הנפש והשיניים

ה מוזה

New member
הנפש והשיניים

פורום נפלא ושמחה על לידתו בפרדס המון בהצלחה ומזל טוב
ולסיבה לשמה חיפשתי אתכם ואף מצאתי , שיניים ומה הן מנסות לומר כשהן קורסות. וקצת יותר בהרחבה,תקופה ארוכה אפשר לומר קרוב ל 5 שנים שהשיניים שלי במצב קריסה טוטאלי ובידי הרופאים אין שום תשובה לשאלה "למה זה קורה לי?" למעט התשובה ,זה גנטיקה . אני מאוד מאמינה בקשר הדוק בין נפש וגוף וברמת הידיעה תמיד ידעתי,או הרגשתי, שקריסת השיניים היא ממקום עמוק יותר אבל לא הצלחתי להבין ,מה הן מנסות לומר לי? מה המקום שהן משקפות ? קראתי מעט אבל לא התעמקתי ברמת "טיפול שורש" לנפש אחרי עקירה שניה תוך שבוע ימים כנראה שהגיעה העת לטפל בשורש הבעיה ולא רק בשורש השן
ואולי הבשלתי לבדוק את המקומות "הרקובים" הדורשים טיפול ואיפה אתם נכנסים לתמונה?
אשמח לדעת מהידע שלכם,מה הקשר בין הנפש והשיניים, מה זה אומר כשהן קורסות [ הכוונה לאינספור טיפולי שיניים ולא רואים ת'סוף] איפה אפשר לקרוא על הנושא,המלצות לספרים מקורות מידע יתקבלו בשמחה ובכלל אשמח לקרוא כאן חומר למחשבה ואצא לי למסע שאני דוחה כבר הרבה זמן. תודה

עולה על דעתי, ששיניים עושות את הפעולה

התוקפנית של ריסוק החומר המזין אותנו. שיניים מאפשרות לנו להיות עצמאיים בהזנת עצמנו. אם כן, תוקפנות ועצמאות.ובדך כלל הן מסתתרות למדי.

ה מוזה

New member
אממ ייתכן

מה שכתבת בנוגע לעצמאיים ולהזנת עצמנו כן מתחבר לי באופן מסוים לגבי תוקפנות,לא ממש..אלא אם כן זה תקיפות וזה באמת חסר לי אני חושבת על הדברים, תודה על החומר למחשבה

שלום למוזה וברוכה הבאה!../images/Emo13.gif

חלק גדול מהלחצים, החרדות והטראומות שלנו, משפיעים על הלסת, ומפירים את איזונה. חוסר איזון בא לידי ביטוי בחריקות שיניים, נעילת לסתות, כאבים במיפרקי הלסת, כאבי ראש, כאבי צוואר ועוד סימפטומים המשפיעים על כל הגוף‭ ונגרמים בראש ובראשונה ממתח ולחץ יומיומי, טיפולי שיניים, חוויות טראומתיות מהילדות, ופגיעות פיזיות כמו "צליפת שוט" בתאונת דרכים וכו' בשנים האחרונות אנחנו נתקלים ביותר ויותר בעיות עקב חריקת שיניים כתוצאה מהמרוץ להישגיות בקריירה והשאיפה לרווחה כלכלית. במשך היום יש לנו שליטה ובקרה מסוימת על מצבנו הנפשי, אך בלילה, כאשר מנגנוני ההגנה הפסיכולוגיים במצב רפיון חלקי, מגיע לידי ביטוי מצב הלחץ הנפשי הקיים בתת-מודע ומשתקף בחריקת שיניים ובשחיקתן. שחיקת הלסת/ השיניים יכולה להשפיע בצורות רבות על מצב השיניים, איש איש ותגובות הגוף האופייניות לו. ייתכן שמצב זה מתאים למה שעובר גם עליך, ויתכן שלא. על מנת לבדוק זאת את יכולה לנסות לברר בעצמך, עם אנשי מקצוע מתאימים או בכל דרך אחרת שנראית לך לעניין. שאלה שאני ממליצה לך להרהר בה היא: מה קורה ב-5 השנים האחרונות ומדוע הקריסה דווקא באה לידי ביטוי בשינייך? בהצלחה!

ה מוזה

New member
לחץ ../images/Emo178.gif מוכר לי

אני יודעת מה קרה בחמש השנים האחרונות אפשר לתאר את זה כקריסת כל המוכר ,החלומות,כל מה שאמרתי ש"אני לא אעשה ולא אהיה "[אני חושבת פה איתך בקול רם] הרבה לחץ שאני אקרא לו לחץ קיומי [ דארלינג מינוס בבנק
] רוב הדברים בפן המציאותי השתנו כבר אפשר לומר דברים הסתדרו אבל משום מה השיניים ממשיכות בקריסה כאילו אפאחד לא אמר להם שעברה הסערה וכבר בטוח עכשיו ולא נופלים עוד פעם . פחדים,ברמה של "מה יהיה אם לא אצליח,אם אפול שוב " ולמרות שאני במהותי דווקא אדם אופטימי מאוד מביטה על חצי הכוס המלאה ,כנראה שנשארו פחדים ישנים מלפני חמש שנים . פחד יכול לפגוע בשיניים? אני לא חושבת שאני חורקת שיניים בלילה אבל מה שכן שמתי לב והארת את תשומת ליבי זה כשאני במצב עירני ולא ישנה הרבה פעמים "חושקת שיניים"[כך זה נקרא?:)] לוחצת אותן בחוזקה לסת עליונה ותחתונה ,אתמול ממש שמתי לב לזה כמה פעמים ואז הרפיתי אותן אז מאיפה מתחילים לרפא את הנפש ?

../images/Emo24.gif../images/Emo101.gifשיניים../images/Emo101.gif../images/Emo24.gif

אהלן ה-מוזה... נחמד לקרואותך גם פה
בספרה של לואיז היי, "אתה יכול לרפא את חייך" מופיעה רשימה המציעה היבט רוחני לסימפטומים פיזיים. הנה מה שנכתב לגבי שיניים:
שיניים
מייצגות החלטות. בעיות - הססנות מתמשכת. חוסר יכולת לבחון רעיונות לצרוך ניתוח והחלטות.
הצעה לשינוי
אני מבצע את החלטותי על פי עקרונות האמת, ואני בטוח בידיעה כי רק הפעולה הנכונה מתבצעת בחיי. האם את מזהה חלק ממך בכתוב?

ה מוזה

New member
אהלנים גם לך ../images/Emo9.gif

חברה טובה בדיוק לפני כמה ימים המליצה לי על הספר הזה [ ואני אתן לי אותו במתנה ] אם אני מזהה את עצמי בכתוב ? זה נכתב עלי
את יכולה להסביר לי ,איך החלטות מתבטאות דווקא בשיניים ? למה לא בראש?בלב? למה שיניים? וכן - אני זוכרת אותי בתקופה בה החלטה היתה דבר טבעי ומיידי ,רציתי - עשיתי .בלי היסוס וגם עם היסוס עשיתי. ואותי של "אחרי הבום הגדול" - כל החלטה היא רצף פנימי של היסוסים ושאלות ודו שיח אינסופי עם עצמי עד שאני מתישה אותי במחשבות עוד לפני שעשיתי משו ולבסוף לא עושה מרוב פחדים היסוסים מחשבות האמת אתמול הקדשתי מחשבה לשיניים ולהקשר הנפשי ועלתה בי מחשבה [ את מוזמנת להצטרף מתי שבא לך לדיון הפנימי שלי
] שאולי הן מנסות להגיד לי "דברי פחות ! תעשי יותר" כי הרי אני כבר שבוע מושבתת כמעט מיכולת דיבור ואני דברנית לא קטנה אז אולי זה המסר שהנפש מנסה לומר לי דרך השיניים ? ולא הבנתי דבר מההצעה לשינוי של לואיז היי , בתרגום לשפת המעשים היומיומית מה זה אומר?

האמת היא שאני מעדיפה...../images/Emo12.gif

באמת, שתתני את הספר הזה במתנה לעצמך, ואני יודעת, שכשתקראי אותו "ייפלו" לך לא מעט אסימונים. לכן, אני לא אספר לך מה אני חושבת אלא אמתין בסבלנות לתובנות שלך, ולא משום שאני רעה או כאלה, (אני מתוקה, בחיי
) אלא משום שמה שמתאים לי ומסתדר לי בראש, לא בהכרח יתאים ויסתדר לך... את מבינה נכון?
אהבה.. זה כל הסיפור

למעלה