריה, פואטיקה, טקסים, מתכונים, ברכות, שירים, סיפורי אלים ואלות, מיתולוגיה, תורת העצים הקלטית ותורת בעלי-החיים הקלטית, אומנות, מוסיקה ועוד... בספר ישנם איורים מדהימים שנעשו תחת ידה המאומנת של לינדה קארול ריזו. בקיצור, שווה. באמאזון ניתן לראות דוגמאות של 11 עמודים מתוך הספר, אבל לא כדאי, כי אז תרצו לקנות.... וזה יקר.... כמו כן, היא הוציאה עוד מספר קלטות סיפורים, ביניהן "סיפורי אהבה ושינוי קלטים", "סיפורי צפורים וחיות קלטים" ו"מסעות פנימיים וסיפורים קלטיים". כתובת לברורים בקשר לקלטות והספרים היא: Mara Freeman P.O. Box 3839, Carmel, CA, USA דואר אלקטרוני: [email protected] בברכת אור ואמת, Dia Leoghann

למעלה