הנפילה לחור הכחול

באז

New member
הנפילה לחור הכחול

מצ´ב מאמר שהתפרסם באתר IDIVE . שווה עיון ואם נקבל התיחסות של מי שמכיר את הארועים אולי גם נרוויח משהו .

קותי

New member
לא ברור לי איזו התייחסות נוספת אתה

רוצה לקבל. המאמר מדבר בעד עצמו. האירוע הוא ותיק למדי ונדון בהרחבה בעולם הצלילה הישראלי בזמנו. מדריך ותיק ואהוב על חבריו וחניכיו, יחד עם חברו שהיה מדריך עוזר ירדו לצלילה בבלו הול בדהב. המדריך תכנן כנראה צלילה עמוקה מאד. עמוקה מדי. הוא לא חזר ממנה. במאמר מסביר ד"ר מלמד את הסיבות העיקריות שבגללן לא חזר עופר מיכאלי. לטעמי יש במאמר טעות גסה אחת, המשפיעה לרעה על חלק מהצוללים הקוראים את המאמר. ד"ר מלמד כותב: " ... עד כאן עובדות פיזיולוגיות רפואיות מוכחות אשר בעטיין צלילה באויר אינה אפשרית לעומקים כאלו." למה טעות גסה? ברגע שאתה אומר על משהו שהוא אינו אפשרי, ועדיין ישנם צוללים בודדים שבמקרה, כתוצאה ממזל, חזרו בחיים מעומק כזה, אתה הופך את הענין לאתגר לצעירים חמומי מוח. הצלילה באויר בהחלט אפשרית לעומקים כאלו. הצלילה באויר נעשתה לעומקים כאלו. חלק גדול מהצוללים אכן צללו לעומקים כאלו אבל לא חזרו משם. אלו שחזרו לא היו ה"יותר טובים", או ה"יותר עמידים" או ה"יותר גברים". אלו שחזרו היו בני מזל בלבד. וזה הענין העיקרי. זה לא קונץ להוציא את האויר מהמאזן ולרדת לעומק של 100 מטר. חוקים פיסיקליים פשוטים הופכים את זה לפעולה שגם אדם חסר כל יכולת ספורטיבית מסוגל לעשות את זה. השאלה האם הוא יחזור משם אינה תלויה בכושר שלו, בידע שלו, בגבורה שלו, אלא רק במזל פשוט. צלילת אויר לעומק אינה ספורט אתגרי. מי שהיה יותר עמוק וחזר משם הוא לא "יותר מוצלח" מאחרים. אם הצוללים יפנימו את זה, אולי יימנעו תאונות מסוג זה בעתיד.

שרקי..

New member
הפתח "הקשת" נמצא בעומק כ-60 מטר

עוד לא היו מחשבים כשצללתי שם כך שאני לא יודע בדיוק את עומק על המטר. מאות אם לא אלפי צוללים ישראליים צללו באתר הזה באויר. כך שאני לא מבין על איזה 100 מטר מדברים בכתבה. צלילה שמתוכננת כהלכה (כולל מספיק אויר לדקו) ושכל לא להמשיך לחפש את היציאה במידה ומפספסים, כולל תכנון קפדני ועמידה בו איפשרו ביצוע צלילה זו לממרות שהיא מעבר למיגבלות ולמותר לכל צולל ספורטיבי בכל רמה.

yossin

New member
שרקי, היום אתה יותר מבוגר וחכם

היית חוזר על צלילה זו היום ? עם מחשב ? ומיכל אויר ? כשעשית את הצלילה, ידעת את כל מה שצריך לדעת על חניות דקומפרסיה ?

קותי

New member
שרקי, זה משהו שלא הייתי אומר.

הצלילה לבלו הול, כדי לעבור את הקשת, באויר, היא צלילה מסוכנת ביותר. שים לב לבחירת המילים שלי. "מסוכנת". לא "קשה". זו לא חכמה גדולה ולא גבורה גדולה. ליד הרבה צוללים שעשו את זה ישנם הרבה צוללים שמתו שם בנסיון לעשות את זה. במאמר של ד"ר יהודה מלמד ההתייחסות לצלילת ה - 100 מטר לא היתה לצלילה הספציפית שאתה מדבר עליה. עופר מיכאלי ז"ל וחברו לא בחרו בבלו הול כדי לעבור את הקשת ב - 60 מטר. הם צללו שם מכיוון שאפשר לצלול שם לעומקים גדולים בהרבה, וצללו לעומק של 90 מטר ויותר. ועל צלילות של נסיונות "לשבור" שיאי עומק מדומים במחשבה שזהו איזה שהוא הישג, מדבר ד"ר מלמד.

קותי

New member
מדבריך השתמע כאילו צלילה זו אפשרית

לביצוע לצולל ספורטיבי, עם הכנה קפדנית. אני לא הייתי אומר את זה, בעיקר מתוך מחשבה על כל הצעירים עתירי ההורמונים שעלולים לקרוא את דבריך ולהתרשם שאין בעיה.

שרקי..

New member
ואלה משתמע וואלה בטיח, תקרא...

את מה שכתבתי: ואני מצטט בקט ופייסט "שהיא מעבר למיגבלות ולמותר לכל צולל ספורטיבי בכל רמה". רק שהסברתי איך זה שלמרות הסיכון המיותר והגבוהה בכל זאת יש הרבה אנשים שיכולים שצללו שם והשם שלהם לא מופיע על הלוח של פליקס. זה הכל. דרך אגב יש בסיני אתר שקטל יותר צוללים מהבלו-הול האתר נקרא הקניון..

כמה עשרות ישראלים ביצעו שם את

הצלילה האחרונה בחייהם. כמה נוספים יתווספו לרשימה עגומה זו כאשר נוכל לשוב בהמונינו לצלול בסיני (אי שם בימות המשיח). מתוך האלפים שצללו וחזרו (והתפארו...) מעטים הם אלה שביצעו תכנון קפדני הרוב ביצעו נפילה אנכית לתוך הנקבה, מעורפלים משכרון מעמקים מצאו את היציאה וטיפסו למעלה אל "התהילה".

פליפר.

New member
שרקי - הקשת אולי

ב55-60 מטר אבל התחתי של הבלו-הול היא הרבה יותר עמוקה. דבר שני - כבר נאמר בזמנו - ככל שלא יספרו על ה"חוויה" וככל שלא יסבירו למה כן או לא אפשר לבצע אותה כצולל רגיל - כך ייטב - ולא נגרה את הצולל המצוי שגם ככה כולו מלא אדרנלין ורצון להראות את יכולותיו.

איזה טמטום לבזבז 200 בר

ואת החיים בבלו הול. כשאפשר לצלול ב bells במרחק יריקה מהחור.

אילן.ב

New member
יפה אמרת ותוציאו את הרעיונות...

המטורפים האלו מהראש, צלילת אויר בסטנדרטים של צלילה ספורטיבית ועם רמת הכשרה של צלילה ספורטיבית לעומק של 60מ´ היא טמטום ומסוכנת מאוד ,רוצים עמוק ? לכו ללמוד ,בדיוק כמו שלמדתם לצלול צלילה ספורטיבית בסיסית , לומדים ועושים נכון ! צלילה בטוחה לכולם .

felixL

New member
אדרטה

מצפון לחור הכחול על הצוק שממשיך לכיוון הפתח של הפעמון יש לוח שיש גדול ועליו כעשר שמות 10 מתוך כמה עשרות שלא נירשמו. 10 שלא יצללו יותר צלילה אחת בחיים שלהם. 10 שחשבו --" לי זה לא יקרה " אני מדריך או דייב מסטר יש לי מאות צלילות" אני יודע מה אני עושה " ---- כנראה שלא ידעו מספיק . צלילת אוויר ל 60 מטר היא מסוכנת ולעיתים קרובות גם קטלנית, הסימנים של שיכרון המעמקים מתערבבים עם הרעלת החמצן רמת הCO2 ודם עולה כתוצאה מההתרגשות או המאמץ הנשימתי ו --- אופס לפני שאתה מבין מה קורה הוסת לא בפה ואתה ממשיך את החיפוש יחד עם מאלכי השרת או שדי הגהנום תלוי מה עשית לפני הצלילה. רבים וטובים ניסו חלקם הצליחו חלקם לא ...וחלק מאלו שנישארו למטה היו ממש טובים ומאד מנוסים----כפי שקותי ציין למזל יש חלק גדול מאד בנושא וכל מי שלמד אי פעם צלילה יודע שבצלילה לא משארים מקום למזל-- זה בידיוק המקום בו חוקי מרפי יחד עם חוק דלתון וחוק הנרי מתחילים לשחק רולטה רוסית . בברכת צפה תכנן פעל ביי

באז

New member
מה היתה עדותו של עוזר המדריך ששרד

מה הפרופיל שתוכנן הצלילה . מתי נותק הקשר בין בני הזוגובאיזה עומק . האם בן הזוג ניסה לבצע הצלה או בקושי שרד בעצמווכו´. (ואגב ההתיחסות שלך היא דוגמה להתיחסות ....)

קותי

New member
באז, אני באמת לא מבין למה אתה מתעקש

להמשיך עם זה. אם אתה חושב שאפשר ללמוד משהו מהצלילה עצמה אתה טועה. לפי מה שזכור לי מהדיווחים אז, השניים נהגו לצלול עמוק מאד מעת לעת. הצלילה לא היתה לגמרי מתוכננת. ממה שעוד זכור לי, עופר ז"ל לקח עימו עוד מיכל לצורך חניות דקומפרסיה (נדמה לי שהדיווח היה שהוא קשר אותו לירך). ממה שזכור לי באיזור ה - 90 מטר, הם עצרו, המדריך עוזר סימן לעופר ז"ל שהוא עולה, ועופר ז"ל סימן שהוא ממשיך (נדמה לי שהיתה ביניהם הסכמה שבמקרים מסוג כזה הם נפרדים). מעבר לזה כל עדות של מישהו, על אירועים בעומק של 90 מטר, בצלילת אויר, היא בלתי מהימנה בלשון המעטה. לא היתה שם תאונה במובן שברגע מסוים מישהו איבד הכרה, והשני זינק למעלה, ביצע הצלה עצמית, או משהו כזה. הצולל שנותר בחיים עלה, ביצע חניות דקומפרסיה לפי איזו שהיא תכנית מוקדמת (או לא) אבל בוודאי שלא לפי טבלאות מכיוון שכפי שכתב ד"ר מלמד, אין טבלאות אויר לעומקים כאלו.

Alto

New member
עופר מיכאלי

עד כמה שאני יודע היתה סברה (מבוססת חלקית) שכל הארוע היה בעצם התאבדות.

pilovich shahaf

New member
להשכלה כללית-שאול גיבעולי כותב.. ../images/Emo41.gif

הכתבה, היה יור´ ההתאחדות הישראלית לצלילה ויור´ הרשות לצלילה-על פי חוק הצלילה.[וכן שימש כחבר הנהלה ] אישתו אסתר גיבעולי היתה מזכירת ההתאחדות והרשות לצלילה עד שהגב" אורלי עמית החליפה אותה. לעיניין התאונה המוזכרת לעיל-מה לא נאמר ומה לא ניכתב עליה-הכל!!! אבל מי שהוא שאל,שואל מה קורא עם "גן הפסלים" שניתרם על ידי "הפסל רפופורט", ובתרומת ההתאחדות לזיכרו של "עופר מיכאלי-כאתר צלילה"-במיפרץ אילת. חןמר למחשבה. יום טוב. פילוביץ שחף.

למעלה