הנעלמות

גרי רשף

New member
למה "הם" נעלמים?

לא עקיבתי באדיקות אחר תוכניות כוכב נולד למיניהן ב-13 השנים האחרונות: הייתה עונה אחת שכן, פה ושם הצצתי באחרות, ולאחרונה שום דבר.
בניגוד למה שאולי מתבקש לומר שכולם שם לא יודעים לשיר, ואיפה הזמרים הטובים ההם מפעם, והיום כולם צורחים ולא שרים וכו'; האמת היא שהיו שם המון זמרים וזמרות מוכשרים. לא רק שם: אני הולך לערבי זמר מסוגים שונים, מישהו נקרא לבמה לשיר, בתיאום עם המגיש או לא, והוא שר נהדר. יש המון זמרים מוכשרים, היו, יהיו; ואין שוק לכולם.
מי שהצליח איכשהו להתבלט מעל השאר כי ניתנה לו הזדמנות, מוצא את עצמו נלחם על קיומו האומנותי עם רבים אחרים שמנסים וחולמים גם הם לזכות בתהילה.
בשוק אין מקום לכולם.
זה נכון לכל הזמרים, הנגנים, הציירים, המשוררים, הרקדנים..
&nbsp
עבדכם הנאמן עובד בהייטק: אני נחשב לעובד מקצועי, אך לא מעבר לזה. לא תותח על, לא גורו, לא מומחה בינלאומי.. זה מספיק לי להרוויח יפה, להינות מבטחון תעסוקתי מסויים, וכו'. מישהו ששר ברמה מקבילה לרמה המקצועית שלי, יתקבל לכל היותר לחבורת זמר.. כמובן, כל החברים יפרגנו "היית יכול להיות זמר", אבל טוב יעשה אם ימצא לעצמו עבודה שפרנסה בצידה, ובשעות הפנאי ישיר בכיף.

dori78

New member
גרי קראת את הכתבה אליה הפניתי?

לא הזכירו שם אף יוצאת כוכב נולד.
כן הוזכרו שמותיהן של מזי כהן, דפנה ארמוני, שרון ליפשיץ ויהודית תמיר.
לא נראה לי שאתה יכולה להגיד על מי מהן שהן שרות ברמה מקבילה לרמה המקצועית שלך ושעדיף שיתפרנסו ממשהו אחר.

מה שכן הוזכר שם, זה הקושי לקיים קריירה במקביל לאמהות.
מן הסתם הקושי הזה הופך משמעותי יותר כשמדובר במקצוע עם שעות ואופי לא קונבנציונליים.
מהנדסת תוכנה שנאלצת להתקשר בבוקר ולהודיע שהיא לא יכולה להגיע כי הילד חולה זה דבר אחד;
זמרת שנאלצת לבטל הופעה מאותה סיבה (או כי היא עצמה חולה) זה משהו שונה לחלוטין...

גרי רשף

New member
קראת את התגובה שלי? :-\

הכתבה התרפקה על "הזמרות הנהדרות שהיו פעם" ומדוע הן נעלמו.
הזמרות הנ"ל כוכבן דרך בשנות ה-80, וכמו שהופיעו - כך נעלמו. אני אישית זוכר אותן ואת שיריהן - קצת יותר וקצת פחות, אשמח לשמוע מה הן עושות כיום, והן לא מככבות בפלייליסט שלי.עניין של טעם והעדפה אישית.
&nbsp
אני מבין שרצית לפתוח כאן שירשור נוסטלגיה בו ניזכר בזמרים שנעלמו וחסרים לנו, אבל בחרתי לקחת את זה לכיוון אחר: מה גורם לכך שזמרים טובים נעלמים, וזמרים לא פחות טובים אפילו אינם צצים (וממילא אינם נעלמים).
מקווה שמותר..

&nbsp
לא טענתי שמישהי מהזמרות הנ"ל שרה כמו שאני מתכנת אלא להיפך: גם למי שהיא זמרת בחסד וכשרון שאין כדוגמתו אין כמעט סיכוי לפרוץ ולהתפרסם, וגם אם היא תצליח - כנראה שזה לא יהיה לאורך זמן. למה? כי כך השוק בנוי, בניגוד לתחומי עיסוק אחרים.
אני בינוני, ולא הן; אלא שאני נמצא בשוק בו יש זכות קיום גם לבינוניים, והן בשוק בו גם כשרונות חסרי תקדים מתקשים לשרוד.
בעיית האמהוּת רק מחמירה את המצב, אך לא גורמת לו.

dori78

New member
אם כך הנקודה שלך לא רלוונטית לטעמי

יש הבדל גדול מאוד בין רמת התחרות שהיתה בשנות השמונים לבין מה שקורה היום.

trilliane

Well-known member
מנהל
רובן נעלמו הרבה לפני האמהות... אבל לא חסרים גם זמרים כאלה

גרי צודק – זה מקצוע שבו צריך להילחם כי התחרות חזקה, צריך לקדם את עצמך... באופן כללי לא קל להיות עצמאי כי אתה צריך לדחוף את עצמך ולדאוג שיהיו לך לקוחות (או לשכור אנשים שיעשו זאת במקומך) ובמקצועות נחשקים כאלה זה קשה כפליים.
&nbsp
לפחות במקרה של מזי כהן אני זוכרת ששמעתי אותה מצהירה לא פעם שטוב לה ככה (פרויקטים נחמדים מפעם לפעם, הופעות חבריות, פרסומות וכו') והיא לא מחפשת את אור הזרקורים. לגיטימי.

למעלה