הנסיעה בכבישי המדינה היא הימור

drukman

New member
הנסיעה בכבישי המדינה היא הימור

אתה נוסע לכפר סבא ועלול להיקלע למארב. אתה נוסע בכביש החוף וליד גיסר א-זרקא אתה צריך לחשוב פעמיים. ליד פורידיס חשוב לפני שתיסע. בואדי ערה - אלוהים ישמור. סמוך לכפרי המשולש: טירה, טייבה קלנסואה - גם כשהינך נוסע לישוב יהודי, עליך לבדוק סביב במתח רב האם הנך נכנס למקום שלא תוכל לצאת ממנו חלק ניכר מדרכי הגליל העליון אמורות להיות בסיכון גבוה. ולבלות בקניון או לנסוע למסע קניות, בידור עדיף שלא כי אולי תהיה פצצה. וכל זאת בתקופת שלטונו של החכם באדם - ברק הראשון

אלוני.

New member
אני נוסע

כל יום בכבישי הארץ , כל יום . אלפי קילומטרים בחודש. בחלק מהמקרים מגיע למקומות מעט יותר מסוכנים מאלה שציינת. אגב , במקומות הללו , אני לא רואה אף אחד מהימין , אמרתי היום ל a-s בטלפון שכולם מעבר חמקלדת גיבורים .... והנה אני כאן. עכשיו בשביל הנחמדות בטח ביום ראשון אתפוצץ באיזה משהו , אז נא לא לעשות מזה צחוקים גדולים מדי. דרוקמן , כמה אזרחים נפגעו בתאורים האפוקליפטיים שאתה מתאר ? כמה נפגעו בתאונות באותה תקופה ? עכשיו הבהרה לפני שתתרגז: המצב אינו טוב , אני לא הולך כשוטה וצועק שהכל מצויין כאן . אבל אין צורך לקחת את העניינים לצד הכי שחור שיש.... רע גם ככה.

amor

New member
חלק מהרע זה החשש לנסוע

לא צריך להתפוצץ כדי להביע את החרדות. רכים סבורים כי אכן מפלס החרדות בארץ עלה ולאו דוקא בכבישים.

drukman

New member
אתה רואה! אתה משלים עם המצב

זוהי תכונה יהודית גלותית. מענים אותו והוא חורק שיניים ואומר שהמצב לא טוב אבל ממשיך. רעיון מעניין לידיעת האוייב. זה גם אומר שהקוים האדומים שלנו גמישים מאד. על מה שהתעקשנו לפני שלוש שנים לא נתעקש כעת. בצד הפלשתינאי המצב שונה. גם בצד המצרי/ירדני/סורי המצב שונה. רק ישראל מוותרת, מפרקת, לא מרגיזה, הולכת על קצות האצבעות. רק שלא יגידו שאנחנו התחלנו. חלילה. להתחיל מותר רק לאחרים. לא זכור לי שהולנד נתנה אוטונומיה למולוקים, אנגליה לסקוטים, לוולסים. ארצות הברית כבשה ללא חרטה גדולה את שטחיה מידי עם אחר שהיה שם. כך גם אוסטרליה מהמקומיים. ואתה, נוסע בכבישי הארץ ללא דאגה. האמנם. אינך חושב באופן שונה לעומת האוירה לפני חודשיים. אני נוסע בכפרים ערביים ולידם בכל שבוע ויש הבדל עצום. מה כאן אפוקליפטי? האין זו עובדה שיהודים נרגמים ונחסמים ומעוכבים לא מסיבות של תאונות דרכים אלא בשל היותם יהודים. מה אתה מיתמם?

אלוני.

New member
אווו

היתממות ? בכלל לא . אבל מכאן ועד התאור שלך רחוקה הדרך . בימי חיי למדתי שהכי קל זה לשבת ביציע ולצעוק שאוחנה חסר.... ( סלח לי על הדוגמא , אני לא מבין גדול בכדורגל ) קראתי היום את כל העיתונים , וראיתי שלאה רבין מאשימה את ברק שהוא תכנן לנפץ את אוסלו וב.מכאל במאמר מלומד קבע שברק הרס את אוסלו במודע . חברים , מה צריך לעשות ?

drukman

New member
אני יודע מה צריך לעשות וגם כותב

אבל זוהי כידוע הבעת דיעה. הרי ברור שאיש מאיתנו לא סמוך על אוזנו של ברק. מכאן, שזוהי יותר פורקן של תיסכול ויצר קנטרנות אצל חלק. אם תשים לב, אני מבטא את דיעותי בתחומים שונים באתר כולל הצעות אופרטיביות. לא הייתי מתווכח אלמלא היו לי אלטרנטיבות. כך שלא תוכל לסבר את אוזני במשפט המתאים אולי לאחרים: אז מה אתה מציע?! אני תמיד מציע. והצעותי אינן אפוקליפטיות. הן סבירות ורק מנוגדות לדרך הפעולה של ברק שכידוע מצוי במיעוט וסומך על כך שהמצביעים ישכחו. הם לא ישכחו. אלא אם ברק יחליף דיסקט.

אלוני.

New member
וחזרנו אחורה בדיון

בין שנינו: מהיכן ההחלטיות שברק במיעוט?

drukman

New member
שלוש הוכחות שברק במיעוט

1. סקרים מראים על פער של 20 אחוז בין נתניהו וברק עיין בכל עיתון של סוף שבוע ותיווכח. ברק מתרשם מסקרים ויש לו גם מומחה לכך - שנשכר לפני שבועיים, כשהחלה להיווצר מפולת. זכור שחלק מהתומכים בברק עשו זאת מרצון להעניש את נתניהו. כעת, הבינו שקיבלו מוצר לא טוב עוד יותר. מבחינה צוותית, מדינית, בטחונית. 2. רק 30 חברי כנסת מצויים עימו בקואליציה. את השאר הוא הרגיז בשלבים שונים. אם תומכים בראש ממשלה רק רבע מחברי הכנסת ניתן לקרוא לכך מיעוט. 3. אנשים במעגל הפנימי של ברק אינם מבינים את מהלכיו ואומרים זאת. לעיתים אלה עוזרים שמתפטרים. לעיתים שר חוץ שעוזב ולא למען משרה אחרת, לעיתים שרים וחברי כנסת בכירים שאינם מקבלים את מנהיגותו: ביילין, בן אליעזר, גולדשמידט הוא לדעתי מצוי במצב של דעיכה ומי שגרם לכך זה הוא עצמו.

למעלה