הנפש אבודה ודואבת

Lior004

New member
הנפש אבודה ודואבת

כבר זמן רב שאני מרגישה מבולבלת ואבודה באופן כללי. שרויה במצב של חוסר החלטיות וכיוון. משהו איתי תקוע. אולי זה חוסר אמונה בעצמי.
כלומר, אני מבינה שישנה בעיה אבל לא מצליחה לעשות עם זה משהו מועיל. הכל ברמה של מחשבות ותובנות בראש אבל להגיע למצב של לתרגם את זה לעשייה זאת הבעיה.

לפעמים אני כבר לא מבינה את עצמי כי כמה אפשר לשחות בזרם מעגלי כזה ולהישאר שפויים. אולי אני מפחדת משינוי או שמא מדובר ביציאה מאיזור הנוחות (שלא קורה בו מי יודע מה).

במובן מסוים אני מרגישה כל הזמן כמו על קו הזינוק (היכון-הכן-צא) רק שאני תקועה איפשהו בין השלב של היכון להכן, עדיין לא קרובה לצא.

ליאור

הי. זה באמת מתסכל להרגיש שאת בתוך לופ שלא נגמר. עדיין כנראה לא ברמה שתרצי/תנסי לעשות עם זה משהו. מה הכוונה זמן רב? האם עשית משהו בנוגע לזה ואם כן- מה עשית? בשאלות שאת מעלה פה אפשר לראות שאת בעלת מודעות ויכולת להתבוננות פנימית. האם את בטיפול? בכל אופן את הרי יודעת שמצבים כאלה הם שמניים. סביר להניח שזה מצב המוכר לך האם כך?

Lior004

New member
היי מירי

מדובר בתקופה בת שנתיים בה אני מנסה להבין את עצמי, עד אז חייתי די על אוטומט. מצאתי את עצמי בחיפוש אחר עבודה חדשה או יותר נכון לומר שניסיתי להבין מה הייעוד שלי מבחינת קריירה כיוון שאף פעם לא נשאבתי לתחום מסוים.
מאז שסיימתי את התואר הראשון (חלף הרבה זמן) עבדתי במשרות שלא הובילו לפיתוח קריירה ספציפית. אולי קשור בעובדה כי מעולם לא הייתי מוכוונת מטרה ולא היו לי שאיפות מוגדרות שזה חלק מהותי מהבעיה.
שקלתי בזמנו גם להתחיל תואר שני אבל גם פה מצאתי את עצמי בהתלבטות בגלל הבלבול הרב.

מרגישה שאני סוחבת איתי מעין החמצה במובן הזה אבל זה משהו שהתעוררתי אליו רק בשנתיים האחרונות. כך שמאז אני מודעת לכך שקיימת בעיה ושעליי לפעול ולשנות את המצב רק שאני עדיין נמצאת באותה צומת דרכים.

מעולם לא הייתי בטיפול, הרבה פעמים אני מרגישה הפסיכולוגית של עצמי כיוון שאני מודעת לבעיות שלי - בגדול חוסר בטחון ופחד מן הלא נודע תוך כדי שהזמן עובר.
בתקופה האחרונה אני קוראת הרבה מאמרים וספרים בתחום הפסיכולוגיה. בכל זאת אני עצורה מבחינה מסוימת. הפחד משינוי, הפחד ממה יהיה ולקראת מה אני הולכת, הרבה חוסר וודאות מן הסתם.

רוצה להגיע למימוש עצמי ולהשלמה פנימית בתקווה שחיי יהיו מוארים יותר.

אופירA

New member
מנהל
נו, פחד זה סיבה טובה מאוד לטיפול

מודעות לבעיות זה לא פיתרון לבעיות, אלא רק חצי פיתרון. החצי השני של הפיתרון הוא להגיע ליכולת. ואת זה את לא מצליחה לבד.
לכן את צריכה עזרה של מישהו אחר - ללמוד איתו איך לדלות את הכוחות שלך מתוך עצמך.
חוץ מזה, אין חבוש מתיר עצמו מבית האסורים, וכל פסיכולוג צריך טיפול פסיכולוגי בעצמו, בשביל הבעיות שלו, כי אותן הוא לא יכול לפתור לבדו.

אם את יודעת מה את צריכה לעשות ופשוט נמנעת מעשייה, את יכולה גם לקבל עזרה של אימון - קואצ'ר, מאמנת. להגדיר מטרות ולהתחייב לבצען.
כמו כן, בנוגע להחלטה על מקצוע, את יכולה לפנות לחברות להכוונה מקצועית ולאבחן את המקצוע המתאים לך, כדי לצאת מהבלבול ולהצליח להחליט בנוגע לכך, ולהתקדם הלאה בפעולות הדרושות להגשמה.

פסיכולוגית של עצמי

כמו שכתבה בתגובה אופירA אין פסיכולוג שלא הולך לטיפול. אם לא אז זה רק חצי מהעבודה. לכולנו נקודות עיוורות ולכן צריך להיות גורם שלישי , אובייקטיבי ככל שניתן, שיוכל לעזור יותר מהתבוננות פנימית.

למעלה